Jasmijn Spencer

Hoe reageert Spencer op zijn kleine zusje?

21 maart 2017

Nu Jasmijn zes weken oud is, hebben wij onze draai wel een beetje gevonden inmiddels. Één van de dingen die me vooraf bezig hield, was hoe Spencer zou reageren op zijn kleine zusje.

Jaloers

Ik was bang dat hij wellicht jaloers zou worden als Jasmijn veel aandacht zou krijgen. Hij was natuurlijk gewend om het rijk voor zich alleen te hebben en de aandacht van papa en mama en opa’s en oma’s niet te hoeven delen. Kevin was gelukkig vrij de eerste vijf dagen na Jasmijn haar geboorte. We hadden duidelijk afgesproken dat hij zich in die dagen met Spencer bezig zou houden en hem de volle aandacht zou geven. Lekker spelen, lekker gek doen met hem, zodat hij plezier heeft. Ik zou me met Jasmijn bezig houden. Dit werkte erg goed, Spencer kon zijn energie kwijt en had dikke pret. Spencer kan best een kleine driftkop zijn, maar alleen de eerste dag was hij wat nukkiger dan normaal, daarna was het helemaal weg en was hij zijn vrolijke zelf weer. Jasmijn gaf hij in eerste instantie weinig aandacht. Zijn Duplo was een stuk interessanter dan zo’n baby 😉

Meer interesse

In de loop van de weken kreeg Spencer steeds meer interesse in zijn kleine zusje. Hij wilde haar steeds aaien en kusjes geven. Ook probeert hij te helpen en wil hij bijvoorbeeld de fles vasthouden als ze die krijgt. Als ze huilt, komt hij aangerend met een speen en probeert die in haar mond te stoppen. Ondanks dat hij nog niet echt veel praat, brabbelt hij wel tegen en over haar. Inmiddels zijn we op het niveau dat Jasmijn meer kusjes krijgt dan mijn man en ik, dus so far so good zou ik zeggen 😉

Eigenlijk gaat het wat dat betreft dus boven verwachting goed! Ik had echt verwacht dat hij (en dat had ik ook heel begrijpelijk gevonden) jaloerser zou zijn, maar dat is tot zover nog helemaal niet het geval lijkt het. Maar goed, zodra de dag komt dat ze aan zijn speelgoed zit, kan alles weer anders zijn natuurlijk 😉

Facebook Comments

You Might Also Like

12 Comments

 • Reply Nicole 21 maart 2017 at 06:21

  Oh ik ben ook zoooo benieuwd hoe het hier is straks. Denk dat ze het super leuk vindt en heel lief is en soms toch dwars omdat het anders is. Maar ja dat hoort erbij!

 • Reply Patricia | TwijfelMoeder 21 maart 2017 at 06:32

  Zo schattig! Mijn nichtje – net twee geworden – roept ’s ochtends als eerste haar broertje.

 • Reply marije 21 maart 2017 at 06:32

  Wat fijn dat het zo goed gaat. Kan mij voorstellen dat je je er wel zorgen over hebt gemaakt

 • Reply Jonna@burgertrutjesNL 21 maart 2017 at 06:53

  Ahw wat heb je toch mooie kindjes op de wereld gezet. Te lief!

 • Reply Charlotte 21 maart 2017 at 07:19

  Super fijn dat het zo goed gaat! Lijkt me heerlijk om ze samen te zien!

 • Reply Angela - Mama met passie 21 maart 2017 at 08:52

  Wat fijn dat dat zo goed ging. En heel slim dat Kevin vrij was na de bevalling om zich te focussen op Spencer, dat is een hele goede tip voor mij. Ik ben ook zo benieuwd hoe het gaat zijn, het lijkt mij heerlijk om ze samen te zien! Op het kinderdagverblijf helpt ze met het geven van een flesje en wil ze de baby’s aaien. Superschattig.

 • Reply Vlijtig Liesje 21 maart 2017 at 10:30

  Leuk dat het goed gaat. Ik moet altijd denken aan deze vergelijking: je partner zegt tegen je: Ik vind jou zo leuk, ik neem er nog een vrouw bij. Ze zeggen dat het voor een kind ook zo kan zijn, en dat het dus helemaal niet raar is als ze soms een beetje jaloersig zijn.

  Maar het hoeft dus niet.

 • Reply Malou 21 maart 2017 at 12:25

  Wat fijn dat het zo goed gaat!

 • Reply Eke 21 maart 2017 at 19:34

  Heerlijk toch? Dat het zo lekker gaat! Lekker van genieten!

 • Reply Astrid 21 maart 2017 at 20:45

  Wat fijn dat Spencer zo’n lieve grote broer is. Ik herken je verhaal. Mijn oudste had in het begin ook niet zoveel aandacht voor de baby en is nu heel lief voor zijn kleine broertje. Het is voor hem een enorme verandering, maar toch heeft hij het echt zo goed opgepakt. Het is nu al alsof het nooit anders is geweest.

 • Reply Michelle 22 maart 2017 at 22:22

  Wat fijn dat het zo goed gaat!

 • Reply Leonie van Mil 23 maart 2017 at 06:15

  Wat fijn dat het goed gaat!! Dat is inderdaad altijd maar afwachten.

 • Leave a Reply

  CommentLuv badge

  Lees vorig bericht:
  Vijf dingen waar ik niet meer aan toe kom sinds ik moeder ben

  Sinds ik moeder ben geworden, zijn er bepaalde dingen waar ik gewoon echt niet meer aan toe kom. Ik weet...

  Sluiten