Culinair

Mijn favoriete simpele tapas van Pinterest

20 oktober 2015
Tapas

Ik ben gek op tapas. Niet alleen op de echte tapas in Spanje, maar ook op tapasrestaurants (La Cubanita, love it!) en gezellige tapasavondjes met vrienden. Hoe leuk is het om allemaal kleine gerechtjes te kunnen proberen? Omdat ik helaas niet altijd veel tijd heb om de hapjes te bereiden, kies ik dus vaak voor snelle, simpele, maar wel hele lekkere tapas. Uiteraard staat het internet vol met receptjes, maar één site is toch wel de bron voor dit soort dingen: Pinterest. Toen ik Pinterest net ontdekte, snapte ik er de ballen van. Nu heb ik het nog steeds niet helemaal in de vingers, maar die recepten, die weet ik wel te vinden! Ik verzamelde mijn favoriete recepten voor snelle, lekkere, maar simpele tapas. En ja, ik weet ook wel dat onderstaande gerechtjes niet echt Spaans zijn, maar je kunt er best mee aan komen hoor, op een verjaardag 😉

Dadels met spek uit de oven
Dit is zo lekker! En zo simpel! Je hebt slechts twee dingen nodig: dadels en (ontbijt)spek. Vergeet niet de dadels te ontpitten. Of je kunt natuurlijk net zo lui zijn als ik en pitloze dadels kopen. Je snijdt de plakjes ontbijtspek door drieën, en rolt een stukje spek om een dadel heen. Een kwartiertje in de oven op 200 graden. Paar satéprikkers erin en klaar! Een kind kan de was doen. Als je het ‘moeilijker’ wilt maken voor jezelf, snijd je eerst de dadels open en vul je ze met roomkaas. Dan het spek erom en in de oven. Ook heel lekker! Echt een aanrader.

 

 

Gegrilde aubergine met geitenkaas
Aubergine is één van mijn favoriete groenten en geitenkaas vind ik ook heel lekker. Ideale combi dus. En geef toe: ziet het hapje er niet lekker uit? Het lijkt misschien ingewikkeld, maar dat is het niet! Je hebt vijf dingen nodig: brood (bijvoorbeeld ciabatta), aubergine, geitenkaas, muntblaadjes en cherry tomaatjes.
Snijd een aantal plakken aubergine (ligt er uiteraard aan hoeveel hapjes je wilt maken) en besprenkel beide zijden met zout. Dit is om te zorgen dat het vocht uit de aubergine trekt. Laat even staan en veeg ze daarna af met keukenrol. Leg de plakken aubergine in een grillpan of op de grillstand in de oven en grillen maar! Grill ook een aantal stukken brood. Deze vormen straks de basis voor je hapje. Als je alles hebt gegrilld, kun je gaan stapelen. Eerst het brood, dan de aubergine, een stukje geitenkaas, een blaadje munt en een tomaatje. Doe er een prikker doorheen zodat alles op z’n plaats blijft. Torentje gebouwd? Doe de hapjes dan 5 minuutjes in de oven op 180 graden.

 

Meloen met ham
Een klassieker! Maar deze is net even anders. Haal bolletjes uit een Cantaloupe meloen met zo’n meloenbolletjeslepel. Als je die niet hebt, kun je uiteraard ook gewoon blokjes snijden. Pak een grote satéprikker en rijg er een meloentje aan. Dan een stukje parmaham, een bolletje mozzarella, een blaadje basilicum en dan nog een bolletje meloen. Zo simpel en toch zo smaakvol!

 

 

 

 

Gevulde champignons
Ik ben GEK op champignons. Ik eet dan ook heel vaak champignons en als ze niet in een gerecht horen, gooi ik ze er vaak alsnog doorheen. Een tapas met een champignon erin, kan dan ook niet ontbreken. Deze is van Uit Pauline’s Keuken en heb ik ook op Pinterest ontdekt. Borstel de champignons schoon (nooit champignons afspoelen!), haal de steel eruit en doe er roomkaas in. Je kunt gewoon kruidenroomkaas kopen, maar uiteraard ook gewone roomkaas erin doen en het zelf met verse kruiden aankleden. Zet ze in een ingevette ovenschaal, beetje olijfolie eroverheen en ongeveer 15 minuten de oven in op 180 graden.

 

Gevulde rookvleesrolletjes
Rookvleesrolletjes gevuld met monchou en verse bieslook. Ook dit kan echt weer niet simpeler zijn. Zorg wel dat je verse bieslook in huis hebt. Of laat het groeien in je eigen tuin natuurlijk. Per hapje moet je twee plakjes rookvlees gebruiken. Rol de monchou (andere roomkaas kan ook natuurlijk) hierin samen en doe de bieslook erbij. Het ziet er extra leuk uit als je deze aan beide kanten wat laat uitsteken.

 

 

 

 

Facebook Comments

You Might Also Like

3 Comments

  • Reply Frances- Focusonwhatfeelsgood 20 oktober 2015 at 11:40

    Ohh die dadels met spek zijn inderdaad heeerlijk! Ik vind zelf gevulde eitjes of zelfgemaakte gehaktballetjes in tomatensaus àl Andalus ergggg lekker.

  • Reply Vlijtig Liesje 20 oktober 2015 at 13:43

    Nu heb ik trek!
    Vlijtig Liesje onlangs geplaatst…MaismoeMy Profile

  • Reply Bregje 21 oktober 2015 at 07:18

    Lekkerrrrr! Dadels met spek zijn zooooo lekker!! Ik bak ze meestal in de koekenpan, heel langzaam op een laag vuurtje. En daarna zijn ze zo op!
    Bregje onlangs geplaatst…Datenight voor dummiesMy Profile

  • Leave a Reply

    CommentLuv badge

    Lees vorig bericht:
    Kerst
    ‘Is het al bijna kerst?’-tag

    De ontzettend grappige en lieve Tamara van TheMommyDiaries bedacht de 'Is het al bijna kerst?'-tag en nodigde mij uit mee te...

    Sluiten