Babypraat

Codenaam: Goofy. Hoe heette jouw baby in de buik?

29 november 2015

De meeste stellen die een kindje verwachten, willen nog niet dat de naam van de baby al bekend wordt vooraf. Daarom krijgen sommige nog ongeboren baby’s een codenaam. Zo heette ons zoontje  in mijn buik nog Goofy voor de familie. Mijn neefje had namelijk besloten dat de baby Goofy moest gaan heten. Dus op alle cadeautjes met de feestdagen vorig jaar zat keurig een sticker met ‘Goofy’ erop en we spraken ook altijd over Goofy. Toen de kleine eenmaal geboren was, moest mijn neefje best even wennen dat de baby opeens Spencer heette, en geen Goofy meer! Maar Spencer had nog een undercover-naam. Een vriendin van mij noemde hem Vibali. Dat is een samentrekking van Vincenco Nibali, die het jaar dat ik zwanger was de Tour de France won. Ze heeft zelfs een slabber gemaakt met erop: “Wat mijn ouders ook zeggen, ik heet Vibali!”. En ja, die gebruiken we ook nog gewoon 😉

Wat was de naam van jouw baby in de buik?

Verschillende codenamen

Ik heb wat om me heen gevraagd en wij waren niet de enige met een schuilnaam voor de baby. Lees onderstaande verhalen van deze mama’s maar eens!

Bregje van Breg Blogt
“Toen ik wist dat ik zwanger was, vond ik het wel leuk om de kleine een naam-in-de-buik te geven. Van Harrie tot Willem, er kwam van alles voorbij, maar niks klopte. tot we eigenlijk “ineens” spraken over ons Apie. En zo gebeurde het, dat niet alleen wij, maar iedereen in onze omgeving sprak over en tegen Apie in de buik. Toen we eenmaal de echte naam hadden bedacht, was het weleens lastig om Apie te blijven zeggen. En toen Laurens eenmaal geboren was, vonden we het gek om geen Apie meer te zeggen ;)”

Tamara van The Mommy Diaries
Tijdens de zwangerschap van Floris noemden we de baby Elvis. Hoe we erop kwamen weet ik niet, maar het stond garant voor vele grapjes zoals: ‘Elvis is in the Belly!’ Toen ik bevallen was, stuurde ik voor de grap een paar berichtjes met : ‘Elvis has left the Belly’ met als gevolg dat mensen echt dachten dat onze zoon Elvis heette en we op Facebook berichtjes kregen met: ‘gefeliciteerd met de geboorte van jullie zoon Elvis!’

Melissa van AllinMam.com
“Boeba! Omdat we, toen we nog geen kids hadden, altijd grapten dat wanneer je een kind zou hebben geen boe of ba meer kan zeggen.”

Lieke van Robust Posch
“Wij noemden hem Klaasje, omdat we dat grappig vonden en zodat we ons niet verspraken met de echte naam die we al vroeg hadden bedacht (Mason). We noemden hem Klaasje vanaf het moment dat ik zwanger was, dus toen wisten we nog niet of het wel een jongetje was.”

Lodi van Lodiblogtook
“Hier Lassie omdat de baby zo groot was als een rijstkorrel. Toen hij geboren was werd het Lars. Nog maanden vergiste we ons regelmatig en zeiden Larssie.”

Iris van Poldermama.nl
“Wij noemden onze eerste baby ‘boontje’ omdat we erover gingen praten vanaf het moment dat ie zo groot was als een boontje… Haha! Bij onze tweede wilden we iets anders, toen bedachten we ‘erwtje’.”

Marguerita van Poldermama.wordpress.com
“Jean Luc naar Jean Luc Picard uit Star Trek.  Het waren beide keren meisjes overigens.”

Laura van Laura Collin.nl
“Frietje. Ik werkte in een frituur tijdens mijn eerste zwangerschap. ;-)”

Joyce van JoyfromJoyce
“Onze zoon bedacht Moempie voor zijn zusje”

En tot slot Cindy, die nog zwanger is!
“Wij noemen hem Kareltje. Deze naam vinden we beide helemaal niks en het helpt om ons niet te verspreken met de echte naam waar we het al een hele tijd over eens zijn. 😉 Stiekem ben ik toch wel blij als ik over een paar weken gewoon zijn echte naam kan gebruiken. ;-)”

Ik heb echt hartelijk gelachen om alle codenamen.  Bedankt allemaal voor de reacties!

