Interieur Zwangerschap

Nog een kindje – Alles over de babykamer en dergelijke!

2 oktober 2016

De laatste tijd kreeg ik veel vragen over de babykamer en hoe we dat allemaal gaan doen met nog een kindje erbij. Daarom vandaag een blogje waarin ik probeer uit te leggen hoe we het allemaal voor ogen zien. Voor zover we dat al weten dan 😉 We zijn namelijk niet het meest georganiseerde stel op deze planeet haha.

Babykamer

Goed, zoals jullie weten krijgt Spencer een zusje! We hebben mazzel en ons huis is meer dan ruim genoeg voor nog een kindje erbij. We hebben 3 slaapkamers en een flinke zolder, dus plek zat. Spencer heeft een hele grote eigen kamer, maar slaapt nog bij ons op de kamer. Hij gaat binnenkort over naar zijn eigen kamer, want hij moet ook wennen daaraan. Al hik ik daar heel erg tegenaan, maar goed het moet gewoon gebeuren, ze passen niet allebei bij ons op de kamer. Er is dus nog 1 slaapkamer over. Die is wel vrij klein, maar prima voor een jong kindje. De baby zal eerst bij ons op de kamer slapen uiteraard, maar in de tussentijd maken we wel haar eigen kamer al gereed. Mijn man is al begonnen met het opruimen van de zolder, zodat de inhoud van de kleine slaapkamer (vooral zijn kledingkasten) naar zolder kunnen. Dan moeten we even een laminaatvloertje leggen (ik zeg ‘we’ maar dat doet mijn man hoor, ik kan dat echt niet ;-)) en behangen en dan is het in principe klaar. We halen bij de IKEA een kledingkast en een commode en het feest kan beginnen! Zal wel blij zijn als ze haar eigen plekje heeft voor de kleertjes enzo want die liggen nu allemaal nog in Spencers kamer. Ondertussen ben ik druk bezig met het uitzoeken van Spencers kleding. wat is voor een meisje ook leuk? Wat kan ik verkopen en wat geven we weg? Spencer heeft echt mega veel kleding dus het is nogal een klus. Gelijk een goed voornemen voor de volgende: minder kleding kopen.

Auto

De auto is wel een issue helaas. We hebben 1 auto, een Toyota Aygo en ondanks dat het fantastische autootjes zijn, echt te klein voor 2 kindjes en 2 volwassenen. Als we op vakantie gaan, ruilen we nu altijd van auto met mijn vader of schoonvader, maar we willen graag een eigen grotere auto. Helaas zijn auto’s niet goedkoop en met deze aankoop wachten we dan ook nog even. Er komt een grote reorganisatie aan bij het bedrijf waar ik werk en ik wil pas een grote aankoop doen als ik zeker weet dat ik nog een baan heb volgend jaar.

Kinderwagen

Dit vind ik dus ook een lastige. We hebben uiteraard een kinderwagen en Spencer zit nog geregeld in de buggy daarvan zeg maar. Maar ja, waar laten we dan de baby? Nu kunnen we voor de kinderwagen die wij hebben een soort bord kopen waar Spencer dan eventueel op zou kunnen staan, maar ik weet niet of dat slim is met hem. Het is zo’n beweeglijk kind, ik zie hem niet de hele rit naar de supermarkt daarop staan eerlijk gezegd. Hij kan op zich prima lopen, maar gaat alle kanten open blijft echt niet bij mij, dus dat vind ik ook niet echt een goed idee. Maar ja, wat dan wel hè? Er zijn wel van die wagens waar je nog een maxicosi bij kunt zetten ofzo, maar die zijn me een partij duur. Een baby in een draagzak is helemaal niets voor mij. Dat gaat dus ook niet echt gebeuren. Als iemand nog tips heeft, hoor ik het graag!

Verder hebben we natuurlijk nog een heleboel van de vorige keer. Kolfapparaat, wiegje, al die dure aankopen hoeven we gelukkig niet nog een keer te doen!

De foto is van Shutterstock.

 

 

Facebook Comments

You Might Also Like

18 Comments

 • Reply Susan 2 oktober 2016 at 06:26

  Fijn dat er in iedergeval in huis genoeg plek is! Hopelijk heb je over een tijdje wat meer zekerheid voor je baan.
  Susan onlangs geplaatst…Benefit the Porefessional Agent Zero ShineMy Profile

 • Reply Charlotte 2 oktober 2016 at 06:34

  Fijn dat je nog zoveel hebt, ik merk dat ik daardoor nu ook nog veel minder heb gedaan dan de vorige zwangerschap. Kleertjes uitzoeken lijkt me zo’n rotklus! Wij weten woensdag of we een jongetje of meisje krijgen dus dan kan ik ook gaan beginnen met sorteren… Spannend!
  Charlotte onlangs geplaatst…Aukjes diary #40: Efteling en shoppen voor de bruiloftMy Profile

 • Reply Jodi - liefthuis 2 oktober 2016 at 07:37

  Zo fijn dat merendeel van die duren aankopen niet hoeven. Wel balen idd van se kinderwagen ik zou ook geen idee hebben hoe dit op te losse .
  Jodi – liefthuis onlangs geplaatst…Life of lief thuis September: Sloerie’s, Poolparty en de EftelingMy Profile

 • Reply anouk 2 oktober 2016 at 07:50

  Als je niet van dragen houdt en liever geen groot bedrag aan een nieuwe kinderwagen uitgeeft, zou ik toch voor een buggyboard gaan. Tegen de tijd dat de baby er is, is je zoontje toch weer iets ouder. En je hebt ze ook met stoeltje.

