Informatief

Geld verdienen met je blog? Probeer LinkPizza!

12 april 2017

Bloggen is niet alleen een hele leuke hobby, ook kun je er een (aardig) zakcentje mee verdienen. Als je zoals ik al een tijdje blogt en de bezoekersaantallen stijgen, dan krijg je vanzelf aanbiedingen van bedrijven die samen willen werken. Soms bieden ze een product of geld aan in ruil voor een artikel. Maar er is nog een andere manier om geld te verdienen met bloggen: affiliate marketing. En daarbij komt LinkPizza om de hoek kijken!

Affiliate Links

Hoe werkt dat dan? Simpel gezegd komt het op het volgende neer. Stel, ik schrijf over een bepaalde roze vaas. Deze roze vaas wordt verkocht bij een webwinkel. Ik kan dan linken met een speciaal gegeneerde link naar die bepaalde webwinkel. Mocht een bezoeker van mijn site iets kopen bij die webwinkel, omdat ik ze heb doorverwezen vanaf mijn site, krijg ik een (klein) percentage van het bedrag dat de bezoeker heeft besteed. En zo verdien je dus geld! Maar, het grote nadeel is dat dit voor de blogger ontzettend veel werk is normaal gesproken. Je moet dus van elk product zelf linkjes maken en de juiste webwinkel erbij zoeken. Erg tijdrovend.

En toen kwam het antwoord op dit probleem: LinkPizza! Wat een fantastisch concept. Als je je aanmeldt bij deze site, dan maken zij automatisch de affiliate links voor je. Dit heeft zoveel voordelen. Ik hoef dus niet meer uit te zoeken welke bedrijven een affiliate programma hebben, ik hoef niet meer zelf al die linkjes te maken enzovoort. Dit gebeurt automatisch! Het enige dat je als blogger hoeft te doen is je in te schrijven en een plugin te installeren en je kunt aan de slag.

Hoe werkt dat in de praktijk?

Stel ik schrijf een blog over mijn favoriete merken kinderkleding. En ik link daarin naar bijvoorbeeld de HEMA en naar bol.com. Dan maakt LinkPizza daar automatisch de juiste affiliate linkjes van. En als jij dus wat bestelt op één van die sites krijg ik daar commissie voor. Uiteraard doet LinkPizza het niet voor niets. Zij krijgen 20% van die commissie. Maar dat is het me helemaal waard, want het scheelt zoveel werk! Als je 25 euro hebt verdiend, dan volgt de uitbetaling.

Marktplaats

Niet alleen voor publishers (zoals bloggers) is de website interessant. Ook als bedrijf is het een hele handige manier om de juiste publishers te vinden. Er zijn inmiddels meer dan 1.000 publishers aangesloten bij LinkPizza, dus keus genoeg. Op de Marktplaats kun je de juiste publisher vinden. Daar zijn dus relatief kleine sites te vinden, zoals ik, maar ook hele grote platformen zoals Autoweek of Fashionchick. Kies als bedrijf een interessante blog en/of website en zo kom je op de mediakit terecht van die site. Daar zie je gelijk hoeveel bezoekers de website heeft, hoeveel volgers op social media en wat een advertorial kost. Hartstikke handig dus om als blogger tussen te staan, want zo vinden bedrijven je voor leuke opdrachten! Sowieso vind ik het zelf leuk om er rond te snuffelen, want je ziet dus ook hoe de concurrentie het doet 😉 Zo weet ik dus een beetje hoe Everyday-Life het doet ten opzichte van andere soortgelijke (mama)blogs.

Zo ziet een mediakit er dus uit. Dit is die van mij! Je kunt hier mijn hele mediakit zien op LinkPizza.

Opdrachten

Ook kun je bij LinkPizza je inschrijven voor beschikbare campagnes. Dit zijn dus bedrijven die een specifieke opdracht hebben voor iemand zoals jij. Er staat uitgelegd wat de opdracht is en wanneer het ingeleverd moet zijn en dergelijke. Inschrijven is simpel en via die pagina kun je ook een preview inleveren als je geselecteerd wordt de opdracht te doen. Erg gebruiksvriendelijk vind ik het en ik kijk dan ook graag of er nog leuke opdrachten bij staan voor me.

Kortom: het is echt heel simpel en als blogger zeker iets om naar te kijken en je in te verdiepen. Het is een laagdrempelige manier om wat bij te verdienen. En zelfs als je niet mega technisch bent, zoals ik, dan is het echt heel goed te doen.

Geïnteresseerd geraakt? Hier kun je je inschrijven!

De afbeeldingen zijn van Shutterstock.

 

Facebook Comments

You Might Also Like

6 Comments

 • Reply Jonna@burgertrutjesNL 12 april 2017 at 06:34

  Wat een super handige tip Nicole!

 • Reply Nicole 12 april 2017 at 08:03

  Linkpizza is wat dat betreft super handig. Niet zelf bij verschillende programma’s linkjes aanmaken etc.
  Al heb ik nog nooit iets uitbetaald gekregen. Want ze keuren veel af.
  Haal meer uit mijn bol.com account!

 • Reply marleen 12 april 2017 at 13:54

  Alle pizza is goed 😉

 • Reply Channa 12 april 2017 at 18:13

  Ik gebruik het ook. Ideaal! Heb nooit zin om allerlei affiliate linkjes handmatig te maken dus dit is de oplossing.

 • Reply Charlotte 12 april 2017 at 18:50

  Ik gebruik het nog niet zo effectief als zou kunnen volgens mij… Over een tijdje maar eens in verdiepen (als ik wat meer tijd heb 😉 )

 • Leave a Reply

  CommentLuv badge

  Lees vorig bericht:
  Must-read artikelen van andere blogs! #3

  Om de zoveel tijd deel ik tips met jullie voor artikelen op andere blogs die wat mij betreft echte must-reads...

  Sluiten