Culinair Persoonlijk

Hoi, ik ben Nicole en ik lust geen wijn

23 juli 2016

Hoi, ik ben Nicole en ik lust geen wijn. Sterker nog, ik vind het niet te zuipen. Soms maakt me dat dan gelijk een social outcast. Help! Er zijn toch wel meer niet-wijndrinkende vrouwen van mijn leeftijd?

Wijn is overal

Een paar jaar geleden was wijn opeens overal. Opeens was het een modedrankje dat zo ongeveer al mijn vrouwelijke leeftijdsgenoten dronken. Ik had het even gemist, maar blijkbaar hoort bij 30 worden dat je aan de wijn gaat. Opeens was ik de enige die geen wijntje dronk bij een etentje. Of gewoon tijdens het koken of gewoon op welk moment van de dag dan ook omdat het kan. Waarom ik het niet drink? Nu uiteraard niet omdat ik zwanger ben, maar ik drink al jaren niet meer. En toen ik nog wel dronk, dronk ik nooit wijn. Ik vind het gewoon echt niet te zuipen. “Je moet het leren drinken!”, roept iedereen. Ja, ongetwijfeld, maar hoe vaak ik het ook probeer, en welke kleur of soort, ik vind het gewoon echt ranzig. Ranzig als in mijn gezicht vertrekt ervan. Blegh. En waarom zou ik het eigenlijk nog proberen? Omdat ik de enige aan tafel ben die geen wijn drinkt? Omdat het tegenwoordig bijna de sociale standaard is als vrouw van rond de 30 om een ‘lekker wijntje’ te drinken? In het begin voelde ik me nog wel eens opgelaten als werkelijk de hele tafel een wijntje bestelde en voelde ik me bijna kinderachtig als ik een glaasje Cola Light bestelde. Het was nog net geen Fristi zullen we maar zeggen. Tegenwoordig bestel ik zonder blikken of blozen een frisje. Dan maar een social outcast en die saaie doos met wie je niet ‘gezellig een wijntje kunt drinken’. Iemand moet ook rijden vaak toch? Dus dan maar de BOB 🙂

wijn2

Geen moeder zonder wijn?

Toen werd ik moeder. En ging ik ook nog eens bloggen en werd ik actiever op social media. En toen was de wijn echt OVERAL. Geen ontkomen meer aan. Je kunt blijkbaar geen thirty-something moeder zijn zonder wijn als je soms social media moet geloven. Ik ga er maar vanuit dat niet elke moeder die er vaak over tweet of dergelijke echt zoveel zuipt, anders is het triest gesteld met de wereld 😉  Daarnaast word je doodgegooid met die Some Ecards met teksten over wijn en opvoeding. Ik vind ze eerlijk gezegd meestal helemaal niet grappig, maar dat zal wel aan mijn wijnloze leven liggen.

Maar echt mensen, drinkt nou elke vrouw van mijn leeftijd wijn? Ben ik nu echt de enige die is overgebleven? The only gay in the village om Little Britain te quoten? Zijn mijn smaakpapillen volledig mislukt ergens onderweg? Hoor je tegenwoordig gewoon wijn te drinken als vrouw van rond de 30? Nee toch?

De magische wereld van wijndrinkende vrouwen zal ik nooit betreden denk ik. Wie weet wat ik allemaal mis! Of allemaal wel bewust mee maak en had kunnen missen dankzij een paar wijntjes, haha! 😉 Maar ik wacht wel tot Cola Light het magische drankje wordt dat iedereen wil drinken 😉 En zo lang ik zwanger ben: een glaasje water.

wijn1

Facebook Comments

You Might Also Like

17 Comments

 • Reply Charlotte 23 juli 2016 at 07:33

  Je weet niet wat je mist! 😉
  Charlotte onlangs geplaatst…Wat als je moet kiezen? #2My Profile

 • Reply Bregje 23 juli 2016 at 07:34

  Is toch niks mis mee! Ik heb niet het idee dat je een outcast bent als je geen wijn drinkt hoor 😉
  Bregje onlangs geplaatst…Italiaanse droom….My Profile

 • Reply claudia 23 juli 2016 at 07:39

  Coca cola light rules! 😉

 • Reply Nicole 23 juli 2016 at 07:47

  Hmmm ik drink wel wijn maar drink het maar heel weinig. Heb niet t idee dat je een outcast bent hoor ik denk dat jij er misschien meer mee bezig bent dan een ander. Ik kijk er iig nooit naar of iemand wel of niet drinkt.
  Nicole onlangs geplaatst…5x vakantietips | Blogfeestje #2My Profile

 • Reply Linda 23 juli 2016 at 07:51

  Blegh wijn! Ik vind het ook ranzig, enige wat ik nog enigszins te drinken vind is een zoete rose met bubbels. Maar drink al jaren geen alcohol meer. Eigenlijk altijd cola, water of laatste tijd radler 0.0%
  Linda onlangs geplaatst…Dag lief meisje……My Profile

 • Reply Merel 23 juli 2016 at 08:59

  Haha!
  Je zal vast niet de enige zijn, al ken ik inderdaad weinig dertigers die geen wijn drinken. Maar ook onder de wijndrinkers zie je verschillen. Waar bijna alle vrouwen in hun dertiger jaren ineens aan de droge witte wijn gaan, hang ik nog in de (mier)zoete witte fase. Beetje de crocs onder de wijn zeg maar..

