Babypraat

Vijf miskopen van de baby uitzetlijst

28 november 2016

Tijdens mijn vorige zwangerschap maakte ik voor het eerst kennis met de ‘baby uitzetlijst’. Toen het kraamzorgbureau op gesprek kwam voor een intake, kregen mijn man en ik een lijst in onze handen geduwd. Of we wel even wilden zorgen dat we dat allemaal in huis hadden. Het was ons eerste kindje dat onderweg was, dus braaf hebben wij alles van die lijst gekocht. Wisten wij veel. Maar potverdorie, wat zijn er toch veel nutteloze producten ontworpen voor in de kraamtijd. Vandaag daarom een overzicht van spullen van de baby uitzetlijst, die wij echt nooit hebben aangeraakt!

Magnetronsterilisator

We hebben nog een gloednieuwe in een keukenkastje staan, mocht iemand interesse hebben. Geen idee wie dit ooit bedacht heeft, maar wij hebben het ding één keer gebruikt. Onze kraamzorg deed al Spencers flessen in een grote pan met water en kookte ze uit. Spencer had geen spenen, moest hij niets van hebben. Na een paar dagen bedacht ik me opeens dat we zo’n sterilisator in de kast hadden staan en vroeg ik me af of we die niet moesten gebruiken. Kevin heeft het één keer geprobeerd om alle flessen enzo in dat ding te krijgen. Helemaal niet handig. In een grote pan past het veel makkelijker. En tot op de dag van vandaag koken we nog steeds de spenen van de flessen uit in een pannetje. De flessen gaan inmiddels in de vaatwasser. Eerste keer zwanger? Zonde van je geld, zo’n magnetronsterilisator.

Flessenverwarmer

Nog zoiets. Geloof dat we die ook maar één of twee keer gebruikt hebben. Ik gaf in het begin borstvoeding en als we dat aanvulden met een flesje kunstvoeding, kon dat uiteraard gewoon in de magnetron. Borstvoeding mag zoals jullie misschien weten niet in de magnetron, vandaar het fenomeen flessenverwarmer. Allemachtig, wat duurde dat lang zeg eer een flesje zo was opgewarmd. Dat moest toch wel sneller kunnen? Ja hoor, gewoon old school een pan uit de kast halen en de fles au bain Marie opwarmen. Veel sneller en goedkoper, een flessenverwarmer is wat ons betreft dus echt een overbodige aankoop!

Navelbandjes

Die stonden ook op de lijst. Hebben een jaar lang ingepakt in de kast gelegen en toen hebben we ze weggegooid. Tegenwoordig krijgt je kindje een navelklem, dus deze dingen heb je echt niet nodig.

Flanellen luiers

Ook zoiets. Laat ik voorop stellen: hydrofiel luiers zijn helemaal geweldig. Daar kun je er echt niet genoeg van hebben en daar hebben wij dan ook een la vol van. Maar op de uitzetlijst staan ook flanellen luiers. Die hebben dus ook weken dicht in de kast gelegen, want wat moet je er in vredesnaam mee? Een hydrofiel doek is toch meer dan prima? De flanellen hebben we uiteindelijk gebruikt om Spencer af te drogen als hij in bad was geweest, maar dat was meer omdat we ze uit principe wilden gebruiken dan dat het zinvol was. Kortom: die kopen we niet meer.

Neuspompje

Toen Spencer een week of twee oud was, had hij een snotje in zijn neus. Oh jee! Gelukkig was daar het neuspompje. Nou hogere wiskunde om op die manier een snotje uit de neus van een baby te krijgen. De oplossing? Een stukje keukenrol.

Tot zover mijn vijf miskopen van de baby uitzetlijst! Ik ben benieuwd of jullie deze spullen wel hebben gebruikt en wat jullie nu echt een nutteloze aankoop vonden!

 

 

Facebook Comments

You Might Also Like

16 Comments

 • Reply Merel 28 november 2016 at 06:34

  Die navelbandjes vind ik inderdaad zoiets raars! Waarom staan die in vredesnaam nog altijd op die lijst? Geldt ook voor flanellen luiers.
  De sterilisator had ik wel voor June,best handig en snel klaar. Toch bij de andere twee gewoon uitgekookt heet water, terwijl hij in de kast stond.
  Merel onlangs geplaatst…7 dingen waarmee je toch bezig bent als je niet gaat trouwenMy Profile

 • Reply Channa 28 november 2016 at 06:49

  Eens op de magnetronsterralisator na. Wat een ideaal ding, hebben wij heel veel gebruikt!
  Channa onlangs geplaatst…Avondje uit: The Prison Cell (The Great Escape)My Profile

 • Reply Charlotte 28 november 2016 at 07:13

  De flessenwarmer hebben wij wel veel gebruikt, de rest inderdaad niet eens gekocht. En dat neuspompje haha, had je eindelijk een snotje eruit, krijg dan dat pompje maar weer schoon…
  Charlotte onlangs geplaatst…Shoplog babykleertjesMy Profile

 • Reply Malou 28 november 2016 at 07:32

  Flanellen luiers heb ik ook gehaald ja, en nooit gebruikt..
  Malou onlangs geplaatst…Dagboekje #184; nog steeds verkouden en SinterklaasinkopenMy Profile

