Beauty

Uit de ontkenningsfase: ik word grijs

5 mei 2017

Laat ik maar gelijk met de deur in huis vallen: ik ben 33 jaar en behoorlijk grijs aan het worden. Niet iets waar ik ontzettend blij mee ben (helemaal niet zelfs). Maar wanneer komt dat punt dat je gaat verven? Wanneer zijn een paar grijze haren niet meer slechts een paar grijze haren, maar hele plukken? En nog erger: wanneer valt het anderen op dat je grijs (aan het worden) bent?

Uit de ontkenningsfase

Nou bij mij was het antwoord daarop vrij simpel: toen mijn kale vader van 67 zei dat ik nu écht heel grijs werd, realiseerde ik me dat ik mijn grijze haren niet meer kon verbergen. They are here and they are here to stay. Op mijn 23e ontdekte ik al mijn eerste grijze haar. Heel lang bleef het bij een enkele haar en was er niets aan de hand. Ik heb heel lang en dik donkerbruin haar, dus een grijs haartje ergens verpest echt het hele aangezicht niet van mijn weelderige haardos. Maar in de loop der jaren had dat enkele grijze haartje blijkbaar her en der wat familie uitgenodigd en kreeg ik zelfs stroken grijs op mijn hoofd. Aangezien ik vrij lang ben, kunnen maar weinig mensen op mijn hoofd kijken en dus viel dat niet zo op. En al die irritante dikke grijze haartjes die uitsteken op je hoofd, trok ik er altijd vakkundig uit met een pincet. Soms als ik mijn haren net wat anders had, zag ik opeens weer een nieuw broeinest van grijze haren en daar kwam ik weer aan met mijn pincet.

Dat dit proces niet eindeloos door kon gaan, wist ik ook wel. Maar toch zat ik prima in mijn ontkenningsfase. Ik trok als ik een grijze haar zag die eruit en als het licht maar net niet op die bepaalde manier op mijn hoofd viel, dan zag mijn haar er nog behoorlijk mooi bruin uit. Toch merkte ik de laatste tijd dat de grijze waren aan het winnen waren. Als een grijze gloed trok het over mijn hoofd. Er was geen ontkennen meer aan.

Verven?

Enige tijd geleden heb ik een keer een spoeling gedaan. Gewoon eens om te kijken welke kleur ik dan zou willen en of het me zou staan. Ik wilde de kleur zo dicht mogelijk bij mijn eigen haarkleur houden en dat lukte aardig. Het werd iets donkerder dan mijn eigen haarkleur. Maar de spoeling was er helaas na een week of 2 al weer grotendeels uit en daar waren die verdomde grijze verstekelingen op mijn hoofd alweer.

Drastischere maatregelen waren nu dus nodig. Mijn haar moet geverfd worden. Eigenlijk had ik daar helemaal geen zin in want dat kost best veel geld en als je eenmaal begint moet je  het ook voortzetten want zo’n landingsbaan van uitgroei op je kop is ook geen porem. Dus van de week toog ik naar de kapper en liet ik mijn haren verven. Er moest heel veel verf extra bijgemaakt worden voor mijn lange haren, maar het is gelukt. En ik ben er erg tevreden over! De kleur is dicht bij mijn eigen haarkleur en oogt dus nog natuurlijk. En ik ben niet meer grijs. WAT EEN FEEST!

Ik hoop dat de kleur lang blijft zitten. Vaarwel grijze haren!!

Zijn jullie al grijs aan het worden? Of ben ik de enige grijze duif hier?

Facebook Comments

You Might Also Like

12 Comments

 • Reply Eke 5 mei 2017 at 05:16

  Ik verf mijn haar al sinds de puberteit, dus geen idee eigenlijk 😂
  Zelf verven is het voordeligst. Vooral met verf van DM. Hier betaal al snel 10-15 euro voor een pakkie van L’oreal, maar daar zo’n 5 euro.
  Eke onlangs geplaatst…Make-Up Stash opruimenMy Profile

 • Reply Jeanine 5 mei 2017 at 05:44

  Ik heb ook geen idee. Verf mijn haren ook al een jaar of 10 maar hen de kapper er nog nooit over gehoord. Durf er ook niet naar te kijken bang dat ik er een ontdek, hahaha.
  Jeanine onlangs geplaatst…7 dingen waar mannen zich aan ergeren die eigenlijk ongegrond zijnMy Profile

