Informatief

Tip voor de herstvakantie: LEGO World in Utrecht

29 september 2016

LEGO, ik vind het fantastisch. Als kind heb ik heel wat uurtjes doorgebracht met mijn stoere LEGO piratenschip en mijn beachclub met surfers en stoere boten. Ja, ik was net een jongen en vond al die stoere dingen leuk. Nu ben ik zelf moeder en stiekem heb ik de tijd af zitten tellen tot ons zoontje interesse kreeg voor Duplo. Uiteraard had ik het al in huis gehaald en zo af en toe zette ik het voor zijn neus. En vorige maand was het zover; hij snapte het principe en begon te bouwen met de blokjes. Yes! Nu kan ik zelf ook ongegeneerd prutsen met de Duplo. Stiekem vind ik Duplo en LEGO namelijk nog steeds heel erg leuk. Ik sluit niet uit dat ik zo’n moeder wordt die nog bezig is met het in elkaar zetten van en ingenieus bouwwerk, terwijl haar kind al lang en breed weer wat anders aan het doen is.

LEGO World

Toen viel mijn oog op een evenement dat in de herfstvakantie in Utrecht plaatsvindt: LEGO World. Dit evenement vindt van 18 t/m 24 oktober plaats in de Jaarbeurs in Utrecht. En het is het grootste LEGO evenement ter wereld. Daar moet ik natuurlijk bij zijn. Mijn man riep gelijk dat hij een dag vrij ging nemen, dus we gaan met z’n drietjes er naar toe. Uiteraard voor Spencer officieel, stiekem voor onszelf 😉

LEGO WORLD / Jaarbeurs Utrecht / © de fotomeisjes

Wat is er dan allemaal te doen? Nou, echt van alles. Zo is er voor de kleintjes natuurlijk een hele Duplo-afdeling en zelf een Duplo theater. Er is een unieke collectie te zien van Star Wars minifiguren die ooit gemaakt zijn voor LEGO of je laten opleiden tot ridder bij de LEGO Nexo Knights. Daarnaast kun je de allergrootste boot ooit gebouwd uit LEGO-steentjes zien. Deze is maar liefst 12 meter lang en komt speciaal voor dit evenement helemaal uit Denemarken. Ook kun je een Porsche op ware grootte bewonderen, waarvan de helft echt is en de andere helft gemaakt is van LEGO. En daarnaast is er natuurlijk HEEL VEEL LEGO in alle vormen en maten. Paradijs! LEGO World is geschikt voor kinderen vanaf 1,5 jaar en een kaartje kost 19.50. Kinderen t/m 2 jaar zijn gratis. Ik heb er nu al zin in!!

LEGO WORLD / Jaarbeurs Utrecht / © de fotomeisjes

 

Facebook Comments

You Might Also Like

8 Comments

 • Reply Malou 29 september 2016 at 06:04

  Jaa leuk! Ik denk dat wij ook gaan 🙂
  Malou onlangs geplaatst…Ik ga vrijwilligerswerk doenMy Profile

 • Reply Astrid 29 september 2016 at 06:12

  Wat leuk! Ik ben ook gek op lego!
  Astrid onlangs geplaatst…Favoriete producten van septemberMy Profile

 • Reply Patricia Schmitz-Heres 29 september 2016 at 06:48

  Leuk! Veel plezier alvast! Ik vind mijn zoontje nog te klein voor lego, dat verdwijnt nog in zijn mond, dus wie weet gaan wij een volgende keer.
  Patricia Schmitz-Heres onlangs geplaatst…Dierenrijk NuenenMy Profile

 • Reply Leonie van Mil 29 september 2016 at 07:15

  Leuk! Ik heb er inderdaad eerder over gehoord! Volgend jaar vindt die van mij duplo vast heel leuk, dan ga ik ook! Veel plezier alvast.
  Leonie van Mil onlangs geplaatst…Sick of smokingMy Profile

 • Reply Linda 29 september 2016 at 09:04

  Gaat leuk worden 😀 Wij zijn er natuurlijk ook bij 😉
  Linda onlangs geplaatst…Ken jij het verhaal van Joey al?My Profile

 • Reply Jonna@Burgertrutjes 29 september 2016 at 10:03

  Leuk!!! Ik zou er zelfs nog plezier hebben
  Jonna@Burgertrutjes onlangs geplaatst…Lekker shoppen – shoplog Duitsland DM & KiKMy Profile

 • Reply Jessica 29 september 2016 at 14:33

  Wat gaaf, ik ga dit zeker even in mijn agenda zetten. Manlief is helemaal gek van technisch lego! Lego over het algemeen vind die ook fantastisch.
  Jessica onlangs geplaatst…*Mooie trendy sieraden van aperfectgift.nlMy Profile

 • Reply Ons Everyday-Life #7 - Met je billen tussen de Duplo! - Everyday-Life 23 oktober 2016 at 05:00

  […] waren we met z’n drietjes op stap! We gingen een dagje naar LEGO World in Utrecht. Ik heb wel vaker geschreven over onze voorliefde voor LEGO en Duplo. Ik vind het echt fantastisch […]

 • Leave a Reply

  CommentLuv badge

  Lees vorig bericht:
  Amsterdam krijgt grootste Primark met 7 verdiepingen!

  Goed nieuws voor alle Primark fans! Op 1 december opent de modeketen een gloednieuwe winkel op het Damrak in Amsterdam....

  Sluiten