Jasmijn

Het leed dat reflux heet

15 maart 2017

Jasmijn is zoals ik al eerder scheef, de spitting image van haar grote broer. Helaas heeft ze niet alleen leuke dingen van hem, maar ook minder leuke. Zo heeft ze – net als hij als baby – had enorme last van reflux.

Reflux is het terugstromen van maaginhoud in de slokdarm. Bij baby’s komt reflux vrij vaak voor. Dat komt meestal doordat de sluitspier tussen de slokdarm en de maag bij baby’s soms nog niet helemaal ontwikkeld is. In de loop van het eerste levensjaar zal de sluitspier zich meestal verder ontwikkelen. In de meeste gevallen verminderen en verdwijnen de klachten hierdoor. (bron: Maag Lever Darm Stichting)

Stikken

Jasmijn is net als Spencer een onrustige baby. ’s Ochtends heeft ze een paar huiluurtjes en ook na etenstijd tot ze in slaap valt is het een paar uur raak. Daarbij zie je gewoon dat ze ergens last van heeft. Ze ligt helemaal te kronkelen en je ziet dat ze pijn heeft. Daarnaast spuugt ze enorm en ruikt ze zuur. Aangezien ons zoontje precies hetzelfde had, was het voor ons al vrij snel duidelijk dat ook ons meisje last heeft van reflux. Dat is heel vervelend, vooral voor haar, maar gelukkig niet gevaarlijk. Maar toen vorige week verslikte Jasmijn zich continu. Soms tijdens het drinken van haar fles, soms opeens uit het niets als haar maaginhoud blijkbaar weer omhoog kwam. Het klonk echt alsof ze stikte. Ze ging er helemaal van piepen en ik dacht serieus een paar keer dat ze erin bleef. Nu hoef ik jullie niet te vertellen dat dit erg beangstigend kan zijn. Ik vond het echt doodeng en zat te rillen als een rietje op de bank. Dat ging dus niet langer. We besloten naar de huisarts te gaan.

Kinderarts

Via de huisarts zijn we uiteindelijk gisteren bij de kinderarts in het ziekenhuis terecht gekomen. Toevallig kwamen we bij dezelfde kinderarts terecht als die ons destijds erg heeft geholpen met Spencer. Wij hadden destijds al veel vertrouwen in haar en zij heeft ons dan ook erg gerustgesteld. Jasmijn kan echt niet stikken erin, al klinkt het soms doodeng. Mocht ik wel het idee hebben dat ze moeite heeft om eruit te komen, dan moeten we haar hard in het gezicht blazen. Dat klinkt misschien een beetje gek, maar blijkbaar als kindjes zich verslikken, dan zijn ze zo bezig met slikken en hoesten dat ze soms ‘vergeten’ ook nog te ademen. En door in het gezicht te blazen reset je de boel als ware weer, en gaan ze dus weer ademen.

Ondanks dat ze enorm spuugt, groeit Jasmijn als kool en hoeven we ons dus geen zorgen te maken. Het is erg vervelend voor haar dat ze er last van heeft, maar ze zou er mettertijd over heen moeten groeien. Hopelijk is dat al snel! Tot die tijd verdikken we haar voeding met Johannes Broodpitmeel en moeten we haar veel rechtop houden, zodat de voeding kan zakken.

Helpen jullie ons hopen dat ze er snel overheen groeit? Hebben jullie ook ervaring met kindjes met reflux?

 

 

Facebook Comments

You Might Also Like

10 Comments

 • Reply Jonna@burgertrutjesNL 15 maart 2017 at 06:40

  Ik duim voor jullie dat ze er snel overheen groeit! Komt vast goed Nicole 🙂

 • Reply Patricia | TwijfelMoeder 15 maart 2017 at 07:18

  Gaat goed komen. Zeker weten!

 • Reply Astrid 15 maart 2017 at 07:46

  Naar he dat spugen? Mijn oudste had het ook. Dat indikken hielp gelukkig erg goed. gelukkig groeit ze goed, dan weet je dat ze er niet onder lijdt. Sterkte!

 • Reply Charlotte 15 maart 2017 at 07:48

  Zo zielig! Ik duim zeker mee dat ze er snel overheen groeit!

 • Reply Loes Johanna 15 maart 2017 at 07:52

  Oh wat sneu. 😞 Uiteraard duim ik mee!

 • Reply Angela - Mamametpassie 15 maart 2017 at 08:05

  Wat naar voor jullie meisje en jullie ook. Fijn dat er zo goed geluisterd wordt naar jullie! Naomi geen reflux gehad, maar spuugde enorm veel en vooral ook projectiel braken. Na bezoekjes ostheopaat, verminderde dit ook snel.

 • Reply Vlijtig Liesje 15 maart 2017 at 09:20

  Och, wat sneu voor haar. Zelf heb ik er geen ervaring mee, maar ik ken wel de verhalen en dat het heel naar kan zijn. Zeker duim ik voor jullie dat het snel beter wordt.

 • Reply Nicolette weijman 15 maart 2017 at 10:52

  Hoi Nicole dat is niet fijn! Zelf heb ik het ook gehad vroeger en mijn moeder kreeg de tip om het hoofdeinde van het bedje wat te verhogen zodat ze wat rechterop komt te liggen. Nu weet iknatuurlijk niet of dat tegenwoordig nog verantwoord is maar dat zou je even na kunnen vragen. Veel liefs voor jullie en dikke knuffel uit Arnhem❤❤❤

 • Reply Jennifer 15 maart 2017 at 12:32

  Ahh wat sneu! Ik hoop dat het snel beter gaat!

 • Reply Marleen 15 maart 2017 at 16:00

  Ah poppie toch! Hopelijk komt het gauw goed! En wat een mooie foto! Gelukkig is ze goed gelukt hahaha, die reflux komt ze wel overheen 😛

 • Leave a Reply

  CommentLuv badge

  Lees vorig bericht:
  Frisgewassen voor de scherpste prijs

  Met het voorjaar voor de deur beginnen de grote schoonmaak voorjaars kriebels te komen. Bloemengeur en frisgewassen was buiten hangen...

  Sluiten