Babypraat Persoonlijk

Wat als je zelf het geslacht van jouw baby mag kiezen?

27 februari 2016

Ophef rond Chrissy Teigen de afgelopen dagen. Wie?! Ja dat wist ik dus ook niet, maar dat blijkt de zwangere vrouw van zanger John Legend te zijn en blijkbaar is ze zelf ook een soort van semi-beroemd. Maar daar gaat het nu niet om. Chrissy is altijd heel open geweest over het feit dat ze heel veel moeite hebben moeten doen om zwanger te raken. Ze is nu zwanger via IVF. Hartstikke leuk voor ze, zou je zeggen. Maar toen vertelde de zeer open Chrissy dat ze zelf het geslacht van het kindje heeft uitgekozen. Een meisje. Het leek haar vooral mooi om haar man met een dochter te zien. En die openheid, die werd nou net niet gewaardeerd. Chrissy kreeg echt een enorme lading shit over zich heen. Hoe kon ze zo’n beslissing nemen? De reacties op Twitter waren niet mals. En dus ging Chrissy vol in de verdediging.

Zelf geslacht kiezen?

Het zette mij aan het denken. Wat als ik had kunnen kiezen? Had ik dat gewild? En wat had ik dan gewild? Een jongetje of een meisje? Het is toch een wonder een gezond kindje en welk geslacht het had, was voor mij totaal niet relevant. Ik was bij de geslachtsbepaling-echo vooral superblij dat het na de miskraam deze keer waarschijnlijk wel ging lukken. Mijn man echter stond letterlijk te springen dat het een jongetje was. Ik was vooral heel blij dat het helemaal gezond leek. Conclusie? Ik had niet willen kiezen. Had ik in zo’n situatie gestaan, had ik waarschijnlijk tegen de arts gezegd dat ze me maar moesten verrassen. Overigens had ik nooit in een dergelijke situatie gekomen, want geslachtsbepaling op die manier is in Nederland hartstikke verboden.

baby-687314_1920

Maakbare baby?

Op zich vind ik het wel een interessante discussie. Want hoe ver ga je daarin? Laat je ouders alleen het geslacht kiezen? Of zelfs de haarkleur en dergelijke? Hoe ver wil je als ouder daarin gaan? Hoe denken jullie daarover? Hadden jullie willen kiezen? En wat had je dan gekozen?

Facebook Comments

You Might Also Like

9 Comments

 • Reply Channa 27 februari 2016 at 07:54

  Ik wil helemaal niks kiezen! Gewoon de natuur zijn gang laten gaan, een kindje krijgen op zich is echt al bijzonder genoeg!
  Channa onlangs geplaatst…7x waarom ik toch een loedermoeder ben!My Profile

 • Reply Lonneke 27 februari 2016 at 08:23

  Ieder geslacht is natuurlijk hartstikke leuk! Het zou mij ook niks uitmaken.. Heb nu een kleine jongen maar ik zou net zo blij zijn als d’r weer een jongetje (ooit in de toekomst) zou bijkomen dan dat we een meisje zouden krijgen. Ik zou d’r verder niet mee zitten als een ander dat wel zou (willen) bepalen.

 • Reply Bregje 27 februari 2016 at 08:54

  Het zou niet eens in me opkomen! Ik dacht de eerste weken dat t een meisje werd, toen werd t een jongen, nog een leuke ook, en we waren blij! Nee, ik denk niet dat ik zou willen kiezen…
  Bregje onlangs geplaatst…Het leven is mooi! #projectpositief| TAGMy Profile

 • Reply Charlotte 27 februari 2016 at 09:03

  Ik zou ook niet kunnen kiezen denk ik. Ben nu super blij met een meisje maar dat was ik met een jongetje waarschijnlijk net zo geweest haha
  Charlotte onlangs geplaatst…Een koningin in tijdrekken…My Profile

 • Reply Malou 27 februari 2016 at 09:58

  Ik vind het zelf ook lastig en ik zou eigenlijk helemaal niet willen kiezen..
  Malou onlangs geplaatst…Win een gehaakt aapje naar keuzeMy Profile

 • Reply Nicole 27 februari 2016 at 17:07

  Het verbaast me dat het überhaupt kan.
  Nicole onlangs geplaatst…De top 5 van.. AukjeswereldMy Profile

 • Reply Nesrin 27 februari 2016 at 20:27

  Ik zou niet kiezen.
  Maar ik vind het ergens ook heel erg overdreven dat deze vrouw een lading shit over zich heeft gekregen.
  Nesrin onlangs geplaatst…Basisrecept suikervrije glutenvrije muffinsMy Profile

 • Reply Angela - Mama met passie 28 februari 2016 at 09:33

  Ik zou niet kiezen. Wist ook echt niet dat dat kon in zo’n situatie van IVF.
  Angela – Mama met passie onlangs geplaatst…Tien jaar geleden…My Profile

 • Reply Roos 28 februari 2016 at 12:11

  Oh ik zou wel kiezen! Natuurlijk is het allerbelangrijkste dat je kindje gezond is, maar als de keuze er zou zijn zou ik voor een meid gaan!

 • Leave a Reply

  CommentLuv badge

  Lees vorig bericht:
  Het grote telefoondilemma (2) – De ontknoping!

  Enkele maanden geleden schreef ik er al over: mijn grote telefoon-dilemma. Ik - al jaren een echte Apple-fan - moest op...

  Sluiten