 • Reply Leonie van Mil 5 mei 2017 at 05:52

  Mijn eerste grijze haar kwam ook veel te vroeg. Maar verven stel ik eigenlijk uit. Ik heb geen geduld voor de kapper hahaha. Alleen al zitten voor een half uurtje knippen vind ik te veel moeite. Laat staan kleuren. En de kosten ook inderdaad.
  Leonie van Mil onlangs geplaatst…It’s mommy’s birthday – tagMy Profile

 • Reply Lisette 5 mei 2017 at 07:45

  Ik ben gong niet grijs aan het worden. Zo af en toe doe ik wat high lights in mijn haren. Bij de kapper is het best prijzig, zelf doen is een stuk voordeliger inderaad.
  Lisette onlangs geplaatst…Beauty Favorite # 4. Hema Eyeliner Waterproof.My Profile

 • Reply Jonna@burgertrutjesNL 5 mei 2017 at 08:56

  Laatst mijn eerste grijze haar gespot. Was toch wel even slikken… Gelukkig bestaan er kappers en verf haha
  Jonna@burgertrutjesNL onlangs geplaatst…4 en 5 mei – Hoe belangrijk is dat tegenwoordig nog?My Profile

 • Reply Josefien 5 mei 2017 at 14:04

  Ach ja, vreselijk hè, maar vooral omdat je dan steeds naar de kapper moet… Zelf thuis verven is niet te doen met lange haren. Je denkt dat je het goed doet maar geloof me: je slaat altijd plekken over en dat ziet er niet uit 🙂 (heb hier ervaring mee en heb eerlijke vriendinnen)

  Gelukkig hoeven ze alleen maar de 1e keer je hele haardos te verven. Daarna alleen de uitgroei. Is ook heel slecht om elke keer van wortel tot punt te verven.

  Ik laat het trouwens doen door een kapster die een kapsalon aan huis heeft (een verbouwde garage aan haar huis). Scheelt veel in de kosten!

 • Reply Michelle 5 mei 2017 at 15:03

  Ach ja, je kunt beter grijs worden dan kaal 😉
  Ik heb altijd geroepen dat ik mijn haar ga verven zodra ik ook maar èèn grijze haar ontdek. Tot op heden (gelukkig!) nog geen grijze haar ontdekt dus voorlopig komt er nog geen verf aan te pas.
  Michelle onlangs geplaatst…Wat ik voor altijd wil onthouden, lieve Owen #3My Profile

 • Reply Charlotte 5 mei 2017 at 15:07

  Hier verschillende grijzen haren helaas haha. Maar zoek het eigenlijk niet om te verven…
  Charlotte onlangs geplaatst…Enge “eerste keren” na de bevalling…My Profile

 • Reply marleen 5 mei 2017 at 16:33

  Hahaha ik heb nog steeds geen grijze haren PK 😉 Mijn oma werd pas op haar 60e grijs dus hopelijk heb ik haar genen 😉
  marleen onlangs geplaatst…4 en 5 mei – Hoe belangrijk is dat tegenwoordig nog?My Profile

 • Reply Johanne 5 mei 2017 at 19:17

  Haha, verschrikkelijk he! Sinds ik extensions heb (vorig jaar september) verf ik mijn haar zodat alles één kleur is. Dus ik had zelf niet zo goed door hoe grijs ik aan het worden ben. Zat ik twee maanden geleden bij de kapper en ja hoor mevrouw zegt tegen me: ‘Oh, ik zie een paar grijze haren!’. Maar direct daarna verfde ze het toch weer, dus ik stond er niet te lang bij stil. Maar nu ik een verfbeurt heb overgeslagen zie ik ze. Vooraan, rechtstreeks in de spiegel te zien. Vreselijk! Volgende week gelukkig weer bijkleuren.
  Johanne onlangs geplaatst…5x snel ontsnappen aan de stress van het dagelijks levenMy Profile

 • Reply Nicolette weijman 5 mei 2017 at 20:28

  Hahaha heb alleen maar grijze haren! Ook al vanaf mijn 25ste. 😂😂😂

 • Reply Patricia | TwijfelMoeder 6 mei 2017 at 05:25

  Ook hier heb ik ze al gespot. Maar niet echt redden voor mij om te kleuren. Dat doe ik gewoon om steeds weer wat nieuws te hebben.
  Patricia | TwijfelMoeder onlangs geplaatst…Goedkope Pampers? Tips bij het scoren van voordelige luiersMy Profile

 • Leave a Reply

  CommentLuv badge

  Lees vorig bericht:
  Must-read artikelen van andere blogs! #4

  Het is alweer bijna een maand geleden dat ik een lijstje deelde met tips voor artikelen op andere blogs die...

  Sluiten