Films TV-series

De leukste culinaire films, series en documentaires

19 april 2016

Ik houd van films, series en documentaires met een culinair thema. Vandaag zet ik mijn favorieten voor jullie op een rij!

The Hundred-foot journey

Heerlijke film uit 2014 met Helen Mirren in de hoofdrol. De film draait om de familie Kaddam die uit India vluchten en asiel aanvragen in Engeland. Daar vinden ze geen geschikte plaats om een restaurant te beginnen en ze besluiten met de auto Europa in te trekken. Onderweg krijgen ze autopech in Frankrijk in een dorpje. Daar kopen ze een verlaten restaurant en toveren het om tot een Indisch restaurant. Het staat tegenover een sterrenrestaurant waar Madame Mallory de baas is (Helen Mirren). De zoon van de familie Kaddam blijkt een enorm kooktalent en gaat uiteindelijk voor het sterrenrestaurant werken. En de rest moet je maar zien! Zo leuk!

Jiro Dreams of sushi

Deze documentaire gaat over de 85-jarige Jiro Ono. Hij is de beste sushi-chef van de wereld en eigenaar van Sukiyabashi Jiro, een restaurant met slechts 10 zitplaatsen in het hart van Tokyo. Het is het eerste restaurant in zijn soort dat onderscheiden is met 3 Michelin sterren. Jiro werkt van zonsopgang tot ver na zonsondergang. De docu focust vooral op de relatie met de zoon van Jiro, Yoshikazu. Hij moet het overnemen van zijn hoogbejaarde vader.

Chef’s Table

Deze serie van Netflix is echt een must-see voor alle foodies onder ons. Deze 6-delige serie laat zien hoe het er aan toe gaat in zes van de meest wereldberoemde keukens ter wereld. In elke aflevering staat een andere chef-kok centraal. Heel mooi gemaakt! Er komt ook een seizoen twee van!

Masterchef Australia

Ja ik heb het al vaker gezegd en ik kan het gewoon niet genoeg benadrukken: Masterchef Australia is het allerleukste programma ooit op TV. Vergeet alle andere edities in andere landen van Masterchef. Nergens is de jury zo leuk, zijn de kandidaten zo sympathiek en talentvol en komen zulke fantastische gastjuryleden van over de hele wereld. En een seizoen bestaat uit tientallen afleveringen, dus je kunt een hele tijd voort met een seizoen. Heerlijke feel-good TV en je leert er ook nog eens heel veel van!

Facebook Comments

You Might Also Like

3 Comments

 • Reply Channa 19 april 2016 at 06:14

  Jaaa, Masterchef Australië is leuk!! Overige heb ik nog nooit gezien.
  Channa onlangs geplaatst…Win een hangmat of hangstoel van Hangmatgigant! Moederdag Winactie #2My Profile

 • Reply Lilian 19 april 2016 at 07:58

  Ik ken ze bijna allemaal niet, soms als er echt niks anders op is dan kijk ik wel eens naar Masterchef Australië. Deze film/documenteren zijn ook niet zo snel mijn voorkeur ook al lijkt mij The Hundred-foot journey wel heel erg leuk!
  Lilian onlangs geplaatst…That´s me 9#My Profile

 • Reply Vlijtig Liesje 19 april 2016 at 10:51

  Die eerste film lijkt me bijzonder leuk. En ik houd van Helen Mirren. Bedankt voor de tip!
  Vlijtig Liesje onlangs geplaatst…Zie jij er uit als je leeftijd?My Profile

 • Leave a Reply

  CommentLuv badge

  Lees vorig bericht:
  Shoplog – Volslagen gekkenhuis bij Noppies Sample Sale

  Afgelopen vrijdag was het weer tijd voor de Sample Sale van Noppies, het bekende kinderkledingmerk. Ik ben hier al een...

  Sluiten