Babypraat

Tip tegen onrustige baby’s: white noise

20 april 2017

Als je net als wij een baby (of baby’s) hebt die nogal onrustig zijn en moeite hebben met het vatten van de slaap, dan kan dat erg frustrerend zijn. Je kunt ten slotte niet eindeloos heen en weer blijven lopen en wiegen met een onrustige baby die niet kan en/of wil slapen. Helemaal niet als er nog een ander kindje rondloopt. En non-stop wandelen of autorijden is ook niet altijd een optie 😉 Maar toen Spencer nog een baby was, ontdekte ik iets dat echt hielp als het hem niet lukte de slaap te vatten: white noise.

White noise (witte ruis) zijn bepaalde geluiden die ééntonig zijn en op een constante frequentie geluid produceren. Het doel van white noise is het filtreren of maskeren van omgevingsgeluiden. Deze white noise  geluiden kunnen een rustig effect op hebben bepaalde mensen en kunnen zelfs de kwaliteit van slaap bevorderen. (bron)

White noise

Voor mij was het echt totáál nieuw destijds. Wellicht al gesneden koek voor jullie, maar ik wil het toch graag delen. Ik kwam er bij toeval achter toen ik een soort babyfoon app op mijn telefoon had. Daarbij zat niet alleen de babyfoon-optie maar ook een gedeelte met allerlei geluiden. Geluid van de stofzuiger, de afzuigkap, een föhn, maar ook allerlei soorten ‘noise’. Ik besloot het uit te proberen op Spencer. En wat denk je? Hij werd er hartstikke rustig van! Pink noise was zijn favoriet. Vraag me niet waarom het zo heet, maar dat werkte hier als een tierelier. Ik dacht eerst dat ik echt de enige was die hier gebruik van maakte, maar al snel kwamen in mijn omgeving de verhalen los van mede-mama’s. Tot aan een mama aan toe die haar zoontje bij de afzuigkap hield, omdat hij rustig werd van het geluid!

Jasmijn, onze dochter, kan ook soms moeite hebben met in slaap vallen. Ik besloot op YouTube op zoek te gaan naar white noise. En ja hoor, er staan honderden filmpjes op. Jasmijn blijkt fan van regengeluiden, en dan vooral van onderstaand filmpje. Geen idee wat het is met deze, maar deze is blijkbaar héél anders dan alle andere regengeluiden, haha!

Waarom werkt dit dan zo goed bij baby’s? Eigenlijk is het heel logisch, als ze in je buik zitten horen ze ook continu geluiden van je darmen enzovoort. En dan komen ze eruit en moeten ze opeens in stilte slapen! Dat is toch gek? Daarom vinden ze white noise blijkbaar prettig.

Wat een uitvinding!

Hebben jullie dit ook wel eens gebruikt?

 

De afbeelding is van Shutterstock.

Facebook Comments

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply Channa 20 april 2017 at 05:45

  Hier niet gebruikt, wel eens de geluiden op de babyfoon geprobeerd maar dit resulteerde in een hysterische Jamie die echt jaren bang is geweest voor de babyfoon…
  Channa onlangs geplaatst…Kaya Sieraden voor bijzondere momenten (tip voor Moederdag)My Profile

 • Reply Simone 20 april 2017 at 06:42

  Nooit van gehoord zelfs. Klinkt logisch wel, die geluiden in de baarmoeder en zo. Wellicht dat dit daar wat van wegheeft dan.
  Simone onlangs geplaatst…Dag paashaas, dag paasei, tot volgend jaar!My Profile

 • Reply Femke 20 april 2017 at 07:08

  Voor mij ook iets nieuws! Ik hou het zeker in gedachten voor als wij een slecht slapertje zouden hebben. Bedankt voor de tip!
  Femke onlangs geplaatst…Week #37My Profile

 • Reply Nicolette weijman 20 april 2017 at 10:13

  Haha reeds 31 jaar geleden had je toen nog niet maar onze kleine sliep minstens de klok rond😂😂😂😂leuk bericht zo blijf je op de hoogte! Veel liefs uit Arnhem❤️❤️❤️😘

 • Leave a Reply

  CommentLuv badge

  Lees vorig bericht:
  Weer aan de anticonceptie, maar welke?

  Eind vorige week had ik nacontrole bij de gynaecoloog. Dit is bij ons ziekenhuis standaard als je medische indicatie hebt...

  Sluiten