Babypraat

Vind je als moeder niets meer vies? Over snot, kots en poep

24 januari 2016

Vroeger vond ik nog wel eens dingen echt vies. Kots bijvoorbeeld. Brrr. Als mijn katten alles onder hadden gespuugd, moest ik soms met een theedoek voor mijn neus het opruimen, omdat ik anders te misselijk werd. Of poep. Gatverdamme. En snot. Jakkes! Maar dan word je moeder. En zo’n klein wezentje produceert me toch een ranzigheid.

Is niets meer te vies als moeder?

Snot

Ons zoontje is een beetje ziekjes. Ik zelf ook trouwens. Dus de zakdoeken zijn hier niet aan te slepen. Voor mij dan. Spencer laat gewoon lekker alles lopen. Als zo’n kleintje niest, dan komt er toch een bak snot uit. En dat bungelt dan gewoon lekker uit zijn neus. “Ah gelukkig, dat ben je in ieder geval kwijt.”  Ik hoor het mezelf zeggen. Vervolgens maak ik zijn neus schoon. Zonder dat ik ervan moet kokhalzen en zonder er vies van te zijn. WIE IS DIE VROUW?! Sinds wanneer ga ik hier niet half van over mijn nek? Soms smeert ie het zelfs als een soort dagcrème over zijn gezicht. En zelfs dan maak ik nog geduldig zijn gezichtje en handjes schoon. Een paar jaar geleden had ik waarschijnlijk heel hard weggerend.

Poep

“Oh schat, geef even een nieuwe romper ook. En broek. En shirt. De poep zit tot zijn nek”. Gatverdamme! Als vriendinnen wel eens vertelden dat poep van een baby soms zo ongeveer bij zijn oren er weer uit kwam, zat ik echt vol afschuw te luisteren en hoefde ik gelijk mijn lunch niet meer. Tegenwoordig denk ik er helemaal niet bij na. De poep zit overal, we maken het schoon, zetten de kleine desnoods onder de douche en trekken hem schone kleren aan. “De wasmachine is geduldig hoor”, zeg ik. Ah, daar was de gevleugelde uitspraak van mijn moeder. Die kon ook stoïcijns alles opruimen.

Kots

Ja dit vind ik persoonlijk de meest vieze. Ons zoontje heeft enorme reflux gehad, maar dat is toch anders. Da’s ook niet altijd lekker hoor, maar het komt neer op het teruggeven van voeding. Tegenwoordig, nu hij volledig met de pot mee eet, is het meer een soort tsunami van ranzigheid die eruit komt. Zo kotste ons zoontje van de week de salontafel onder. En het droop zo van de glazen en van de tafel af. Serieus, een paar jaar geleden had ik zelf nog een keer erover heen overgegeven. Of iemand gebeld die het maar moest komen opruimen, omdat ik het echt niet aan kon. Maar ik vond het alleen maar zielig voor hem en was eigenlijk niet bezig met hoe vies het was.

Dat moederschap doe gekke dingen met je hoor!

Is dit  herkenbaar voor jullie?

Facebook Comments

You Might Also Like

12 Comments

 • Reply Channa 24 januari 2016 at 07:49

  Dit is volgens mij echt het moederinstinct. Je wilt het beste voor je kinderen en dat is ze uiteraard niet laten lopen als ze vol poep, snot of kots zitten. Dus je doet het gewoon! Ik vond het vroeger ook allemaal heel smerig en nu is het bijna de normaalste zaak van de wereld!
  Channa onlangs geplaatst…Mijn tweede zwangerschap #FennaMy Profile

 • Reply Bregje 24 januari 2016 at 09:23

  Hahaha heel herkenbaar! En dan gezellig samen appen over kots! 😂
  Bregje onlangs geplaatst…Relax, take it easy!My Profile

 • Reply Angela Lodder 24 januari 2016 at 09:26

  Hihi wat een heerlijke blog en zo herkenbaar! Naomi is nog wat kleiner dan Spencer, maar van de week gaf ze over in de auto en dat was erg lang geleden. De laatste keer dat ze zo spuugde was in de kinderwagen recht omhoog toen ze 3 maanden was. Zo zielig. En verkouden is ze hier nu ook en ja dan komt het snot mee hihi. Dus ja ook ik vond het vroeger heel smerig en nu volkomen normaal.
  Angela Lodder onlangs geplaatst…Huis opruimen voor visite of niet?My Profile

 • Reply Charlotte 24 januari 2016 at 10:00

  Snot en poep ben ik ook niet meer vies van haha (terwijl ik toch echt snel vies ben van dingen) maar kots..Gelukkig heb ik dat nog nooit meegemaakt met Aukje
  Charlotte onlangs geplaatst…Fotodagboek #4: speeldate en GreaseMy Profile

 • Reply Malou 24 januari 2016 at 10:31

  Ja, heel herkenbaar inderdaad. Laatst kreeg ik een kus van Nomi terwijl ze een behoorlijke snotneus had, maar ik vind dat helemaal niet meer vies. Een paar jaar geleden zou ik dat echt heel goor vinden.
  Malou onlangs geplaatst…It’s a …My Profile

 • Reply Kim 24 januari 2016 at 10:57

  Oh zo herkenbaar dit! Ik heb zelf geen kids maar ging eerst echt over mijn nek als ik bij mijn vriendin was. Tegenwoordig kijk ik er niet meer van op en help ik met verschonen.

 • Reply Heidi 24 januari 2016 at 11:25

  Ik herkend het wel.
  Voor ik mijn kind had vond ik ook dat alles vies.
  Maar nu is het echt een normale zaak.

 • Reply Nicolette Weijman 24 januari 2016 at 11:43

  Onvoorwaardelijke liefde voor je kind! Daar doe je echt alles voor❤️❤️❤️Hoop😂Dat ie alweer is opgeknapt dikke💋Van ons.

 • Reply José 24 januari 2016 at 16:19

  Wat? Poep bestuderen is hier aan de orde van de dag. En kots opruimen, brrrrrrrrr. Een paar nachten geleden kotste dochterlief mij meerdere malen eronder. En ik? Ik vond het alleen maar zielig voor haar.. (En een heel klein beetje voor mezelf dan)
  José onlangs geplaatst…Naomi: 11 maandenMy Profile

 • Reply Saskia 24 januari 2016 at 17:25

  Haha ja herkenbaar hoor. Al vind ik vrij weinig van min kinderen echt vies. Het is sowieso allemaal niet lekker, maar bij andere kinderen vind ik het allemaal nog veel erger haha.
  Saskia onlangs geplaatst…Bloggen als therapieMy Profile

 • Reply Simone 24 januari 2016 at 20:14

  O ja zeer herkenbaar. Ik gruwelde eerder ook bij de verhalen. Nu ruim ik het ook allemaal op. Geen enkel probleem. Het hoort er allemaal bij, je neemt het voor lief.
  Simone onlangs geplaatst…Baby shower!My Profile

 • Reply Sabrina 26 januari 2016 at 10:36

  Hahaha heel herkenbaar ja! bij je eigen kind is het toch weer anders..

 • Leave a Reply

  CommentLuv badge

  Lees vorig bericht:
  Zeven voordelen van kinderen

  Nu heeft het krijgen van een baby natuurlijk een aantal welbekende nadelen (de slapeloze nachten etc), maar er zitten ook...

  Sluiten