Babypraat Spencer

Wanneer haal je de box weg?

24 februari 2016

De box was een gekoesterd object hier in huis. Ons zoontje (nu 13 maanden)Β kon zichzelf er uitstekend in vermaken. Als baby sliep hij er soms in, in de la onder de box konden we allemaal meuk ‘opruimen’ en voor speelgoed bleek het ook een hele handige opbergplaats. Goed geregeld dus! Maar sinds een paar weken is er een verandering gaande. Spencer vindt de box helemaal niet meer zo leuk. Sterker nog, hij wordt woest als hij erin moet!

Wanneer haal je de box weg?

Zoals ik al zei: ook handig voor speelgoed en dergelijke πŸ˜‰

Boos

Ons zoontje is het er niet meer mee eens als we hem in de box zetten. Het is een straf geworden in plaats van een plek waar hij lekker in kan spelen. Wanneer dit precies is gebeurd, weet ik niet. Maar sinds hij kan kruipen en kan lopen langs de tafel en dergelijke, is de wereld verkennen natuurlijk veel leuker dan een beetje op je kont in een box zitten. Ondanks dat ook in de box genoeg speelgoed voor een gemiddelde kringloopwinkel ligt. Maar ja, soms moet hij er wel even in. Als ik even snel iets moet pakken boven. Of als ik even in de keuken moet zijn. Nu heeft onze keuken gelukkig een deur en hij kan hij er niet in, maar ja, ik wil ook niet dat hij zonder toezicht in de woonkamer rondkruipt. Spencer is nogal een sloper namelijk en hij trekt gerust de plinten los of alle snoeren uit de muur.

Tandjes

Naast het feit dat Spencer zo boos wordt, is er nog iets dat me niet lekker zit. Hij zet overal zijn tandjes in. Dus één kant van de box (die van oorsprong zwart is), heeft inmiddels geen verf meer. Nu ga ik er voor het gemak maar vanuit dat een box wel van onschadelijk spul gemaakt is, maar toch vind ik het geen prettig idee.

Box

Rechtsboven kun je zien waar vroeger verf zat…. en nu niet meer.

Weghalen

De laatste tijd denk ik steeds vaker: hoe lang houden we die box nodig? Is het nog wel nodig? Het staat niet in de weg hoor, maar ik heb ook niet het idee dat het echt nuttig is nog. Of kunnen we de box nu gebruiken als plek waar hij in kan als hij gestraft wordt? Als hij voor de 100 keer iets van tafel pakt en ik blijf zeggen dat het niet mag. Ik weet het eigenlijk niet zo goed. Wat is eigenlijk de gemiddelde tijd dat die box er staat?

Hoe lang heeft de box bij jullie thuis gestaan?

Facebook Comments

You Might Also Like

19 Comments

 • Reply Simpel, met een snufje liefde 24 februari 2016 at 06:12

  Bij ons heb ik hem volgens mij voor hun 2de verjaardag weggehaald. Maar ik had natuurlijk een tweeling dus dan is het anders. Dan heb je hem echt wel nodig!
  Simpel, met een snufje liefde onlangs geplaatst…Simpel, met een snufje liefde……in de media.My Profile

 • Reply Josan 24 februari 2016 at 06:25

  2 van mijn 3 kinderen haten de box en hebben er amper in gezeten. Bij de eerste liet ik hem tot 9 maanden staan. Bij de tweede haalde ik hem na 12 weken weg. Baby nr 3 lijkt er meer lol aan te beleven. Als het werkt prima maar ze geven zelf wel aan wat ze willen.
  Josan onlangs geplaatst…Spullen labelen voor vakantieMy Profile

 • Reply Bregje 24 februari 2016 at 07:25

  Hier was t van de ene op de andere dag klaar, rond de 11 maanden geloof ik. Wat een ruimte ineens!! πŸ˜€
  Bregje onlangs geplaatst…De roodharige hunk: zijn verhaal #3My Profile

 • Reply Charlotte 24 februari 2016 at 08:05

  Hier hebben we hem geloof ik ook rond een jaar weggehaald. Ze heeft er sowieso maar weinig in gezeten trouwens. Nu staat hij op de Hoeve als extra voor de gasten.
  Charlotte onlangs geplaatst…Op vakantie zonder kind, zou jij het doen?My Profile

 • Reply Channa 24 februari 2016 at 08:10

  Bij Jamie was de box nog voor een jaar weg, die moest er echt helemaal niks van hebben. Bij Fenna vonden ze het leuk om er nog wel eens samen in te spelen en ook Fenna alleen kon zich daarin wel vermaken. Daar is die volgens mij met 14 maanden weggehaald, toen ze begon te lopen.
  Channa onlangs geplaatst…Week in foto’s #5 – Verjaardagen, moestuintjes & onze vogelsMy Profile

 • Reply Kirsten 24 februari 2016 at 08:14

  Ik hoor vaak dat hij rond een jaar weggehaald wordt.. Ben eens benieuwd hoe het bij ons zal zijn πŸ™‚
  Kirsten onlangs geplaatst…ByPictures #3My Profile

