Culinair

Het grote pannenkoeken-debacle

14 maart 2016

Waarschuwing: Deze blog bevat schokkende foto’s van ernstig mislukte pannenkoeken!
Laten we het vandaag eens over pannenkoeken hebben. Ongetwijfeld een favoriet maal van velen van jullie. Niet echt van mij. Ik vind pannenkoeken niet bijzonder lekker en ben er al vrij snel misselijk van. Daarnaast vind ik ze een crime om te bakken. Ik heb jullie al eerder verteld dat ik geen beste huisvrouw ben. Nu kan ik best aardig koken, al zeg ik het zelf. Ik verzin zelfs zelf wel eens een recept en over het algemeen breng ik het er vrij aardig van af in de keuken. Maar pannenkoeken, wat een hel zijn die dingen. Soms wil ik het wel proberen, ik heb tenslotte twee mannen hier in huis en die lusten allebei wel een pannenkoek. Dus gistermiddag besloot ik vol goede moed om het maar weer eens te proberen.

wp-1457898389688.jpeg

Beslag

Ik kocht zo’n flesje bij de Lidl waar al een pannenkoekenmix in zit en waar je dus alleen melk bij hoeft te doen. Even schudden en klaar. Dat kan toch niet misgaan zou je zeggen. Nou, bij mij wel hoor! Ik heb beter geschud dan Tom Cruise de cocktails schudde in Cocktail. Maar de eerste paar keer dat ik probeerde een pannenkoek te maken, snapte ik er niets van! Het was helemaal wit en veel te dun. Zoals op de foto hieronder. Na een paar minuten kwam ik erachter de pannenkoekenmix nog aan de bodem van de fles zat gekleefd. Ik had dus voornamelijk melk lopen schudden. Zucht. Tja en daar bak je geen pannenkoek van natuurlijk.

wp-1457898408857.jpeg

Mislukt

Geduld

Nu heb ik wel eens gelezen dat pannenkoeken bakken een kwestie is van geduld. Dat heb ik dus niet. Zodra ik het in de pan heb geflikkerd, wil ik het liefste de pannenkoek al omdraaien. Je snapt, dat gaat fout. Nu is dat hele omdraaien sowieso niet mijn sterkste kant. Maar als ik het dan probeer, mislukt het vaak. En wat ik ook vaak heb, is dat de pan blijkbaar te heet is en de onderkant van de pannenkoek dus al (bijna) verbrand is en de bovenkant nog een zachte klefferige bende is. Ook niet goed.

wp-1457898379144.jpeg

Ook mislukt

Doorzetten

Maar hey, ik ben niet voor één gat te vangen dus ik ging gewoon door met mijn missie. Ik had mijn aan de bodem gekleefde pannenkoekenmix met nieuwe melk gemengd en het leek zowaar te gaan lukken. Het vuur had ik wat lager gezet zodat de pannenkoek niet opnieuw zou verbranden en ik besloot een nieuwe poging te wagen. Er volgde nog een aantal mislukkingen (gelukkig eet mijn zoontje alles toch al in stukjes ;-)), maar mensen, na een paar pogingen had ik het door hoor. Ik heb één, ja één (!) gelukte pannenkoek weten te bakken. Tegen de tijd dat dit heugelijke feit plaats vond, had ik echter al geen honger meer. Deze ligt dus in de koelkast voor mijn man. Klotepannenkoeken.

wp-1457898322030.jpeg

GELUKT

 

 

 

 

Facebook Comments

You Might Also Like

14 Comments

 • Reply Channa 14 maart 2016 at 06:12

  Hahahaha, sorry vind het erg grappig. Misschien een cursusje pannenkoeken bakken, hihi?
  Channa onlangs geplaatst…Hoeveel zakgeld geef je een kind?My Profile

 • Reply Roosje 14 maart 2016 at 07:22

  Tip: gebruik gewoon zo’n pak met alleen meel erin. Eieren en melk er vers bij. Flink roeren (laat dat desnoods door Kevin doen) en aan het bakken. Eerst de pan flink warm laten worden voordat je de eerste pannenkoek erin doet, anders brandt ie aan. Een klein scheutje olijfolie in de mix wil ook helpen. Wij zijn verzot op pannenkoeken. Ook met appel, kaas of iets anders erg lekker!