 • Reply Loes | Gewoon iets met Loes 2 oktober 2016 at 07:52

  Wij hebben zo’n plankje met een zitje achter de kinderwagen hangen. Inmiddels is de jongste 16 maanden, maar de oudste (3,5) zit er nog geregeld op. Een Kid Sit heet die, en die kan op ‘alle’ kinderwagens (evt. Met verloopstuk). Dat staan leek me helemaal niks en daar word je toch ook gewoon moe van?

 • Reply Bregje 2 oktober 2016 at 07:59

  Een duowagen misschien! Een vriend van me kreeg twee kids in 15 maanden en zij kocht op marktplaats een duowagen met twee plekjes achter elkaar, waarvan de achterste echt van reiswieg tot zitgedeelte meegroeit.
  Bregje onlangs geplaatst…De muziek van…DavinaMy Profile

 • Reply Nathalie 2 oktober 2016 at 08:11

  Een nieuwe auto is wel een duur grapje. Fijn dat je niet alles nieuw hoeft te kopen. Een duowagen, een Bugaboo Donkey is volgens mij niet zo heel breed. Of een plankje of kidseat aan de normale wagen?
  Nathalie onlangs geplaatst…Webshoptip Ilovekleding.nl + Win een gepersonaliseerd rugzakje!My Profile

 • Reply Malou 2 oktober 2016 at 09:07

  Wij hebben de Topmark Combi kinderwagen, daar kunnen ze met zijn tweetjes in. Heel fijn ding! Dat autoprobleem hadden wij trouwens ook, we hadden een Peugeot 107 en nu een 207 sw.
  Malou onlangs geplaatst…25 levensvragen tagMy Profile

 • Reply marleen@burgertrutjes 2 oktober 2016 at 09:14

  Dat wordt een hummer 🙂 🙂
  marleen@burgertrutjes onlangs geplaatst…Burgertrutjes Blog Update #2 – maand 2 online!My Profile

 • Reply Linda 2 oktober 2016 at 09:19

  Haha ja, ik heb je wagen gezien, daar passen er geen 2 van in :p
  Linda onlangs geplaatst…“Disney On Ice viert 100 Years of Magic” Maak kans op 4 tickets!My Profile

 • Reply Jessica 2 oktober 2016 at 09:48

  Fijn dat je met alles bent begonnen. Succes met uitzoeken van alle kleertjes. De kinderwagen, kijk eens naar een duowagen, bv van stokke. (kan ook tweedehands natuurlijk)
  Jessica onlangs geplaatst…DIY *Dierendag* – vetbollen voor de vogelsMy Profile

 • Reply Jonna@Burgertrutjes 2 oktober 2016 at 15:22

  Of een mini busje! Succes met de laatste voorbereidingen.
  Jonna@Burgertrutjes onlangs geplaatst…Jaren 90 muziek waar ik stiekem nog steeds hard op ga!My Profile

 • Reply Merel 2 oktober 2016 at 16:52

  Wij hebben een goedkope buggy gehaald voor twee kinderen, waar ook een baby in kan. Maar mijn advies is dat niet te doen. Zonde van je geld, want binnen een paar maanden kan het helemaal anders zijn. Onze peuter rende alle kanten op maar inmiddels houdt ze mijn hand braaf vast. Hoop dat je hier iets aan hebt.
  Merel onlangs geplaatst…Update september 2016 | persoonlijk * best gelezen * gastblogsMy Profile

 • Reply Angela - Mama met passie 3 oktober 2016 at 07:45

  Heel fijn dat de grote aankopen nu niet meer hoeven he 😀 Dat van die auto snap ik helemaal. Hoop dat je gewoon je baan kunt houden meis. Wat betreft de kinderwagen, lastig. Ik zou ook even niet weten hoe dat op te lossen. Een duowagen is wellicht een oplossing, heel veel soorten, maar ze zijn echt enorm!
  Angela – Mama met passie onlangs geplaatst…Ik ben niet de moeder die ik dacht te zijnMy Profile

 • Reply Astrid 3 oktober 2016 at 09:29

  Ja het is logistiek wel weer even wat gedoe he? Ik ga denk ik wel zo’n plankje aanschaffen voor mijn oudste, maar hij wil ook niet meer in de buggy meestal en is daarnaast vrij braaf op straat omdat het een bangerikje is die altijd bij me in de buurt blijft. Misschien is het een idee om te kijken naar zo’n duowagen op marktplaats?
  Astrid onlangs geplaatst…Persoonlijke update & Gastbloggers in aantocht!My Profile

 • Reply Yvonne 3 oktober 2016 at 19:19

  Mag ik vragen waarom je zegt dat je dochter “uiteraard” op jullie kamer gaat slapen? Misschien heb je het nooit als optie overwogen maar het is heerlijk rustig als je baby op haar eigen kamer slaapt vanaf dag 1. Dan slaapt iedereen beter. Zo hebben wij het gedaan maar uiteindelijk moet je doen waar je je goed bij voelt natuurlijk.

  • Reply Nicole @ Everyday-Life 3 oktober 2016 at 19:22

   De kans op wiegendood is minder als een baby de eerste 6 maanden bij de ouders slaapt. Daarnaast vind ik het makkelijk met voeden en vind ik het prettig als ik de baby kan zien ’s nachts 🙂

 • Reply Yvonne 4 oktober 2016 at 07:57

  Ok, nou zoals ik al zei: sowieso doen waar jullie je goed bij voelen! 🙂

 • Leave a Reply

  CommentLuv badge

  Lees vorig bericht:
  Wist je dat – De Spencer editie

  Ik heb al een aantal keer een 'Wist je dat' gedaan over mezelf, narcist als ik ben ;-) Vandaag leek...

  Sluiten