Interieur

Hoe houd je de hitte uit huis?

31 mei 2017

Wat was het heet hè vorige week! Eigenlijk was het niet uit te houden buiten, zo warm. Nu is ons huis altijd al erg warm, dus op de heetste dagen was het binnen al snel 28 graden soms. Daar kan ik dus niet zo goed tegen, dus ik ben op zoek gegaan naar wat tips om het huis zo koel mogelijk te houden. Even er vanuit gaande dat je zoals wij geen airco hebt. Anders was het vrij simpel natuurlijk 😉

Ventilator(en)

Ligt zo voor de hand, maar is toch echt een hele simpele en effectieve oplossing. Maar je wilt meer dan dat de  ventilator gewoon de warme lucht rondpompt in huis. Je wilt koude lucht! Leg daarom wat koelelementen in de vriezer. Als ze bevroren zijn, leg je ze voor de ventilator in een bak. Zet de ventilator erop en zo creëer je dus een soort airco. Je kunt er uiteraard ook ijsblokjes bij doen.

Elektrische apparaten uit

Zet geen PC aan, ga niet uitgebreid kokerrellen met de oven of dergelijke. Want die apparaten geven alleen maar warmte af. Zit je dus niet op te wachten als het al zo warm is. Hetzelfde geldt overigens voor lampen. Ook die geven warmte af.

Overdag ramen en deuren dicht

’s Ochtends vroeg en ’s avonds kun je de ramen en deuren open doen. Overdag als de zon erop staat, vooral dichthouden. Zo houd je de warme lucht buiten. ’s Nachts kun je gerust een raam van de slaapkamer open zetten om zo wat te luchten.

Slaapkamer

En als je het met open raam ’s nachts nog te heet vindt in de slaapkamer, hang dan natte was in de slaapkamer te drogen. Hierdoor blijft de lucht vochtiger en koeler. Als je zo’n miep bent als ik die alleen kan slapen met een deken/dekbed over zich heen. Ga dan een goed zomerdekbed kopen. Zomerdekbedden zijn zo geventileerd dat je niet badend in je eigen zweet wakker wordt.

Houd jezelf koel!

Als je het ondanks dit alles toch nog te warm hebt, zorg er dan voor dat je zelf niets doet waardoor het nog warmer wordt voor je. Doe rustig aan, span je niet te veel in. Drink voldoende water! Kun je geen glas water meer zien? Lees hier mijn tips om meer water te drinken. Wil je dolgraag onder de douche om even af te koelen? Ga niet ijskoud douchen, maar neem een lauwe douche. Dat werkt het meest verkoelend.

Heb jij nog tips voor mij?

De afbeelding is van Shutterstock.

Deze blog is een samenwerking.

Facebook Comments

You Might Also Like

5 Comments

 • Reply Channa 31 mei 2017 at 05:45

  Een airco! Niet dat wij dat in huis hebben, maar dat werkt toch echt het beste.
  Channa onlangs geplaatst…Zo spreken wij de dag door: het kleuter smoeltjesschrift!My Profile

 • Reply Jonna@burgertrutjesNL 31 mei 2017 at 05:47

  Gelukkig weten wij ons huis altijd redelijk koel te houden. En inderdaad, houd ramen en deuren gesloten!
  Jonna@burgertrutjesNL onlangs geplaatst…Koffer inpakken! 10 onmisbare items die mee MOETEN op vakantie!My Profile

 • Reply Leonie van Mil 31 mei 2017 at 06:10

  Ramen dicht, lampen uit en alles open als het eenmaal wat is afgekoeld. Bij de slaapkamers waar de zon ’s middags opstaat heb ik rolluiken. Ideaal!! Boven is het daardoor altijd zo lekker koel.
  Leonie van Mil onlangs geplaatst…Mijn haat–liefdesverhouding met de speenMy Profile

 • Reply Joyce 31 mei 2017 at 08:23

  Goede tips! Ik weet het ook allemaal heel goed, maar toch gaat al snel de deur naar het balkon open. Ik vind het zo naar om zo opgesloten te zitten haha. Alleen heb ik er vaak ’s avonds spijt van als ik de warmte niet uit huis krijg 😉
  Joyce onlangs geplaatst…Maik is 8 maanden oudMy Profile

 • Reply Charlotte 31 mei 2017 at 16:49

  Hier duurt het meestal erg lang voordat het binnen warm is, maar als de warmte eenmaal binnen is dan krijg ik hem helaas moeilijk weg.
  Charlotte onlangs geplaatst…Mommy and me outfits voor moeders, dochters en zonen!My Profile

 • Leave a Reply

  CommentLuv badge

  Lees vorig bericht:
  Waarom geloven mensen nog in de onzin van Oei, ik groei!?

  Geregeld hoor ik om mij heen moeders praten over 'sprongetjes' van hun baby. Deze komen uit het hele bekende Oei...

  Sluiten