Babypraat Persoonlijk Spencer

Onze baby heeft een obsessie

20 oktober 2015

Onze kleine man heeft een obsessie. Iets waar hij zich werkelijk de hele dag mee bezig kan houden: sokken. Spencer is geboren in de winter en had toen uiteraard altijd sokjes aan. Maar hij was nog klein en realiseerde zich dit niet. Toen werd het zomer en was het vaak warm. Geen sokjes meer. Maar nu het kouder is geworden, moet hij dus sokken aan. Nou, dat is een hele act. Ik kan hem werkelijk nog geen seconde alleen laten, of ik zie die sokken alweer in het rondvliegen. Als een soort Hans Klok trekt hij die sokken gelijk uit en hoppa, daar gaan ze weer. Loop ik achter de buggy, zie ik opeens een sok in het rond vliegen. Zit hij in de autostoel, schrik ik omdat ik iets zie in mijn spiegel. Ja hoor, weer die sokken. Hoe vaak ik al niet op mijn knieën heb zitten zoeken naar een stel sokken! Zit Spencer in de box, dan speelt hij niet met de tientallen speeltjes die wij voor hem gekocht hebben. Nee, Spencer zit op zijn sok te kauwen en is helemaal happy. Je kunt namelijk ook zwaaien met een sok en als je twee sokken in je handjes hebt, er ook mee klappen. Gevolg van zijn hobby: Overal in huis liggen sokken. Losse sokken, waarvan ik niet weet waar de andere bijpassende sok is.

En het zijn niet alleen zijn eigen sokken waar hij zo gek mee is. Ook onze sokken vindt hij mateloos interessant. Nu hij kan kruipen, schrik ik soms, omdat iets aan mijn voet voel kriebelen. Weer dat sokkenmonster.

Schoenen

Maar goed, het werd kouder en kouder en inmiddels had ik ook schoenen gekocht. Dat leek me de ideale oplossing. Zie foto! In plaats van dat het de aandacht afleidde van de sokken, heb ik hem alleen maar meer uitgedaagd. Het is natuurlijk nóg leuker om eerst te kijken of je je schoenen uit kunt trekken en dan alsnog je sokken rond kunt laten vliegen. Dus als ik nu achter de buggy loop, zie ik niet alleen sokken, maar ook schoenen voorbij komen.

Mensen, hoe los ik dit op? Straks gaat het vriezen en heeft mijn baby bevroren voetjes. Iemand een briljante tip??

Facebook Comments

You Might Also Like

9 Comments

 • Reply Bregje 21 oktober 2015 at 08:29

  Hahaha herkenbaar! Tegenwoordig zegt Laurens:”Uit!!” voordat hij eraan gaat trekken, dan kan ik het soms nog redden met “nee” en afleiding.
  Ken je sock-ons? Die doe je over de sokjes, dan krijgt ie ze niet meer (zo makkelijk) uit, heel handig!
  Bregje onlangs geplaatst…Datenight voor dummiesMy Profile

 • Reply Cindy 21 oktober 2015 at 10:14

  Ha ha ha, ik heb echt gelachen om je blog. Zie het al helemaal voor me. Ben benieuwd hoe het straks bij ons kindje zal gaan.
  Cindy onlangs geplaatst…Kookboek voor een rustige buik – Mirte Kaan – recensieMy Profile

 • Reply nathalie 21 oktober 2015 at 10:59

  Het zelfde probleem had ik me kleine meid. Ze heeft nu zooitjes leren slofjes met een klittenband aan de achterkant dus krijgen niet zelf uit en omdat heel soepel is beweegt het mee met het voetje.

 • Reply Nicolette Weijman 21 oktober 2015 at 12:46

  Haha grappig een maillot onder de lange broek probleem opgelost!

 • Reply Nicole 21 oktober 2015 at 20:12

  Ik had (of ja.. heb) precies hetzelfde probleem. Vooral de sokjes nog.. en de slofjes want die krijgt ze heel makkelijk uit. Nu gaat het moeilijker bij haar schoenen.. Maar ook dat begint ze door te krijgen, vooral die met klittenband.
  Geen tip dus helaas!
  Nicole onlangs geplaatst…Kledingtip: @combineerhetMy Profile

 • Reply Charlotte 21 oktober 2015 at 20:58

  Hihi herkenbaar voor veel ouders denk ik! Ze hebben van die dingen om over sokjes aan te trekken zodat ze minder makkelijk uit gaan. Geen idee of het werkt maar je kunt het proberen!
  Charlotte onlangs geplaatst…Plog 19-10: boodschapjes en lekker thuisMy Profile

 • Reply Channa 21 oktober 2015 at 21:06

  Haha hier is het dubbel. Ene keer trekt ze de hele dag haar sokken uit. Andere dag komt ze continue met haar sloffen/schoenen aanzetten. Maar tips, ik heb geen idee 😉
  Channa onlangs geplaatst…‘Is het al bijna Kerst?’ #tagMy Profile

 • Reply "Ik ben wat later, ben net voor de tweede keer ondergekotst" - Everyday-Life 3 november 2015 at 06:05

  […] moeder die altijd te laat is! Overigens is de grootste uitdaging om ’s ochtends Spencer zijn sokken en schoenen aan te doen en dan te zorgen dat hij die nog aan heeft als we bij de auto staan, vijf tellen later. […]

 • Reply Tien maanden - Tien momenten waarop ik die kleine wel op kan vreten - Everyday-Life 4 november 2015 at 06:04

  […] hij in de auto zit en ik gewoon weet dat na 1 seconde hij of al slaapt of dat zijn schoenen en sokken al uit zijn. Als hij ligt te slapen, is het het allerliefste gezicht dat je je maar kunt […]

 • Leave a Reply

  CommentLuv badge

  Lees vorig bericht:
  Tapas
  Mijn favoriete simpele tapas van Pinterest

  Ik ben gek op tapas. Niet alleen op de echte tapas in Spanje, maar ook op tapasrestaurants (La Cubanita, love...

  Sluiten