Informatief

Mamablogsters geven advies!

29 mei 2017

Als kersverse moeder komt er veel op je af. En grote kans dat je net als ik gaat Googlen als je een vraag of zorg hebt over jouw baby. Mogelijk kom je dan bij een mamablogster uit! Zelf vind ik het altijd leuk om te lezen hoe andere moeders met bepaalde zaken om gaan. Daardoor kwam ik op het idee om een soort advies-blog te maken. Ik schreef een aantal van mijn favoriete medeblogsters aan en vroeg hen twee dingen:

– Wat is het beste advies dat je aan een kersverse mama kunt geven?
– Welk product is onmisbaar met een newborn?

En daar werd gelukkig heel enthousiast op gereageerd! Hieronder lees je hun antwoorden 🙂

Charlotte – Mama van Aukje (3) en Emmi (2 maanden) – Aukjes Wereld

Advies:
Volg altijd je gevoel. Ook al ben je misschien onzeker, zegt je verstand wat anders of geven anderen een ander advies. Vertrouw op je (moeder)instinct, dat is er niet voor niks.
Onmisbaar product:
Een draagdoek! Ik kan niet meer zonder.  Zeker aan te raden bij een tweede kindje. Heb je toch je baby bij je en ook nog je handen vrij voor je andere kindje.

Malou – Mama van Nomi (2) en Lenn  (10 maanden) – Made by Malou

Advies:
Trek je niet te veel aan van wat anderen zeggen. Na mijn eerste bevalling leek iedereen overal een mening over te hebben, en ik was de goedbedoelde adviezen meer dan zat. Het maakte me toen ook best wel eens onzeker, terwijl dat achteraf gezien helemaal niet nodig was. Doe dus gewoon waar je je zelf goed bij voelt.

Onmisbaar product:
Hydrofiele luiers, en vooral heel veel. In het begin gingen er hier makkelijk 10 hydrofiele luiers per dag doorheen, dus ik zou echt niet zonder een grote stapel hydrofiele luiers kunnen.

Channa – Mama van Jamie (4) en Fenna (2) – SoMama

Advies:
Vertrouw op je gevoel! Zeker als moeder van je eerste kindje kan het voorkomen dat je even niet weet hoe of wat. Is je kindje ziek en twijfel je of je de dokter moet bellen? Blijft je kleine maar huilen en weet je het even niet meer? Wat ik inmiddels wel heb geleerd is te vertrouwen op je gevoel. Voelt het niet goed altijd actie ondernemen. Liever te vaak dan één keer te weinig.

Onmisbaar product:
Hydrofiele luiers waren hier onmisbaar. Eigenlijk overal handig voor. Te gebruiken bij het afdrogen na het badderen, handig bij het voeden, handig bij bijvoorbeeld een spuug ongelukje. Eigenlijk handig voor super veel dingen. Je schijnt er tegenwoordig zelfs XXL varianten van te hebben, die had ik ook wel willen hebben.

Merel – Mama van  June (10), Rose (2) en May (1) – Lotus Writings

Advies:
Volg je gevoel en praat eerlijk met anderen. Je bent echt niet de enige die tegen bepaalde hindernissen aanloopt, terwijl het wel zo kan voelen. We hopen allemaal het juiste te doen, maar niemand heeft de waarheid in pacht. Bovendien is elk kind anders. Dus neem van ieder advies mee wat je wil, maar vaar vooral je eigen koers.

Onmisbaar product:
Ik zou nachtrust willen zeggen, alleen is dat helaas niet te koop. Next best thing was hier de draagdoek. Ik heb echt uren met onze jongste twee rondgelopen en dat was zo fijn. Voor hen (ze waren veel rustiger) als voor mezelf (ik had meer vrijheid en het voelt echt alsof je constant knuffelt met je baby).

Bregje – Mama van Laurens (3) – BregBlogt

Advies:
Een kraamweek is uniek, overweldigend, intens en heel bijzonder. Soms kan het ook zwaar zijn, afhankelijk van je bevalling en de gevolgen daarvan. Mijn advies? Volg je eigen gevoel. Wil je helemaal niemand op bezoek? Geef het aan. Wil je lekker de hele week in bed blijven? Je hebt groot gelijk! De wereld draait toch wel door en jij hoeft er pas weer op te stappen als jij er klaar voor bent. Het zal niet altijd makkelijk zijn om je grenzen aan te geven, maar achteraf zul je er zeker blij mee zijn!

Onmisbaar product:
Ik zweer -zelfs na 3 jaar- nog bij de grote hydrofieldoeken. Handdoek, speelkleed, poetsdoek, megaslab, zonnescherm: je kunt ze echt overal voor gebruiken!

