Informatief

Zo bespaar je op jouw baby essentials!

13 april 2017

Kinderen zijn fantastisch, maar niet goedkoop. Schoenen, kleding, luiers, voeding, noem maar op. Het tikt allemaal lekker aan. En als je ook nog wel eens een keer wat leuks wil doen met je kind(eren), is het dus slim om te besparen om bepaalde zaken. Want niet alles hoeft hartstikke veel geld te kosten toch? Vandaag deel ik wat bespaartips met jullie.

Zoek je overigens goedkope kinderkleding? Lees dan mijn artikel over winkels waar je goedkope kinderkleding kunt scoren of mijn tips over goedkope kinderkleding.

Vitamine D

Een kindje moet tot en met zijn of haar derde levensjaar Vitamine D druppels krijgen. Als je net als wij twee kindjes hebt onder die leeftijd, gaat zo’n flesje er snel doorheen kan ik je vertellen. Een flesje van Davitamon kost ruim 7 euro. Hartstikke duur. Mijn tip: koop druppels van de Etos. Die zijn 2,75 per flesje. Daarmee bespaar je dus bijna 5 (!) euro. Let wel even op dat je met deze een andere hoeveelheid druppels moet geven dan die van Davitamon!

Slabbers

Slabbers, ze zijn niet aan te slepen hier. Er zijn vast kindjes die heel netjes eten hoor, maar ons zoontje weet van zijn maaltijden bijna een scheikundig experiment te maken en de tomatensaus en dergelijke overal op te smeren. Ik koop dan ook altijd grote slabbers 😉 Onze favoriet? Die van de Wibra. Voor 2,99 heb je twee slabbers. Je hebt slabbers zoals die hieronder, maar ze hebben ook effen slabbers met klittenband. Daar hebben wij er ook een heleboel van!

Sokken

Sokken hebben volgens mij stiekem magische krachten: de kracht om zoek te raken. Ons zoontje trekt daarnaast nogal graag zijn sokken uit en dus ben ik her en der wel eens een sok verloren. Kortom: daar gaan we niet veel geld aan uit geven en ik ga al zeker geen sokken van een duur merk kopen. Maar ja, ze moeten wel goed zitten en een tijdje mee gaan. Wederom kwam ik hierbij bij de Wibra terecht. Deze sokken zijn echt fantastisch en je hebt ze in alle kleuren van de regenboog. Twee paar voor slechts één euro. Dan is het geen ramp als er eens eentje verdwijnt 😉

Rompers

De HEMA is een favoriete winkel voor veel moeders voor de aanschaf van rompers. En dat snap ik ook wel, want ze hebben er mooie rompers met leuke printjes en dergelijke. Maar een romper is er al snel vijf euro. Zelf koop ik bijna alle rompers bij de Zeeman. Ik koop voor Spencer altijd witte rompers, al sinds hij maat 86 heeft geloof ik. En die zitten echt heel goed en blijven ook mooi na het wassen. Mouwloze rompers zijn slechts één euro en rompers met lange mouwen, 1,99. Ideaal!

Daarnaast kun je af en toe uiteraard bij de Action leuke low budget rompers kopen, al was ik zelf over de pasvorm niet tevreden.

En verder…

Houd de aanbiedingen uiteraard in de gaten! Ook de Lidl heeft soms een hele leuke collectie kinderkleding waarbij je bijvoorbeeld goedkope leuke hydrofiel doeken kunt scoren voor een leuk prijsje. Ook kan ik de hydrofiel doeken van de Big Bazaar aanraden. Die zijn ook spotgoedkoop en wij doen er al twee jaar mee en ze zijn nog steeds prima.

Is je kindje al wat ouder en heb je een leuk speelkeukentje? Lees dan hier mijn tips met low budget speelgoed voor het keukentje!

Hebben jullie nog goede bespaartips voor mij?

 

De uitgelichte afbeelding is van Shutterstock.

Facebook Comments

You Might Also Like

8 Comments

 • Reply Astrid 13 april 2017 at 06:15

  Goede tips! Nog een tip: koop tweedehands speelgoed op marktplaats of facebook. Het speelgoed is vaak nog prima en het scheelt enorm!

 • Reply Charlotte 13 april 2017 at 06:21

  Die rompers van Zeeman ga ik eens proberen. Heb nu altijd Hema inderdaad.

 • Reply Nathalie - Volgmama 13 april 2017 at 07:47

  De rompers van de Zeeman rekken erg uit en en krimpen bij mij na het wassen. Heb nog wel een andere tip. Kruiken kun je beter lenen. Soms heb je ze niet eens nodig soms alleen maar in de kraamweek.

 • Reply marleen 13 april 2017 at 08:27

  Hahaha nee geen tips; ik heb geen babies :p

 • Reply jonna@burgertrutjes 13 april 2017 at 08:41

  Ik heb ook geen tips 😛

 • Reply Malou 13 april 2017 at 08:47

  Goede tips! Ik ga maar eens kijken naar die slabbetjes, Lenn trekt ze namelijk telkens af.

 • Reply Gerdi 13 april 2017 at 08:47

  Fijne tips! Ik koop veel tweedehands kleding en soms ook speelgoed, zo koop ik bijvoorbeeld vaak puzzels via marktplaats en verkoop ik ze weer als ze er niets meer mee doen!

 • Reply Vlijtig Liesje 13 april 2017 at 12:53

  Ik gaf altijd borstvoeding dus dat was lekker goedkoop. Verder werd het pas echt duur vond ik toen ze naar de middelbare school gingen. Tot die tijd waren de kosten nog wel goed te doen.

 • Leave a Reply

  CommentLuv badge

  Lees vorig bericht:
  Geld verdienen met je blog? Probeer LinkPizza!

  Bloggen is niet alleen een hele leuke hobby, ook kun je er een (aardig) zakcentje mee verdienen. Als je zoals...

  Sluiten