Informatief Interieur

Frisgewassen voor de scherpste prijs

14 maart 2017

Met het voorjaar voor de deur beginnen de grote schoonmaak voorjaars kriebels te komen. Bloemengeur en frisgewassen was buiten hangen zijn voor mij verbonden aan de heerlijke lente-gevoel. Als ik de natuur dan opsnuif besef ik ook het belang ervan. Nou krijgt mijn wasmachine steeds meer kuren en begon daarom afgelopen week mijn zoektocht naar een nieuwe machine. Grote voorwaarde is voor mij het gemak. En gezien duurzaamheid voor mij van steeds grotere waarde is wil ik graag een wasmachine die niet meer dan nodig water- en energie verbruikt.

De ideale wasmachine voor jou

Bij het kiezen van een wasmachine is de grote van het huishouden een belangrijk uitgangspunt. Kort gezegd: kies voor een vulgewicht tot 7 kg bij een huishouden van 1 of 2 personen, bij 3 tot 5 personen thuis volstaat een wasmachine met een vulgewicht van 7 tot 9 kilo, en bij meer dan 6 personen is een vulgewicht van 9 kilo of meer een goede keuze. Voor mij is een vulgewicht van 7 kg dus een prima keuze. Het toerental is van invloed op hoe droog jouw was uit de machine komt. Als de was al goed gecentrifugeerd de wasmachine uitkomt is snel droog, en maakt dat een droger vrijwel overbodig. En dat bespaart energie. Bij 1600 toeren per minuut is het restvochtpercentage 44%, ten opzichte van 52% bij 1200 toeren per minuut. En vind jij het ook niet fijn als een wasmachine veel geluid maakt? Kies er dan voor een relatief stille machine die maximaal 70 decibels geluid maakt.

Groener wassen: eerlijk over energielabels

Het energielabel van de wasmachine geeft aan hoe energiezuinig de wasmachine is. Let wel: het energielabel is gebaseerd op het verbruik tijdens het zuinigste wasprogramma, meestal aangeduid op de wasmachine als het eco-programma. Dit geldt ook voor drogers en vaatwassers. Veel denken dat het eco-programma niet zuiniger is, omdat deze veel langer duurt dan een gewoon programma, maar ook dat de was minder goed schoon zou worden. Beide zijn misvattingen. Een eco-programma maakt was net zo schoon, alleen duurt dat wat langer gezien de lagere temperatuur. Een eco-programma verbruikt altijd fors minder energie.

Inzicht maakt wijs: oprecht de beste keuze

Nu betaal ik natuurlijk liever niet te veel bij zo’n toch al dure aankoop. Maak het jezelf – net als ik – ook gemakkelijk en bespaar tijd én geld door te beknibbelen als je een nieuwe wasmachine koopt:

  • Van een merk is vaak een net iets ouder of minder uitgebreide wasmachine te koop voor een (fors) lagere prijs. Elk product op Knibble is voorzien van productsuggesties. Deze suggesties komen in grote mate – qua specificaties en functionaliteiten – overeen, maar zijn in aanschaf mogelijk veel voordeliger voor jou.
  • Voorkom dat je teveel betaald en bekijk actuele wasmachine aanbiedingen. Op Knibble vind je alleen onvervalste aanbiedingen: deze worden alleen getoond als de prijs daadwerkelijk lager ligt dan de eerder gehanteerde prijs en bij geen enkele webshop goedkoper is.
  • Producten hebben soms dagelijks een ander prijskaartje omhangen. Het loont dus om inzicht te krijgen in de vaak sterk wisselende prijzen van een vrijwel alle Nederlandse elektronica webshops. In heldere grafieken toont Knibble het verloop van de prijs van elke wasmachine
  • Bang die mooie aanbieding of prijsverlaging te missen? Zet een beknibbel-wekker op het product of wasmachinemerk van jouw keuze. Knibble slaat dan alarm als het product of merk dat jij wilt kopen in de aanbieding is, of de prijs het door jou ingesteld budget heeft bereikt.
Facebook Comments

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

CommentLuv badge

Lees vorig bericht:
“Ik heb een kloon gebaard!”

Tijdens de zwangerschap heb ik me uiteraard geregeld afgevraagd hoe ons meisje eruit zou komen te zien. Zou ze net...

Sluiten