Babypraat Persoonlijk

Hoe vier je een eerste verjaardag?

2 december 2015

Ons zoontje Spencer wordt in januari alweer één! Niet te bevatten hoe snel het gaat. Zelf ben ik geen enorme fan van het vieren van mijn verjaardag, maar de eerste verjaardag van de kleine moet uiteraard goed gevierd worden! Maar hoe doe je dat? Nodigen we beiden families tegelijk uit? Nodigen we ook vrienden uit? Doen we alles op één dag of verdelen we het over meerdere dagen? Spencer is op een maandag jarig, dus die dag viel al af. Dat is geen dag voor een feestje. Het moet dus het weekend ervoor. Omdat mijn man altijd in het weekend werkt en dus een vakantiedag of -dagen op zou moeten nemen hiervoor, hebben we besloten om het op één dag te doen en alleen met familie.

Spencer

Dagindeling

Van verschillende kanten heb ik als tip gekregen om de dag te splitsen. Dus niet iedereen tegelijk, maar verdeeld over verschillende tijdvakken op de dag. Mijn man heeft nogal een grote familie, dus al zouden we willen, zou het niet eens allemaal tegelijk passen, samen met mijn familie erbij. Daarnaast wil iedereen natuurlijk Spencer zien en als je met 40 man zit, is dat wat lastig. Dus, uiteindelijk hebben we besloten om ’s ochtends de familie van mijn man uit te nodigen en eind van de middag mijn familie. Zodat iedereen Spencer kan zien en hij die uren daar tussen kan slapen. En wij uiteraard snel kunnen opruimen voor de volgende groep.

Uitnodigingen

Bij een echte verjaardag hoort natuurlijk een uitnodiging. Al snel kwam ik op de site van Kaartwereld terecht. Je kunt hier echt van alles bestellen qua uitnodigingen en zelfs helemaal zelf een kaart ontwerpen. Ik vond het echt heel lastig kiezen en heb best lang getwijfeld tussen deze vier opties:

kaartwereld-uitnodiging-kom-je-op-mijn-feestje-voorkant olli-en-jeujeu-kaart-met-kar-met-poes-voorkant

kaartwereld-ZW-waar-is-dat-feestje-voorkantellis-kids-uitnodiging-uiltje-snifsnaf-voorkant

Leuk zijn ze allemaal hè? Uiteindelijk besloot ik het leuk te vinden een foto van Spencer op de uitnodiging te doen, dus heb ik voor de eerste gekozen. Omdat we dus twee verschillende groepen hebben, heb ik ook twee setjes kaarten laten drukken, met verschillende teksten op de achterkant. Maar de voorkant is hetzelfde en deze week krijgt de hele (schoon)familie onze vrolijke vriend in de brievenbus 🙂 Je kunt ervoor kiezen om de kaarten rechtstreeks te versturen naar de genodigden, of een pakketje kaarten thuis te krijgen. Je kunt er gelijk velletjes postzegels bij bestellen, hartstikke handig dus. Gemak dient de mens. De uitnodigingen werden snel bezorgd en ik heb ze vervolgens geschreven en op de bus gedaan. Ik vond het leuk om de adressen met de hand te schrijven, zodat het nog een extra persoonlijke touch had. Hieronder zie je hoe de uitnodiging uiteindelijk is geworden.

Uitnodiging

Vind je de uitnodiging leuk? Hoe hebben jullie de eerst verjaardag van je kindje(s) gevierd?

 

Dit is een gesponsorde blog.

Facebook Comments

You Might Also Like

8 Comments

 • Reply Charlotte 2 december 2015 at 06:33

  Ah wat een leuke kaart! Wij hebben de eerste verjaardag gevierd met familie en een paar vrienden. Wij hadden voor alleen ’s middags gekozen. Het was een beetje gekke dag want die avond werd Maikel bekend als prins carnaval (dat is nogal een ding hier haha) dus onze aandacht lag ook al half daarbij 😁
  Charlotte onlangs geplaatst…Wat als je kind iets van iemand anders kapot maakt?My Profile

 • Reply Channa 2 december 2015 at 07:31

  Hele leuke uitnodiging! Hier iedereen laten komen na het middag slaapje. Bij Jamie was het op de camping, ruimte zat en bij Fenna in de achtertuin. Dat is weer het voordeel aan lente/zomer kindjes 🙂
  Channa onlangs geplaatst…November – Top 5! #meestgelezenMy Profile

 • Reply Wilmaaa 2 december 2015 at 08:43

  Yarah is 20 december jarig dus dan komt mijn schoonfamilie en vrienden, ik ben 21 december jarig en dan komt mijn familie beide voor allebei. Ik ben helemaal gek van verjaardagen en ik heb er dan veel zin in, Ik ga er een leuk feestje van maken 🙂
  Wilmaaa onlangs geplaatst…Doelen voor DecemberMy Profile

 • Reply Channah 2 december 2015 at 09:33

  Hele leuke uitnodiging! Mijn dochtertje is pas in maart jarig, maar ik ben nu al bezig met wat we gaan doen, haha! Een eerste verjaardag is toch heel erg bijzonder natuurlijk..
  Channah onlangs geplaatst…VIDEO: Would you rather TAGMy Profile

 • Reply Linda 2 december 2015 at 10:42

  ahhhh wat een leuk kaartje! jeetje..1 alweer! grote man<3
  Linda onlangs geplaatst…Sintspiratie – Boek Sinterklaas voor grote kinderenMy Profile

 • Reply Hanna @ eenbezigbijtje.nl 2 december 2015 at 12:04

  Leuk gedaan! En voor Spencer zal het ook heel druk zijn als iedereen tegelijk zou komen en zo kan je inderdaad tussendoor opruimen (mocht je dit willen). Goede beslissing lijkt me!
  Hanna @ eenbezigbijtje.nl onlangs geplaatst…Woensdag gehaktdag – Walnoot-kaneelcakeMy Profile

 • Reply Lifesabout 2 december 2015 at 15:01

  Ah die uitnodiging is zo lief! Handig artikel. Sarah haar eerste verjaardag hebben we met familie gevierd in de middag. Een lekkere taart en veel speelgoed en cadeautjes. Uitnodigingen gingen oer mail, haha.
  Lifesabout onlangs geplaatst…Wat ga jij eten op pakjesavond?My Profile

 • Reply Hanna 3 december 2015 at 16:23

  Wat een leuk kaartje! En groot gelijk om het inderdaad op te delen, kan hij ook tussendoor even bijkomen van alle aandacht 😉

 • Leave a Reply

  CommentLuv badge

  Lees vorig bericht:
  Recept – Pasta met Boursin Cuisine

  Ik ben geen foodblogger dus het ziet er allemaal niet zo gelikt uit, het recept bevat geen chia zaad, goji...

  Sluiten