Informatief

Zo bescherm je jouw kindje tegen de zon!

23 mei 2016

Nog twee weekjes en dan zitten we lekker met z’n drietjes in de Toscaanse zon! Nou ja, ik zit in de schaduw natuurlijk in verband met mijn Lupus. Ook ons zoontje (dan 17 maanden), mag natuurlijk niet vol in de zon. De huid van jonge kinderen is extra kwetsbaar, dus ik heb op voorhand wat spulletjes gekocht om hem zo veilig mogelijk te houden op het strand en dergelijke. Hierbij mijn tips als het gaat om zonbescherming voor kinderen! Let er overigens op dat kindjes van 12 maanden en jonger beter helemaal uit de zon kunnen worden gehouden.

Hoofdeksel

Zorg voor een hoofddeksel voor jouw kindje! Dit houdt het hoofdje koel van het kind en voorkomt een zonnesteek. Voor ons zoontje heb ik onderstaande zonnepet gekocht. Zoals je ziet, zit er een flinke flap aan de achterkant, zodat de nek van het kindje ook nog beschermd wordt. Deze pet is overigens van H&M en was 4,99.

IMG_7478

Zonnebril

Omdat de ogen van een kindje nog groeien, kan het hoornvlies van de ogen sneller beschadigd raken door UV-straling. Daarom zijn er speciale zonnebrillen voor baby’s. Wij hebben deze gekocht toen we naar Winterberg gingen. Ook op wintersport is een goede bescherming voor de oogjes van jouw kindje namelijk belangrijk.

IMG_7479

Zonnebrand

Ja, het lijkt zo voor de hand liggend, maar uiteraard moet je jouw kindje insmeren met zonnebrand. Ik gebruik factor 50 voor ons zoontje. Let erop dat je een dikke laag smeert en minstens elke twee uur opnieuw smeert! Koop overigens elk jaar nieuwe sunscreen, want dat spul blijft niet eeuwig goed. Deze heb ik onlangs bij de Action gekocht.

IMG_7190

UV beschermende kleding

Gisteren schreef ik al dat ik zonbeschermde kleding had gekocht voor ons zoontje bij de HEMA. Deze tip kreeg ik van een vriendin van mij. Ze drukte mij op het hart dat ik absoluut een rash guard moest kopen voor ons zoontje. Daar had ik nog nooit van gehoord, maar dat is dus kleding die beschermt tegen de zon. Je hebt hele dure pakjes hiervoor voor kinderen van 30-40 euro, maar onderstaand setje is gewoon van de HEMA dus en was 10 euro. Beschermt tot UPF 50+

Zonbescherming kind

Kies de juiste zonuren

Ondanks al deze maatregelen is het het beste om tussen 12.00 en 15.00 uur niet in de zon te gaan. Dit geldt overigens ook voor jezelf. De zon is dan namelijk het felst.

Zonbescherming kind

Stockfoto

Dat waren mijn tips! Heb jij nog aanvullingen op dit lijstje?

Facebook Comments

You Might Also Like

9 Comments

 • Reply Angela - Mama met passie 23 mei 2016 at 06:55

  Dat van die kleding vind ik echt heel handig. Moet ik ook hebben voor Naomi. Een zonnebril is hier nog geen succes, maar proberen het wel altijd. Heb er eentje van Babybanz. Ik heb een zonnehoedje die je vast kunt maken onder haar kin en dat accepteert ze gelukkig 🙂
  Angela – Mama met passie onlangs geplaatst…Naomi’s eerste verjaardagsfeest in foto’sMy Profile

 • Reply Charlotte 23 mei 2016 at 06:58

  We hebben een pet maar of Aukje hem ook op gaat zetten is nog maar de vraag… Ik smeer haar altijd goed in en als ik zie dat ze het heel erg warm krijgt dan zoeken we de schaduw op. Ik hoop dat we snel van deze tips gebruik kunnen maken haha
  Charlotte onlangs geplaatst…6 x lachen om mijn peuter…My Profile

 • Reply Wilmaaa 23 mei 2016 at 07:39

  Heel belangrijk! Yarah heeft altijd een hoedje op, zonnebril gaat niet lukken 😉 Verder altijd goed insmeren 🙂
  Wilmaaa onlangs geplaatst…Word ik in de maling genomenMy Profile

 • Reply Birgit 23 mei 2016 at 09:07

  Hahaha, die laatste foto 🙂
  Maar als je een setje UV kleding hebt, die beschermt op de plekken waar de kleding zit, doet normale kleding dit niet dan?
  Misschien beetje domme vraag, maar als ik de hele dag in de zon ga zitten met een korte broek, zie ik precies waar de zon wel en niet bij kon.
  Birgit onlangs geplaatst…Herinneringscentrum Kamp WesterborkMy Profile

 • Reply Bregje 23 mei 2016 at 09:22

  Handige tips! Niks meer aan toe te voegen 😉
  Bregje onlangs geplaatst…Boekentip: ‘Het is overal’ van Minke MaatMy Profile

 • Reply Rory 23 mei 2016 at 18:15

  Je moet je niet gek laten maken, maar ik heb laatst op mijn FB-pagina een artikel gedeeld van een andere blogger over welke zonbeschermingsproducten ‘goed’ zijn en welke niet. In eerste instantie heb ik bijna – uit paniek – mijn Nivea uit het raam gegooid. Maar weet je, overal is wel iets mee. Toch is het misschien nuttig om eens te lezen. Al is het maar dat je ook de meningen van anderen leest. For the record. Ik stap niet ineens over van Nivea op Lovea. Maar ik ga nog wel eens nadenken over de verschillende merken…
  Rory onlangs geplaatst…Iets met een klein meisje en jurkjes – review NinieMy Profile

 • Reply Mèlanie 23 mei 2016 at 19:59

  Hier is de zonnebril nog geen succes. Het uv werende shirtje werkt super hier op Ibiza… En de pet, tja als hij schuin staat vind hij het wel leuk:)
  Mèlanie onlangs geplaatst…De redressiehelm, de laatste controle…My Profile

 • Reply Roxanne 23 mei 2016 at 22:18

  Wij hebben al wel een petje, zonnebril en zonnebrand gehaald maar nog geen speciale kleding 🙂
  Roxanne onlangs geplaatst…Young Adult TagMy Profile

 • Leave a Reply

  CommentLuv badge

  Lees vorig bericht:
  Shoplog – HEMA

  Onlangs heb ik 50 euro shoptegoed gewonnen voor de HEMA. Gisteren ging ik hiermee lekker shoppen! Kijk je mee wat...

  Sluiten