  Misschien kan ik me in jouw sociale outcast-hoekje voegen? De lamme en de blinde in wijnminnend dertigersland 😉
  Merel onlangs geplaatst…Twee turbulente jarenMy Profile

 • Reply Jonna@Burgertrutjes 23 juli 2016 at 09:00

  Je bent niet saai als je geen wijn drinkt, en al helemaal geen outcast!
  Zelf ben ik een wijnliefhebber, maar als iemand niet van wijn houdt dan is dat toch prima? Alcohol zorgt er niet voor dat mensen gezelliger worden of dat de avond leuker is.
  Jonna@Burgertrutjes onlangs geplaatst…Recept: Jonna’s smaakvolle ovenschotel prei, zoete aardappel en gehaktMy Profile

 • Reply Astrid 23 juli 2016 at 10:24

  Ik dronk al wijn in mijn twenties en ik vind het heerlijk! Nu ik zelf zwanger ben, mis ik het wel hoor! Maar het is voor een goed doel 😉 En iedereen moet zelf weten wat hij wel of niet drinkt toch?
  Astrid onlangs geplaatst…Save or Kill tagMy Profile

 • Reply marleen@burgertrutjes 23 juli 2016 at 11:03

  Dan neem je toch een lekker rood wodkaatje redbull? 😉
  marleen@burgertrutjes onlangs geplaatst…Recept: Jonna’s smaakvolle ovenschotel prei, zoete aardappel en gehaktMy Profile

 • Reply Jessica Hendriks 23 juli 2016 at 12:48

  Ik heb dat met koffie en thee: mensen kijken mij raar aan als ik zeg een glaasje water te willen. Die smaak is bij mij nog niet ontwikkeld 🙂

 • Reply Jessica 23 juli 2016 at 15:00

  Haha, ik was ook geen wijn drinker, en ben nog steeds geen rode wijn drinker. Maar zijn vrienden van mij een eigen wijnhandel hebben, wordt je mee genomen in dat wereldje en leer je op proeverijen te drinken. Geef mij maar een zoete witte wijn, voor de rest sla ik het nog even af… haha
  Jessica onlangs geplaatst…Recept – Mango ijsMy Profile

 • Reply Marije 23 juli 2016 at 15:42

  Amen! Same here, ik vind wijn ook vies en heb sinds vorig jaar besloten helemaal niets meer met alcohol te drinken. I am totally fine with it 🙂

 • Reply Elise 23 juli 2016 at 21:23

  Precies dit! Onder twintigers is het ook een dingetje hoor. Wijn (of bier voor de mannen dan) wanneer ik zeg dat ik niet drink word ik al raar aangekeken, maar wanneer ik zeg dat ik het ook niet lust, en dus geen enkele vorm van alcohol lust, kijken ze me echt aan alsof ik regelrecht vanaf de maan ben komen wandelen.

  Ja, uh, sorry dat ik het niet lust, en dat brandende in mijn strot niet weet te waarderen! 😀

 • Reply Minke 24 juli 2016 at 05:27

  Ah nee ik vind wijn ook vies. Drink eigenlijk nooit alcohol en ben niet eens zwanger. Hou t gewoon bij water of spa rood. Lekker saai en burgerlijk.
  Minke onlangs geplaatst…Als wachten wordt beloondMy Profile

 • Reply Saskia 24 juli 2016 at 08:28

  Ik vind wijn ook niet lekker. Of laat ik het anders stellen: ik heb nog geen lekkere wijn gevonden.
  Saskia onlangs geplaatst…Life as Sas #13My Profile

 • Reply Kleine Prinses 25 juli 2016 at 19:56

  ik drink het ook niet graag!
  Kleine Prinses onlangs geplaatst…Mijn dochter is een slechte slaperMy Profile

 • Reply Armande 31 juli 2016 at 09:02

  Ja hier nog zo iemand, ik lust geen wijn. Ook geen bier trouwens. Laat die zure rommel maar zitten hoor. Dan ben ik ook nog vegetariër en dan ligt superlastigheid wel om de hoek. Sinds ik in Duitsland woon, lust ik wel een glaasje sekt, maar dan wel voor de helft aangevuld met jusdorange. Dan krijg ik het wel weg.
  Armande onlangs geplaatst…Mijn eerste baantje(s)My Profile

 • Leave a Reply

  CommentLuv badge

  Lees vorig bericht:
  De bizarre dromenfabriek – Dromen tijdens de zwangerschap

  Ik droomde dat ik zwanger was van een tweeling. Vraag me niet waarom, maar blijkbaar was het nodig dat mijn...

  Sluiten