Facebook Comments

You Might Also Like

15 Comments

 • Reply Channa 29 november 2015 at 07:48

  Hier noemde wel ze gewoon een mini versie van onszelf, kleine Channa 😉
  Channa onlangs geplaatst…8 redenen waarom de winter toch wel leuk is!My Profile

 • Reply Bregje 29 november 2015 at 09:40

  Grappig al die verschillende namen en leuk dat ik erbij sta yeah! 😉 xx
  Bregje onlangs geplaatst…Toen ik 20 was…My Profile

 • Reply Linda 29 november 2015 at 09:42

  haha leuk stuk! Wat ben ik saai he? Ik heb gewoon meteen d’r naam verteld aan iedereen! Trots dat ik was lol
  Linda onlangs geplaatst…Sintspiratie – Goliath Knipper KikkerMy Profile

 • Reply Charlotte 29 november 2015 at 09:53

  Super leuk al die codenamen! Sommige zijn echt te grappig 😂
  Charlotte onlangs geplaatst…Fotodagboek #20: date day en knutselenMy Profile

 • Reply Eline 29 november 2015 at 10:05

  Wij noemen ons meisje Gupje. Ook tegen elkaar, want toen we op een dag de naam die ze over een paar weken krijgt een paar keer genoemd hadden tegen elkaar versprak ik me die avond bij vrienden. Gelukkig hoorde niemand het!

 • Reply Tineke 29 november 2015 at 10:20

  Deze blogpost komt als geroepen. Wij zijn het nu eens over de naam, maar moeten oppassen dat wij ons niet verspreken en zijn nu dringend opzoek naar een koosnaam..
  Liefs

 • Reply Lifesabout 29 november 2015 at 10:38

  Hahaha Jean Luc en Frietje….geweldig!
  Lifesabout onlangs geplaatst…Stoofpotje met kabeljauw en krieltjesMy Profile

 • Reply Kalliopia 29 november 2015 at 10:47

  Mijn zus haar kindje was altijd een ‘Saartje’. Wel echt wennen wanneer het kindje dan geboren wordt en een totaal andere naam heeft, haha 🙂
  Kalliopia onlangs geplaatst…Recensie: Blogboek van Kelly DeriemaekerMy Profile

 • Reply Michelle 29 november 2015 at 12:25

  Wij noemden ons kindje tijdens de zwangerschap; “Ukkie”… Dit vooral omdat we niet wisten of het een jongetje of meisje zou betreffen… En ik nogal klein was dat ik geboren werd, 43cm 1610gr.
  Na de bevalling dat ik ons kindje te zien kreeg, kreeg ik de felicitatie; “Gefeliciteerd met jullie dochter”… Ik dacht, daar is ons ukkie eindelijk… Achteraf gezien bleek het totaal geen “ukkie” te zijn, meer een reus 😂… 52cm 4280gr…

 • Reply Cassandra | Princess-Leia.nl 29 november 2015 at 18:49

  Wij noemden Leia altijd Garnaaltje haha! Leuk die verschillende namen!
  Cassandra | Princess-Leia.nl onlangs geplaatst…Leia’s groeidagboek 12 maanden, happy birthday!My Profile

 • Reply Marguerita 29 november 2015 at 19:32

  leuk om alle codenamen zo op een rijtje te zien
  Marguerita onlangs geplaatst…Dermolin crèmeMy Profile

 • Reply Eenbezigbijtje.nl 29 november 2015 at 22:58

  Leuk al die codenamen! Het schijnt dat wij in nedekand een van de weinige landen zijn die pas na de beavlling de naam beknd maken, in tegenstelling tot bijvoorbeel Amerika waar ze het al vaak zeggen als het kind nog in de buik is. Toch vind ik het wel leuk een beetje geheimzinnig doen en zo’n codenaam verzinnen.
  Eenbezigbijtje.nl onlangs geplaatst…KORT MAAR KRACHTIG TAGMy Profile

 • Reply Nicole 30 november 2015 at 06:38

  Ik weet niet eens hoe wij de kleine noemden, nu al vergeten haha!
  Nicole onlangs geplaatst…De power van make-up (HMC #5)My Profile

 • Reply Harriët 30 november 2015 at 07:47

  Ons zoontje werd door iedereen PotBoon genoemd. Omdat hij op de eerste echo nog kleiner was dan een boontje. Eigenlijk is dat de hele zwangerschap zo gebleven.

 • Reply Miron 12 januari 2016 at 16:05

  Wij noemden ons meisje “Beeb”. We zeiden het zelfs zo vaak dat mijn schoonmoeder ervan overtuigd was dat ons kind daadwerkelijk “babe” zou gaan heten. Zij dacht dat we ons verspraken 😂😂😂

 • Leave a Reply

  CommentLuv badge

  Lees vorig bericht:
  WINACTIE! – Noppies shirt

  Tijd voor een nieuwe winactie hier op Everyday-Life. Van het bekende (kinder)kledingmerk Noppies kreeg ik deze mooie longsleeve om weg te...

  Sluiten