Kleding

Op zoek naar goede schoenen voor Spencer

15 juni 2017

Ik heb geleerd van de juf van pufclub dat je op twee dingen nooit moet bezuinigen: een goede autostoel en goede kinderschoenen.  Dat heb ik destijds goed in mijn oren geknoopt. Maar ja, wat zijn goede kinderschoenen eigenlijk?

Wat is een goede kinderschoen?

Op de vraag wat een goede kinderschoen eigenlijk is, had ik zelf geen antwoord. Dus eigenlijk deed ik maar wat. En zo liep Spencer dus op sandaaltjes, gympies en ga zo maar verder. Gelukkig kregen we het antwoord uiteindelijk van de kinderfysiotherapeut waar we onlangs een keer met ons kleine mannetje naar toe moesten. Spencer loopt soms wat uit elkaar met zijn benen en we moesten eens laten kijken of dat allemaal wel goed ging. Lang verhaal, maar het antwoord daarop is gelukkig ‘ja’, alles gaat prima.

Wat erg interessant was, was dat we al zijn schoenen mee moesten nemen die hij draagt. En die ging de fysiotherapeut allemaal beoordelen. Waar moet je nou op letten? Het is dus belangrijk dat de voorkant van de schoen flexibel is en dat je die kunt buigen. Daar buig je tenslotte ook je voet. De achterkant van de schoen moet je juist niet kunnen buigen, dus waar je hiel zit. Dat moet stevig zijn. Erg belangrijk, vooral bij kinderen die nog volop in ontwikkeling zijn. Spencer ging vrij laat los lopen (met 18,5 maand) en daardoor loopt hij nog wat uit elkaar met zijn benen. Komt vanzelf goed. Grappige was dat hij steeds moest lopen met alle verschillende schoenen die we mee hadden genomen en je zag echt verschil. Zo zie je maar weer hoe belangrijk een goede schoen dus blijkbaar is.

Hummel kinderschoenen

Je snapt dat na het advies van de kinderfysio ik gelijk aan de slag ben gegaan. Ik koop nog al wel eens wat vooruit in aanbieding en heb dus ook al paren liggen in grotere maten. Ook kreeg ik onlangs toevallig een paar schoenen opgestuurd van het merk Hummel. Het gaat om de hummel REFLEX SPORT JR, maat 26. Nog te groot dus voor Spencer, maar dit bleek dus wel de enige (!!!) schoen die we in huis hebben die aan de eisen van de fysiotherapeute voldeed. Flexibel aan de voorkant, maar stevige achterkant.

Ik kende het merk eerlijk gezegd nog niet, maar Hummel is dus echt een sportmerk. Het is zelfs een hele bekende fabrikant op het gebied van sportkleding, schoenen en –accessoires en richt zich op diverse sporten zoals voetbal, handbal, volleybal en running. Sinds de oprichting van Hummel in 1923 streven zij ernaar hoogwaardige kwaliteitsproducten voor sporters te produceren. Het merk heeft allerlei soorten sportkleding en ook schoenen. En blijkbaar dus ook erg goede kinderschoenen! Komt dat even goed uit, want nu weet ik dus welk merk ik moet kopen voor Spencer. Helaas zijn ze niet in kleinere maten beschikbaar, maar nog eventjes en dan kan Spencer deze schoenen aan! Ze zien er dus niet alleen stoer uit, maar zijn ook nog eens goed voor de ontwikkeling. Ideaal! 🙂

 

De schoenen heb ik gekregen.

Facebook Comments

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

CommentLuv badge

Lees vorig bericht:
Dit bijzondere cadeau gaf ik aan Kevin (tip voor Vaderdag!)

Onlangs was mijn lieve man Kevin jarig. Daarnaast is het op 18 juni alweer Vaderdag. Kortom: ik was op zoek...

Sluiten