 • Reply Mary-Lou 24 februari 2016 at 08:22

  Bij de eerste hebben we ‘m rond de 11 maanden weggehaald. Nu bij de tweede hebben we helemaal geen box geplaatst. Behalve voor het opbergen van speelgoed heeft hij nl niet echt nut gehad bij onze dochter, maar nam wel veel plek in beslag.
  Mary-Lou onlangs geplaatst…De draag (dins)dag: Draagtekening voor jou + winactieMy Profile

 • Reply Angela - Mama met passie 24 februari 2016 at 08:31

  Nog geen ervaring, maar ik hoor vaak rond het jaar dat mensen hem dan toch weg halen. Snap dat het handig is om hem daar dan even in te zetten, maar als hij zo boos wordt, dan is dat inderdaad geen succes! En eerlijk gezegd kan ik hem geen ongelijk geven, want lopen en kruipen is natuurlijk veel leuker dan op je kont zitten in een box hihi.
  Angela – Mama met passie onlangs geplaatst…Mijn hart huilt om die stomme wet…My Profile

 • Reply Lonneke 24 februari 2016 at 09:13

  Oeps, die van mij is 8 maanden maar loopt de kamer al rond en krijst alleen maar als die in de box zit.. die heb ik dus al weggehaald ondanks het advies is om hem zolang mogelijk te laten staan!
  Lonneke onlangs geplaatst…Jaloers op verpleging in het ziekenhuisMy Profile

 • Reply Malou 24 februari 2016 at 10:11

  Bij ons staat ie nog, maar het is meer een opslagplaats geworden voor speelgoed en dat soort dingen. We gaan binnenkort verhuizen en daarom vonden we het niet handig om de box hier nog op zolder te zetten, maar in ons nieuwe huis zet ik hem niet meteen weer neer.
  Malou onlangs geplaatst…Bianca’s verhaal: dag roze olifantMy Profile

 • Reply Nesrin 24 februari 2016 at 12:20

  Ik snap Spencer πŸ˜‰ mijn kinderen vonden de box en ledikant verschrikkelijk. Denk dat het met de spijlen (gevangen gevoel) te maken heeft.

  De box was hier snel weg en ik vond dit helemaal niet erg.
  Nesrin onlangs geplaatst…Mijn eetdagboek afvallen en bewegen week 3My Profile

 • Reply Yvonne 24 februari 2016 at 16:19

  Ik geloof dat ik bij beide kids de box al voor 1 jaar weg had.. Hij stond in de weg en ze wouden er toch niet meer in.. Ik miste em ook niet ofzo.. We kochten een leuk speelkleed en als ik echt even iets moest doen nam ik ze mee of zette ik ze even in de ikea stoel vast

 • Reply Nicole 24 februari 2016 at 16:49

  Hier was het in ieder geval al voor haar 1e verjaardag. Ze lag er niet zoveel in en ivm onze kleine huiskamer vond ik hem in de weg staan!
  Nicole onlangs geplaatst…Papa kijkt: Netflix Original seriesMy Profile

 • Reply Liess 24 februari 2016 at 17:24

  Ik zou hem wss weghalen op het moment dat mijn zoon straks is als jouw kindje nu is. De box niet meer wil, er toch niet meer in zit, en hij dus eigenlijk onnodig plaats inneemt.
  Liess onlangs geplaatst…4 generaties vrouwen….My Profile

 • Reply Angela | Great Body & Skin 24 februari 2016 at 20:11

  Leuke vraag! Mijn zoon is 5 maanden, maar hij ligt vaker op de grond op een kleed of op de bank of op bed naast mij. Heb het idee dat de box hem al wat verveelt. Slapen doet hij er niet in. Soms wel jammer.
  Angela | Great Body & Skin onlangs geplaatst…Borstvoeding Op Gang Brengen & HoudenMy Profile

 • Reply Iris 24 februari 2016 at 20:15

  1 antwoord: ZO SNEL MOGELIJK! Wat een onding is zo’n box, niet te geloven. Het neemt ruimte in beslag en nooit willen ze er in zitten. Hier was ie met 10 maanden de kamer al weer uit, halleluja!

 • Reply Nathalie 24 februari 2016 at 21:09

  Bij de jongste heeft de box zeven maanden gestaan, maar ze lag meestal op de grond op het kleed of van die rubber tegels. De jongste heeft er ook niet lang ingezeten, bij haar haalde we hem met een half jaar weg.
  Nathalie onlangs geplaatst…V&D is niet meer! Jammer!My Profile

 • Reply Marjolein 24 februari 2016 at 21:58

  Heb ‘m vrij lang laten staan. Maar werd meer een opslagplek voor speelgoed. Was ook blij toen de box er weer uit was. Lekker veel ruimte!

 • Reply Roosje 28 februari 2016 at 10:38

  Wij halen de box pas weg als ze het huis uitgaat. Dan gaat ie waarschijnlijk mee naar haar studentenkamer. Hij fungeert namelijk als opslagplaats voor de enorme hoeveelheid speelgoed die iedere avond als de kat weer binnenkomt opgeruimd moet zijn πŸ˜‰

 • Leave a Reply

  CommentLuv badge

  Lees vorig bericht:
  Thuis bevallen of in het ziekenhuis?

  Landelijk in het nieuws gisteren: "Opstand verloskundigen tegen onnodige bevalling in het ziekenhuis". Lees onder meer het artikel in het...

  Sluiten