Informatief

Spencer test – Veilig buiten spelen in de zon met NAÏF

25 mei 2017

Zomerse temperaturen dit weekend! Kijken jullie er ook zo naar uit? Helaas is het niet zonder risico om van de zon te genieten. Zeker als Lupus-patiënt moet ik extra voorzichtig zijn met de zon. Daarom ben ik er extra alert op dat ook onze kinderen goed beschermd zijn tegen de zon. Onze kleine Jasmijn mag sowieso niet rechtstreeks in de zon en zit onder onze grote parasol of onder ons zonnescherm, maar Spencer wil niets liever dan in de tuin spelen. En dat mag uiteraard alleen met goede bescherming!

NAÏF

Onlangs kreeg ik van het merk NAÏF twee tubes opgestuurd, de zonnebrandcrème factor 50 en de After Sun. Ik weet niet of jullie bekend zijn met dit merk, maar het is een bedrijf met echt een interessant en goed verhaal. Het is namelijk gestart voor twee vaders: Sjoerd en Jochem. In 2012 werden zijn allebei vader en leerden de heren de wereld van de babyproducten kennen. Dat daar nogal veel van op de markt is, hoef ik jullie niet te vertellen. Maar in veel van die producten zit ook veel troep helaas. Wat dacht je bijvoorbeeld van schadelijke stoffen zoals parabenen? En dat wilden de mannen niet op hun baby’s. En sja, wat doe je dan? Dan begin je gewoon zelf een bedrijf met producten waar deze rommel niet in zit! En zo geschiedde en inmiddels is NAÏF een geliefd product onder veel moeders. Er zitten alleen natuurlijke producten in, zoals avocado en amandelolie.

 

En zo eindig je dus zoals Spencer, met je billen in de zandbak en je snuit vol zonnebrand 😉 Dit op zijn wang was overigens zijn eigen insmeerkwaliteiten, want meneer is twee en wil alles ‘zelluf doen’.

Wat vonden wij ervan?

Wij waren erg tevreden kan ik jullie vertellen. Zie hieronder het ‘testpanel’, bestaande uit niemand anders dan onze kleine Spencer. En Spencer is 2 dus die blijft niet lief onder de parasol zoals ik graag zou zien, die rent de hele tuin door. Hem lang genoeg stil laten staan om zijn gezichtje en dergelijke überhaupt in te kunnen smeren is al een hele act. Maar als hij zelf mag helpen gaat het al een stuk beter. Hieronder een foto voordat ik het goed had ingesmeerd. Het smeert echt heel makkelijk namelijk en is niet dik of lastig smeerbaar. Het laat geen wittige waas achter, als je eenmaal klaar bent met smeren.

Work in progress

En met deze factor 50 ben je dan in principe twee uur lang beschermd. Vergeet niet daarna gelijk weer te gaan smeren. En het is natuurlijk niet aan te raden om die twee uur vol in de zon te gaan! Mocht je meer tips willen over goede zonnebescherming bij kinderen, eerder schreef ik daar dit artikel al over. 

After sun

Nu ben ik gezien mijn Lupus dus vrij panisch als het op de zon aan komt, dus Spencer komt echt niet te lang vol in de zon. Hij is dan ook niet verbrand nog of dergelijke. Toch is het verstandig om ’s avonds after sun te gebruiken, want de huid moet weer tot rust komen. In de After Sun zit Aloë Vera en ook hier zit uiteraard helemaal geen rommel in. En het allerbeste nieuws? Voor iedere verkochte After Sun doneert NAÏF aan KWF Kankerbestrijding.

Ik kan niet genoeg benadrukken hoe belangrijk het is om jullie kindjes (en jullie zelf!!) in te smeren tegen de zon. Ook als ze even in de buggy zitten, al is het maar een kort stukje naar de supermarkt, dan smeer ik Spencer altijd in. In de tuin hebben we een grote hangparasol staan en een zonnescherm hangen zodat het grootste deel van de tuin in de schaduw zit. En verder smeren wij dus elke twee uur met NAÏF!

 

Facebook Comments

You Might Also Like

1 Comment

 • Reply Nicole 25 mei 2017 at 06:30

  Ik ben super blij met m’n suncare van Drs leenarts maar stiekem toch heel nieuwsgierig naar deze zonnebrand! Vooral omdat ik al hun andere producten zo fijn vind!
  Nicole onlangs geplaatst…Leuke cadeaus voor in een kraammand – mama variantMy Profile

 • Leave a Reply

  CommentLuv badge

  Lees vorig bericht:
  De leukste Disney kostuums voor kinderen!

  Ondanks dat Spencer nog maar een klein ventje is, is hij nu al fan van Disney. En dat vind ik...

  Sluiten