Informatief

STRESS! Maar nu even niet…

13 december 2016

We kennen het allemaal: je komt thuis van een dag hard werken of studeren en gaat het liefst heerlijk relaxen op de bank en verder niets meer! Toch kun je het allemaal niet loslaten door de stress die al dat werk met zich meebrengt. Gelukkig is er een aantal makkelijke tips en tricks om je stress te verminderen en ervoor te zorgen dat jij lekker kunt genieten van je welverdiende vrije avondjes!

1. Maak een to-do lijstje

Ben je van plan om een dag hard te gaan studeren? Of is het weer de eerste werkdag van de week? Start de dag met een lekkere kop koffie en het maken van een to-do lijstje. Wees niet te ambitieus en maak een realistisch lijstje. Kies er bijvoorbeeld voor om twee to-do lijstjes maken. Eén lijstje met belangrijke dingen die vandaag af moeten en één lijstje met minder belangrijke dingen die wel gedaan moeten worden, maar wat ook later kan. Zo kun je goed prioriteiten stellen en ga je aan het einde van de dag met een voldaan en gerust gevoel naar huis. Helemaal passend bij dit motto zijn de hoesjes voor je smartphone met de quote ‘But First Coffee’. First things first!

2. Take a break

Te druk tijdens het studeren of op je werk? Veel mensen slaan dan de pauze over. Dit is echter heel onverstandig. Onderzoek heeft aangetoond dat je totale productiviteit naar beneden gaat wanneer je geen pauze neemt. Daarnaast is het ook nog eens killing voor je stresslevel. So take that break! Dan wacht die ene collega of studiegenoot maar lekker een dagje langer.

3. Durf nee te zeggen

Je kent ze wel: die mensen die heel goed zijn in werk van zich afschuiven. En laat jij nu net die persoon zijn die zich vaak opoffert voor dit soort klusjes. Al die kleine klusjes bij elkaar leveren jou echter ontzettend veel stress op. Nergens voor nodig! Natuurlijk is het niet verkeerd om eens iets voor een ander te doen, maar in veel situaties kun je ook gewoon nee zeggen. Je zult zien dat dit je een hoop werk scheelt.

4. Take a breath of fresh air

Niets zo lekker als even de frisse lucht in na een lange dag achter je bureau. Denk jij als je thuis komt alleen nog maar aan languit op de bank? Don’t! Trek na zo’n lange dag gelijk je sportschoenen aan en ga eens een rondje hardlopen. Het zal je verbazen hoeveel energie dit je geeft. Neem je telefoon mee in een sport armband, zodat je tijdens het hardlopen lekker een muziekje aan kunt zetten. Zo kom je lekker uitgewaaid en met een leeg hoofd thuis. Helemaal ready voor een heerlijk avondje op de bank.

5. A book a day keeps reality away

Doe eens gek en pak een boek! Vergeet even alles om je heen en ga helemaal op in een fantasiewereld. Lezen kalmeert je zenuwen en zorgt voor ontspanning. Uit onderzoek blijkt zelfs dat door te lezen je hoeveelheid stress met maar liefst 68% vermindert. Houd je niet van lezen? Probeer eens een luisterboek. Lekker languit op de bank met je koptelefoon op. Ultiem relaxen!

6. Zzzzzzlaap

Zeven dagen in een week is veel te weinig en 24 uur in een dag al helemaal. Na een dag hard werken heb jij ’s avonds nog allerlei plannen. Naar de sportschool, even een drankje drinken met vriendinnen en aan het einde van de avond natuurlijk ook nog even 1 (of 2, of 3) aflevering(en) kijken van je favo serie. Dit alles mag echter niet ten kosten gaan van je nachtrust. Door te weinig slaap kun je je slecht concentreren, wat voor jezelf weer veel stress veroorzaakt. Plan je avonden dus zo dat je allerlei leuke dingen doet, maar ook op tijd in bed ligt (dus ook je MacBook netjes in zijn MacBook Air 13 inch hoes in plaats van nog 3 afleveringen Gossip Girl te kijken!) En zeg ‘ns eerlijk, uiteindelijk is dat toch super relaxed?
Dear stress, let’s break up!
Met deze tips kan het niet anders dan dat jij vanaf nu helemaal zen door het leven gaat. It’s time to relax! Wat is jouw ultieme bezigheid tijdens het relaxen?

Content van Smartphonehoesjes.nl

Facebook Comments

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply marije 14 december 2016 at 06:57

  Goede tips en natuurlijk aan het einde van de dag een ontspannende douche of bad 😉
  marije onlangs geplaatst…Weekly Picture Wednesday: Week 49My Profile

 • Reply Channa 14 december 2016 at 07:05

  Wat Marije zegt, geerlijk in bad! Dat is echt een heerlijk relaxmoment hier.
  Channa onlangs geplaatst…Kerstkleding bij de Zeeman+ WINACTIEMy Profile

 • Reply jonna@burgertrutjes 14 december 2016 at 07:11

  Oh deze tips kan ik wel gebruiken! Kom vooral veel slaap tekort de laatste tijd
  jonna@burgertrutjes onlangs geplaatst…NHOW Rotterdam – cocktails drinken, lekker eten en uniek overnachtenMy Profile

 • Reply Leonie van Mil 14 december 2016 at 18:24

  Oh ja een boek lezen!! Dat zou ik echt meer moeten doen. Heerlijk!
  Leonie van Mil onlangs geplaatst…Nooit meer ziekMy Profile

 • Leave a Reply

  CommentLuv badge

  Lees vorig bericht:
  Oh jee, was dat het einde van het middagslaapje?

  Ons zoontje is inmiddels 23 maanden. Volgende maand wordt hij dus alweer twee jaar! Echt niet te geloven hoe snel...

  Sluiten