 • Reply demallemolenmoeder 14 maart 2016 at 08:04

  Haha, sorry..Wij zijn gek op pannenkoeken. Heel eerlijk moet ik bekennen dat mijn man betere pannenkoeken kan bakken.
  demallemolenmoeder onlangs geplaatst…Kinderfysiotherapie ( De Kinderpraktijk)My Profile

 • Reply Wilmaaa 14 maart 2016 at 08:16

  Haha, hilarisch! Hier bakt Michiel ze altijd, ik kan het wel, maar hij beter haha!
  Wilmaaa onlangs geplaatst…Wat ik eet op een dagMy Profile

 • Reply Charlotte 14 maart 2016 at 08:49

  Haha arme jij… Wij eten eigenlijk nooit pannenkoeken. Volgens mij verkopen ze ook kant en klare… even in de magnetron en klaar! 😉
  Charlotte onlangs geplaatst…Oorlog in de botervloot…My Profile

 • Reply Bregje 14 maart 2016 at 09:00

  Hahaha heerlijk stuk!! Oefening baart kunst lieffie!!
  Bregje onlangs geplaatst…Even bijkletsen!My Profile

 • Reply Angela - Mama met passie 14 maart 2016 at 09:54

  Haha you made my day! 😀 Oefening baart kunst. Bij mij mislukt de eerste standaard. Mijn man is er beter in dan ik.
  Angela – Mama met passie onlangs geplaatst…Hebben wij het echt zo zwaar? Wat dacht je van baby’s!My Profile

 • Reply MARIJKE 14 maart 2016 at 11:36

  Haha ik heb een makkelijk en gezonde pannenkoeken mix op mijn blog staan. Kan niet mislukken! Pannenkoek omdraaien als er belletjes te zien zijn in het beslag. Voila, perfecte pannenkoek! 🙂
  MARIJKE onlangs geplaatst…Daily foto’s #5My Profile

 • Reply Karlien 14 maart 2016 at 13:55

  De pan voldoende heet laten worden, er voor elke pannenkoek genoeg olie in doen, en wat spuitwater in het beslag (ik doe voor zoete pannenkoeken 100 gram zelfrijzend bakmeel, 50 gram spelt, 50 gram boekweit, 1/4 liter melk, 1/4 liter spuitwater, een lepeltje honing en een snuifje kaneel), en dan zou het toch moeten lukken. Of anders gewoon pannenkoeken om op te warmen in de supermarkt kopen inderdaad.

 • Reply Nesrin 14 maart 2016 at 16:56

  Laten we een clubje beginnen want ook ik suck at it! Het lukt mij gewoon niet.
  Nesrin onlangs geplaatst…Reactie op Keeping up with Nesrin #11 door CindyMy Profile

 • Reply marnix 15 maart 2016 at 06:25

  Als je.te ongeduldig bent moet je met meer pannen gaan bakken. Ik ben meestal druk met 2 pannen en kan na de handeling van de ene pan naar de andere gaan… kookwekkertje mischien?

 • Reply Fleur 12 juli 2016 at 15:42

  Hahaha sinds wij inductie hebben ipv gas, zien ze er bij mij ook zo uit. Kook ze nu maar kant-en-klaar
  Fleur onlangs geplaatst…De Leukste Blog Winacties week 28My Profile

 • Reply Rita 12 juli 2016 at 16:44

  Hihihi 1tip je pan moet goed heet zijn
  Dan op tijd omdraaien
  Elke vrijdag bak ik een hele stapel ( mag je ook mee naar huis 🤗nemen )

 • Reply Merel 11 september 2016 at 05:56

  Hahaha!
  Nee die flessen om te schudden zijn ondingen. Ik kan inmiddels best goed pannenkoeken bakken maar daarmee is het nooit echt goed gegaan.

  Alternatief dat wel werkt: zakjes bij de aldi. En anders echt zelf maken met bloem, eieren en melk (verhouding 250 gr bloem, 500 ml melk en 4 eieren, zakje vanillesuiker en wat kaneel). Eerste pannenkoek iets meer boter in de pan, dan mislukt die zelfs niet. Of idd kant en klaar maar die vind ik zelf echt niet lekker.
  Merel onlangs geplaatst…Verslavend: tattoos en piercings (inclusief tips!)My Profile

 • Leave a Reply

  CommentLuv badge

  Lees vorig bericht:
  Onze badkamer – hoe gaan we daar nog wat van maken?

  Degenen die mijn blog langer volgen, weten dat ik geen vrouw ben die veel om interieur geeft. Maar ja, ik...

  Sluiten