Babypraat

De meest bizarre babynamen van celebs

13 november 2015

Een naam kiezen voor ons zoontje vond ik heel moeilijk. Ik wilde niet dat het al te standaard was en hij met 4 naamgenoten in de klas zou komen later. Ook moest het niet te apart zijn. Het werd uiteindelijk Spencer, een naam die in Nederland vrij weinig voor komt, maar in landen waar Engels de voertaal is, veel vaker voorkomt. Ik vind het altijd leuk om te lezen waarom ouders hun kindje een bepaalde naam geven. Ook van celebrities! Ik weet niet wat het is met beroemdheden, maar blijkbaar is het zo dat als je beroemd bent, je je kind ook een hele vreemde naam moet geven. Waarom is mij een raadsel. Ik heb de (naar mijn idee), meest vreemde babynamen voor op een rijtje gezet!

Kal-El
Fan van Superman? Dan noem je je zoon toch gewoon Kal-El? Dat is namelijk de echte naam van Superman. Acteur Nicolas Cage en zijn vrouw zijn zo gek geweest om hun zoontje zo te noemen.

Moxie Crimefighter
Say what? Ja echt, zo heet ze echt, de dochter van de Amerikaanse illusionist Penn Jillette. Moxie vonden ze gewoon een cool woord. Het betekent in het Engels onder meer kracht of know-how. En crimefighter? Ze vonden het idee van tweede namen zo stom dat ze het meisje Crimefighter als tweede naam hebben gegeven….. Dus.

Moon Unit, Dweezil, Diva Muffin
Frank Zappa heeft ook een mooi rijtje namen bij elkaar gesprokkeld voor zijn kinderen: Moon Unit (een meisje), Dweezil (een jongen) en Diva Muffin (een meisje). Toch heeft de familie een verklaring voor deze bizarre namen. Zo was Dweezil de naam van een huisdier dat Zappa vroeger had. Meer lees je hier.

Princess Tiaamii
De oudste dochter van zanger Peter Andre en Katie Price heeft Princess Tiaamii. Princess omdat zij hun prinsesje is, en Tiaamii hebben ze zelf bedacht. Het is een combinatie van de namen van hun moeders. Overigens heeft het meisje zelf al aangegeven dat ze Princess Tiaamii niet zo’n geslaagde naam vindt.

Zowie Bowie
Dat is toch gewoon zielig? David Bowie heeft zijn zoon Zowie genoemd. Ai, ai ai! Die arme jongen (inmiddels een volwassen man), vond het zelf ook zo erg dat hij zijn naam heeft laten veranderen. Inmiddels heet hij Duncan.

Bloem, Mensje en Zus
Ook in Nederland/Vlaanderen komen veel aparte namen voor. Wat dacht je van de kinderen van actrice Angela Schijf en de Belgische acteur Tom van Landuyt. Ze hebben samen drie dochters, Bloem, Mensje en Zus. Niet mijn smaak, laat ik het daar maar op houden.

Tsjakkalotte
Okee, uiteindelijk heet het kind gelukkig niet zo, maar in 2001 wilde Emile Ratelband zijn dochter wel Tsjakkalotte noemen. Dat werd geweigerd, omdat namen niet bespottelijk mogen zijn. Het werd uiteindelijk Ninette Corita Emily Chanal, maar Ratelband noemt haar Beau Aimée. Overigens kan Ratelband er wat van: eerder wilde hij zijn zoon Rolls Royce noemen. Ook dit werd geweigerd.

Limoni
De dochter van Jochem Myer heet Limoni. Inderdaad, citroenen in het Italiaans.

Bron: Vernoeming & Voornamelijk

 

Facebook Comments

You Might Also Like

5 Comments

 • Reply Channa 13 november 2015 at 06:33

  Pff, ik moet er altijd om lachen maar het is engeltje natuurlijk best sneu. Vraag me altijd af wat zulke mensen bezielt. Net als namen als Felix als je de Kat van je achternaam heet, etc.
  Channa onlangs geplaatst…Help! Het is vrijdag de dertiende!! #tipsMy Profile

 • Reply Charlotte 13 november 2015 at 07:08

  Arme kinderen!

 • Reply Channah 13 november 2015 at 11:10

  Haha what the f*ck? En die Ratelband, wat een mafkees is dat toch, “Ninette Corita Emily Chanal, maar Ratelband noemt haar Beau Aimée”, Beau Aimee? Waarom in hemelsnaam?
  Channah onlangs geplaatst…Waarom je best mag cheatenMy Profile

 • Reply Vlijtig Liesje 13 november 2015 at 11:33

  Heerlijk, deze post. Wat een maffe namen geven mensen hun kinderen soms toch…
  Vlijtig Liesje onlangs geplaatst…10 dingen die je kunt doen als je geen tv kijkt of de computer uitzet!My Profile

 • Reply Spijt van de naam van jouw kind? - Everyday-Life 2 september 2016 at 05:04

  […] misschien: oh die mensen hebben hun kind waarschijnlijk totaal debiele namen gegeven, zoals sommige celebrities doen bijvoorbeeld. Maar nee, de namen waar de moeders spijt van hadden was niets bizars zoals Moxie […]

 • Leave a Reply

  CommentLuv badge

  Lees vorig bericht:
  Pincet
  Ik heb allemaal rare tics! Jij ook?

  Met mijn superleuke kraamzorg had ik een keer een gesprek over tics. Iedereen heeft ze denk ik wel, alleen je...

  Sluiten