Angela – Mama van Naomi (2) en Daniël (1 week) – Mama met Passie

Advies:
Blijf in je kraamweek zoveel mogelijk in bed. Hoe goed je je ook denkt te voelen, blijf daar! Je bent namelijk echt slapper dan je denkt. Echt, als de kraamverzorgster weg is, ben je op jezelf aangewezen en al helemaal als je man dan aan het werk gaat. Die kraamtijd is zo fijn, je wordt heerlijk in de watten gelegd, geniet daar van. Daarbij mag je heus wel even naar beneden of even buiten zitten, maar niet uren. Je lichaam heeft een topprestatie geleverd en heeft echt even tijd nodig om bij te komen.

Onmisbaar product:
Mijn musthave is babyfoon met camera. Wij hebben deze later aangeschaft omdat onze dochter zo spuugde en ik zeker 50 x per dag naar boven vloog bij ieder gek geluid. Onzin, want vaak was er ook niets en was ze wakker van mij… die babyfoon gaf mij enorm veel rust. En ook nu gebruiken we hem bij onze peuter intensief!

Nicole – Mama van Fay (3) en hoogzwanger van een zoontje – Meisje-Eigenwijsje

Advies:
Vraag om hulp! Denk niet dat je alles alleen moet doen en voel je al helemaal niet schuldig wanneer je om hulp vraagt. Juist als kersverse mama kun je alle hulp gebruiken en je HOEFT het niet alleen te doen.

Onmisbaar product:
Hydrofieldoeken. Een simpel iets maar echt onmisbaar. Ik gebruik die dingen in de box, als spuuglap, als slabber, om af te drogen, op het aankleedkussen, als dun lakentje in de kinderwagen, als zonbescherming in de draagdoek en ga zo maar door. Ze zijn zo multifunctioneel. Dus echt onmisbaar!

Grappig om te zien dat er een duidelijke lijn in zit! Je eigen gevoel en instinct volgen is ook mijn advies. Je weet het zelf echt het beste, hoe goed je omgeving het ook bedoelt. Ik moest lachen om hoe populair de hydrofieldoeken zijn bij iedereen! Ik ga zelf echter met mijn lieve vriendin Angela mee, een babyfoon met camera is een echte must.

Bedankt lieve meiden voor het beantwoorden van de vragen!

De afbeeldingen zijn van Shutterstock.

Facebook Comments

You Might Also Like

6 Comments

 • Reply Nicole 29 mei 2017 at 05:13

  Was ik toch nog, dankzij jouw mailtje haha, op tijd! En mega grappig al die hydrofieldoeken. Al had ik inderdaad ook de babyfoon met camera kunnen noemen trouwens. Lief trouwens dat ik mee mocht doen met deze serie!!
  Nicole onlangs geplaatst…Babykamer roomtour (jongen) | video + foto’sMy Profile

 • Reply Channa 29 mei 2017 at 05:39

  Haha, nou we zijn het allemaal wel aardig eens geloof ik. Je gevoel volgen, hydrofielen en een draagdoek! Leuk dat ik mee mocht doen!
  Channa onlangs geplaatst…Mijn zomerkleding wishlistMy Profile

 • Reply Angela - Mamametpassie 29 mei 2017 at 06:12

  Tof om te lezen! En inderdaad hydrofieldoeken zijn ook megahandig!🙌 Leuk om dit nu nog eens te lezen over instinct volgen, want nu net weer moeder en dan is het toch fijn om dat weer even zwart op wit te zien!
  Angela – Mamametpassie onlangs geplaatst…Onze zoon en broertje is geboren!My Profile

 • Reply Charlotte 29 mei 2017 at 07:35

  Jaaa de xl hydrofieldoeken zijn zo fijn! Zeker die van Kruidvat! En het is inderdaad wel duidelijk dat je gewoon lekker je eigen gevoel moet volgen 🙂
  Charlotte onlangs geplaatst…10x originele verkleedkledingMy Profile

 • Reply Lisette 29 mei 2017 at 12:29

  Leuk om te lezen en dat op je gevoel af gaan er uitspringt. Dat zou ik ook zeggen, en anderen om hulp vragen is ook mijn tip, wat soms lastig is.
  Lisette onlangs geplaatst…Het einde van mijn zwangerschapsverlof.My Profile

 • Reply Nesrin 29 mei 2017 at 20:17

  Heel leuk om te lezen! Op je gevoel af gaan is zo ontzettend belangrijk en ik denk dat wij vrouwen dit gevoel sterker weten te maken als we moeder zijn.

 • Leave a Reply

  CommentLuv badge

  Lees vorig bericht:
  Ik heb het een beetje te druk

  Ja, om maar gelijk met de deur in huis te vallen: ik heb het een beetje te druk. En ik...

  Sluiten