Informatief

Mijn favoriete apps voor op mijn smartphone

11 mei 2017

Mijn smartphone en ik hebben een goed huwelijk. Iets té succesvol soms. Maar ja, die dingen ook zo verdomde handig! Helemaal als je sommige apps erop hebt staan die het leven makkelijker maken. Of leuker natuurlijk 😉  Ik vind het zelf altijd leuk om te lezen welke apps anderen gebruiken, dus ik dacht: ik deel eens een lijstje met de apps die ik het meest gebruik!

Whatsapp is overigens de app die ik verreweg het meest gebruik (net zoals de rest van het land), dus die staat er verder niet tussen want die kennen jullie wel 😉 Daarnaast gebruik ik Facebook, Twitter en Instagram, maar daar zal ik jullie verder ook niet mee vermoeien.

Wunderlist

Deze tip kreeg ik een keer van een vriend van me en sindsdien zweer ik erbij. Ik gebruik het overal voor: bloggen, boodschappen, mijn werk, random to-do dingen, dingen die we in Denemarken willen gaan zien op vakantie. Noem maar op. Je kunt allemaal lijsten maken met dingen die je nog wilt zien of doen. Hier kun je allerlei informatie bijzetten; linkjes, plaatjes enzovoort. Je hebt er dus een app van, maar ook een desktop versie. Stel ik bedenk me thuis opeens een idee voor op mijn werk? Typ ik snel even op mijn telefoon in mijn Wunderlist en op mijn werk log ik weer in op de PC en daar staat het idee. In de supermarkt opeens een leuk idee voor een blog? Snel invoeren! Ik gebruik het dus ook voor de boodschappen, want je kunt dus ook een lijst delen met iemand. Zo kun je dus samen een boodschappenlijstje maken of samen een lijstje met films/series maken die je nog wilt zien. Zo superhandig! Wunderlist.

Bloggen

Voor bloggen gebruik ik de apps van WordPress, Google Analytics en Facebook Pages Manager.  Met de WordPress app kun je blogs tikken, al tik ik ze toch het liefst gewoon op de laptop. Ik gebruik de app vooral om reacties te lezen en te modereren. Ook kun je er snel even een foto mee uploaden die je dan later in een blog gebruikt. Google Analytics is uiteraard om mijn statistieken in de gaten te houden en de Facebook Pages Manager is om mijn Facebook-pagina voor Everyday-Life te onderhouden.

Nieuws en roddels

Als journalist (dat ben ik eigenlijk, bloggen is slechts een hobby) moet ik natuurlijk wel op de hoogte blijven. Daarom heb ik veel apps van kranten en andere media op mijn telefoon staan. Mijn enorme quilty pleasure is echter de app van de Daily Mail. Dit is echt de meest allerfoute Engelse roddelperskrant. Het woord ‘krant’ verdient het eigenlijk niet eens. Echt riooljournalistiek. En ik smul ervan. Laat ik er maar eerlijk voor uit komen. Maar wil je het laatste nieuws weten over de Kardashians en andere mensen die eigenlijk helemaal niet relevant zijn? Die lees je daar dus.

Online shoppen

Kijk hier wordt het dus gevaarlijk, als je altijd kunt online shoppen. Ik heb de apps erop staan van de grotere webwinkels als Bol.com en dergelijke. Maar mijn ultieme shop app blijft toch die van AliExpress. Ja dit is toch wel de app die mij het meeste geld kost haha. Het is ook onuitputtelijk natuurlijk. Kevin is inmiddels ook verslaafd dus we sturen elkaar ook nog linkjes van spulletjes die we kunnen kopen. Ben je nog op zoek naar een handige gadget trouwens? Eerder maakte ik een overzichtje van handige keuken gadgets en handige gadgets voor in de badkamer.
Naast de app van AliExpress kan ik me vermaken met Marktplaats, ondanks dat dat ook weer frustraties oplevert. En laten we thuisbezorgd niet vergeten hè 😉

Random

Nog wat random andere apps en dingetjes:

 • Loulou – een datumprikker speciaal voor Whatsapp. Echt MEGA handig!
 • Ik gebruik Outlook voor mijn mail op mijn telefoon
 • Google Calender is mijn agenda
 • En ja, ik speel nog steeds Pokémon Go 😉

Nu ben ik heel benieuwd! Wat is jouw favoriete app?

 

 

Facebook Comments

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply Charlotte 11 mei 2017 at 06:58

  De sociale media apps en de apps voor mijn blog. Verder gebruik ik er geloof ik niet zoveel….
  Charlotte onlangs geplaatst…Mijn vriendinnetje is bevallen, en dit was mijn cadeau…My Profile

 • Reply Alex 15 augustus 2017 at 09:00

  Wat misschien ook een handige app is, is Stocard. Ik gebruik deze app nu een tijdje en hierdoor heb ik vrijwel geen pasjes van winkels meer. Stocard kan deze allemaal opslaan en kan je op je telefoon laten scannen en zo alsnog al je klantenkaarten op zak hebben.

 • Leave a Reply

  CommentLuv badge

  Lees vorig bericht:
  (GESLOTEN) WINACTIE & Review: Win een box van Nailbox.nl

  Mei is vol met winacties bij Everyday-Life! En vandaag is het tijd voor een hele mooie winactie. Ik mag namelijk...

  Sluiten