 • Reply Fenna 28 november 2016 at 07:38

  De kraamzorg heeft hier de lijst aardig up to date gemaakt haha. Geen navelbandjes meer of flanellen luiers 😉 . Een magnetron sterilisator hebben wij gekregen dus dat heeft ons gelukkig niks gekost als we het niet gebruiken. Wel hebben wij een flessenwarmer aangeschaft, dus ben benieuwd!
  Fenna onlangs geplaatst…Zwangerschapsupdate: Week 29 + 30My Profile

 • Reply Jonna@Burgertrutjes 28 november 2016 at 07:54

  Haha weet van veel producten nog niet eens het bestaan af 😛
  Jonna@Burgertrutjes onlangs geplaatst…Shoplog Aliexpress – favoriete items #3My Profile

 • Reply Volgmama 28 november 2016 at 08:12

  Haha herkenbaar die magnetron sterilisator hebben wij ook aangeschaft wat een onding.
  Volgmama onlangs geplaatst…Uitnodigingen en voorbereidingen voor het verjaardagsfeestje van mijn dochterMy Profile

 • Reply Leonie van Mil 28 november 2016 at 12:23

  Die neuspomp vind ik ook verschrikkelijk. Werkt voor geen meter. Ik zuig het er liever uit met met zo’n slangetje. Werkt echt geweldig! Die sterilisator vind ik trouwens wel echt top! Ik gebruik hem dagelijks. Eer dat het water in een pan gekookt is, is de magnetron al weer klaar!
  Leonie van Mil onlangs geplaatst…Hier lig ik ’s nachts wakker vanMy Profile

 • Reply Gerdi 28 november 2016 at 14:31

  Hier is de flessenwarmer wel enorm veel gebruikt met het opwarmen van de borstvoeding, maar toen ook wij overgingen op flesvoeding verdween dat ding in de kast!
  Het neuspompje heb ik gelukkig nooit in huis gehaald, dan maar een goede neusspray voor baby’s en een zakdoekje!
  Gerdi onlangs geplaatst…Meekijken met Marianne #8 | Zieke kindjes, verjaardag en zondagshoppenMy Profile

 • Reply Jodi - liefthuis 28 november 2016 at 17:58

  Demagnetron sterilisator heb ik gebruikt…maar vooral omdat ik hem had…niet omdat ik hem zo hard nodig had…de rest ben ik het ook compleet mee eens. Vooral die navelbandjes de grootste onzin
  Jodi – liefthuis onlangs geplaatst…Lieve Roosje…- dit kind moest nu gehaald worden…ze was in levensgevaar…My Profile

 • Reply Astrid 28 november 2016 at 19:26

  Haha, heel herkenbaar! Ik snap ook echt niet waarom de flanellen luiers en navelbandjes nog steeds op de lijst staan… Echt zo’n onzin!
  Astrid onlangs geplaatst…Spam je blog #4My Profile

 • Reply Ilse van Kreanimo 28 november 2016 at 20:24

  Ah ik gebruikte de magnetron sterilisator wel – voor mijn kolf 🙂

  Voor de rest ben ik het met je eens!
  Ilse van Kreanimo onlangs geplaatst…Verlanglijstje voor kerst – inspiratie voor mijn familieMy Profile

 • Reply Neelke 29 november 2016 at 09:31

  Behalve het neuspompje heb ik het allemaal gelukkig niet aangeschaft, en ik mis het ook echt niet. Die magnetronsterilisatoren leken me helemaal zo’n sta-in-de-weg en een pan werkt net zo goed..
  Neelke onlangs geplaatst…De leukste foute kersttruien op een rijMy Profile

 • Reply Jessica 30 november 2016 at 15:13

  Goed om te weten dit!
  Jessica onlangs geplaatst…In welk TV-programma zou jij mij kunnen zien?My Profile

 • Reply Liess 21 januari 2017 at 17:07

  Wij hebben mam flessen en die kan je in de magnetron steriliseren. 1 x in de x weken gooi ik ze alsnog in een pan.. en elke dag gewoon in de vaatwasser.

  Dat snotneus pompje dingetje heb ik wel en bram Is nu al een paar keer zo verkouden geweest dat ik m al wel paar keer goed ge ruikt heb. Gewoon om m even leeg te zuigen als hij naar bed gaat.
  Is trouwens echt super ranzig.

 • Reply Liess 21 januari 2017 at 17:08

  Ohja en de fles warmer heb ik 2 x gebruikt bij m’n schoonouders voor potjes groente omdat ze geen magnetron hebben. Mijn hemel kan een 3 gangen maaltijd bouwen in de tijd dat dat ding op warmt. Dus gooi nu gewoon potjes groente zo in de pan haha
  Liess onlangs geplaatst…Geslachtsbepaling: Its a….My Profile

 • Leave a Reply

  CommentLuv badge

  Lees vorig bericht:
  Zwangerschapsupdate #10 – Even wat gas terug nemen

  Inmiddels ben ik alweer bijna 30 weken zwanger! Niet te geloven hoe snel het gaat. 29,5 dagen om precies te...

  Sluiten