Babypraat

Zeven voordelen van kinderen

23 januari 2016

Nu heeft het krijgen van een baby natuurlijk een aantal welbekende nadelen (de slapeloze nachten etc), maar er zitten ook voordelen aan! Ik zette er een paar op een rij. Vergeet dit niet met een korreltje zout te nemen hè mensen!

 • Ik kan ongegeneerd in mezelf lullen. Heerlijk. “Wat heb ik ook alweer nodig… Tomaten.. Eieren…”, zo liep ik onlangs in de supermarkt. Als ik alleen zou lopen, zouden mensen misschien denken dat ik lichtelijk aan het aftakelen ben, maar nu denkt iedereen dat ik tegen mijn zoontje ouwehoer.
 • Lekker knoeien. Nu sta ik erom bekend dat ik altijd knoei. Ik weet niet hoe het komt, maar mijn eet-motoriek is niet ‘je-van-het’ zullen we maar zeggen. Maar sinds ik moeder ben, geef ik gewoon Spencer de schuld als ik weer eens een vlek op mijn kleding heb. “Oh, hij heeft zeker een beetje gekwijld of gespuugd. Ja, die kinderen ook hè?!”  En mijn imago is weer even gered.
 • Ik kan altijd en overal te laat komen. De baby had tenslotte nét een poepluier of de boel ondergespuugd. Hè vervelend zeg.
 • Op een feestje met allemaal nieuwe mensen, ben ik niet echt op mijn best. Ik vind het best lastig om als nieuweling in een groep te komen. En een kind is dan ZO HANDIG! Je hebt namelijk altijd iemand om tegenaan te lullen en iets om je aandacht aan te geven. Net als een hond of een kat als je ergens op visite bent en er vallen stiltes zeg maar.
 • En als je dan ergens bent en het is niet leuk. Dan is de baby natuurlijk moe en moet je naar huis. Ja, je vindt het zelf ook héél jammer, maar ja.
 • Je kunt lekker ongegeneerd gek doen. Dansen als een debiel -want dat vindt de kleine zo leuk- en lekker gekke bekken trekken. Want kijk eens hoe hij erom moet lachen.

Één van de voordelen van het krijgen van een kind

 • Het is ook helemaal niet gek als je opeens met allemaal speelgoed zit te spelen waar je eigenlijk te oud voor bent. Nee, het is voor die kleine toch? Dat die kleine alweer 8 andere dingen heeft gedaan en jij nog aan de Lego zit, maakt niet uit. Stiekem vinden we volgens mij een heleboel van dat speelgoed nog leuk namelijk.

Zo een paar dingen die ik me van de week bedacht. Terwijl ik met twee Zoef Zoef diertjes een baan zat te bouwen. Ahum.

Maken jullie je hier ook wel eens schuldig aan?

Facebook Comments

You Might Also Like

10 Comments

 • Reply Channa 23 januari 2016 at 07:36

  Check, maak me echt aan al het bovenstaande schuldig haha. Super handig! 😉
  Channa onlangs geplaatst…Zwitsal of Dermocare? Haba of V-tech? #tagMy Profile

 • Reply Sonja 23 januari 2016 at 08:38

  Helemaal herkenbaar. Speelde buiten met mijn kinderen toen we van Amsterdam naar Maarsenbroek gingen wonen. Heerlijk, kon weer even kind zijn zonder dat de mensen mij voor gek verklaarden. Ben zelf maar heel kort kind geweest ivm omstandigheden van mijn moeder….En nu kan ik weer met mijn kleinkinderen gek doen. Heerlijk!!!

 • Reply Elisabeth 23 januari 2016 at 11:16

  Vooral positieve kanten. Heerlijk artikel!
  Elisabeth onlangs geplaatst…WerkstrubbelingenMy Profile

 • Reply Saskia 23 januari 2016 at 11:46

  Haha ja hoor heel herkenbaar. Ik ben bijvoorbeeld dol op het spelen met de duplo haha en het te laat komen kan soms ook wel een goed excuus zijn 🙂
  Saskia onlangs geplaatst…Nieuws! Had ik al verteld dat? #2My Profile

 • Reply Charlotte 23 januari 2016 at 12:50

  Haha herkenbaar! Vooral op feestjes inderdaad, heel handig zo’n kindje!
  Charlotte onlangs geplaatst…Lastige peuter situaties, how to handle? (Mommy scenario tag)My Profile

 • Reply Bregje 23 januari 2016 at 13:15

  Yo! Guilty! 😉
  Bregje onlangs geplaatst…Mama, ik lijk steeds meer op jou!My Profile

 • Reply Heidi 23 januari 2016 at 13:19

  haha ken ik

 • Reply Ilse 23 januari 2016 at 16:46

  Hahaha, heel grappig! Ik heb ook wat lego gekocht nadat ik daar een middagje met oppaskindjes mee had zitten spelen. ‘Voor als er kinderen op visite komen’. 😉

 • Reply Simone 24 januari 2016 at 21:07

  Tja, heel herkenbaar 😉 haha! Vooral het in mezelf lullen in de supermarkt. *Ik praat tegen mijn baby* En het te laat komen, is ook één van mijn beste kwaliteiten.
  Simone onlangs geplaatst…Baby shower!My Profile

 • Reply Astrid 9 juni 2016 at 09:07

  haha! Heel herkenbaar en ik maak me ook aan bijna alle punten schuldig, oops 🙂
  Astrid onlangs geplaatst…Hoe maak je make-up kwasten schoon?My Profile

 • Leave a Reply

  CommentLuv badge

  Lees vorig bericht:
  Kijktip: Making a Murderer (Netflix)

  Het is momenteel een enorme hype aan het worden: Making a Murderer op Netflix. Het is een 10-delige documentaireserie. En...

  Sluiten