Kleding

Help, ik probeer kinderkleding te verkopen! Hoe doe je dat het beste?

9 oktober 2016

Zo al met al heb ik in de loop der tijd best veel kinderkleding verzameld voor ons zoontje. Maar ja, hij heeft onlangs weer een groeispurt gemaakt, dus een heleboel past niet meer. En dat wil ik dus graag verkopen. Zelf koop ik ook graag tweedehandskleding voor hem en zijn aankomende zusje. Bovendien is het een leuk zakcentje toch, als je nog eens wat verkoopt? Afgelopen week heb ik eens de tijd genomen en mijn best gedaan om kleding te verkopen. Vandaag deel ik mijn belevenissen met jullie.

Marktplaats

De meest voor de hand liggende plek om spullen te verkopen is volgens mij nog steeds Marktplaats. Nu heb ik al eens eerder geschreven over dat ik best een beetje een kneus ben op Marktplaats. Maar goed, met frisse moed ben ik opnieuw aan mijn Marktplaats avontuur begonnen. Ik heb wat stukken merkkleding erop gezet en wachten maar! Het resultaat na een week: één shirtje van Tumble ‘N Dry is verkocht. Voor een goede prijs, eerlijk is eerlijk. Maar ik vind de opbrengst toch vrij karig moet ik zeggen. Waarschijnlijk ben ik te ongeduldig of heb ik gewoon de verkeerde dingen erop gezet. Tumble ‘N Dry is blijkbaar in trek, maar spullen van Lief! en Tom Tailor worden amper bekeken 🙁

Facebook

Op verschillende Facebookgroepen kun je ook je kinderkleding verkopen. Sommige merken (zoals Lief) hebben zelfs hun eigen groepen waar dus alleen spullen van dit merk verkocht mogen worden. Ook zijn er speciale groepen voor merkkleding. Dat moest lukken dus! Nou, niet dus. Niemand heeft geboden. Aan mijn prijzen ligt het niet denk ik allemaal 1-2 euro en de kleding ziet er ook nog netjes uit.

Instagram

Dit is iets dat ik de laatste tijd veel vaker zie, meiden die spullen – zoals kinderkleding – verkopen via Instagram. Dat moet mij toch ook lukken. Kortom: ik heb een account gemaakt dat je kunt volgen op: @EverydayLifeVerkoopt. Maar ja, hoe zorg je ervoor dat mensen weten van dat account? En welke merken zijn in trek? Dat vind ik allemaal dus nog knap lastig. Ik ben er nu een beetje mee aan het experimenteren, maar ook dat wil nog niet zo vlotten. Ik heb ook nog niet zoveel ruchtbaarheid gegeven aan deze account, dus misschien dat het na deze blog storm loopt (haha!), maar goed, tot nu toe: Niets verkocht! Oops.

Kortom: het loopt nog niet echt storm. Ik heb ook nog LANG niet alles online gezet dat ik wil verkopen, dus er is nog hoop. Misschien ben ik ook gewoon te ongeduldig hiervoor. Ik heb al snel de neiging alles in een zak te kwakken en het aan een collega te geven of naar de kringloop te brengen. Toch ga ik doorzetten, ooit moet het lukken toch?

Verkopen jullie veel kleding online? En waar doe je dat dan?

De Sale!-foto is van Shutterstock.

Facebook Comments

You Might Also Like

15 Comments

 • Reply marije 9 oktober 2016 at 06:29

  Ik ga eens in de zoveel tijd naar de IJhallen om alles te verkopen. Ik heb geen geduld meer voor online verkoop en eindeloos handelen op marktplaats.
  marije onlangs geplaatst…Happy Sunday: ♡ Happy Moments ♡My Profile

 • Reply Nicole 9 oktober 2016 at 06:39

  Ik vind kleding verkopen ook echt heel lastig! Lukt mij ook amper..
  Nicole onlangs geplaatst…Eigenwijs de week door #23 | 2 foto’s per dagMy Profile

 • Reply Mathiske's mama blog 9 oktober 2016 at 07:25

  Ik verkoop ook dingen die ik niet wil bewaren maar het gaat gewoon niet zo hard. Als het niet wil maak ik een pakket, en als die blijft liggen breng ik het toch weg naar een goed doel of kleding container
  Mathiske’s mama blog onlangs geplaatst…Keek op de week – W E E K 40 – Druk, chaos en gezelligheid.My Profile

 • Reply Charlotte 9 oktober 2016 at 07:39

  Ik heb het nog nooit geprobeerd… Maar ik hoor het ook altijd van anderen dat het zo goed moet lukken. Wie weet na vandaag 😉
  Charlotte onlangs geplaatst…Aukjes diary: wedding time!My Profile

 • Reply Jonna@Burgertrutjes 9 oktober 2016 at 07:56

  De Facebookgroepen werken altijd erg goed. Marktplaats ben ik minder fan van met kleding. Dit gaat nooit zo hard.
  Of lekker ouderwets een dagje naar de Rommelmarkt
  Jonna@Burgertrutjes onlangs geplaatst…Lekker shoppen – Aliexpress cadeautips onder de € 5,-. (tip voor de feestdagen)My Profile

 • Reply Wilmaaa 9 oktober 2016 at 07:57

  Ik breng Yarah’s kleding naar kledingbeurzen. Dan haal je best nog wel wat op. Ik heb ook een instagram account maar daar doe ik ook niet heel veel voor, haha!

 • Reply Sarah - Little Family of 3 9 oktober 2016 at 08:03

  Online verkopen is echt rampzalig. Ook geprobeerd maar buiten jurkjes van Petit Filou raakte er niks verkocht. Daarom dit ik deze zomer mee aan een rommelmarkt en ik verkocht daar een hele hoop kleertjes. Helaas heb ik geen online verkoop tips voor je.

 • Reply Lilian 9 oktober 2016 at 08:11

  Ik verkoop de kleding eigenlijk helemaal niet, haha. Teveel gedoe. Alle kleding en onze kleding wie niet meer passen staan met zakken op zolder. Die moet ik nog steeds een keer wegbrengen. Denk dat ik het in z’n bak gooi voor arme kindjes. Heel veel dure merkkleding zit er niet in en alle dingen die ik wil bewaren, zitten in een doos.
  Lilian onlangs geplaatst…Doelen Oktober 2016My Profile

 • Reply Nathalie 9 oktober 2016 at 08:20

  Hier ook het meest succes bij kledingbeurzen en niet online. Af en toe verkoop ik wat via whatsapp groepen hier in de regio.
  Nathalie onlangs geplaatst…Boek Review | CoderDojo – Creëren met code: Bouw je eigen websiteMy Profile

 • Reply Nancy 9 oktober 2016 at 08:34

  Volgende week ga ik mijn kledingkasten weer uitmesten en wat ik dan het afgelopen seizoen niet heb gedragen gaat naar marktplaats. Ik zet het erop via m’n telefoon want dat gaat lekker snel. Als ik na een week niks heb verkocht zet ik het eropnieuw op. Je moet niet verwachten dat je de hoofdprijs krijgt. Ik heb zoiets van , als ik het kan verkopen krijg ik er nog iets voor anders gaat het naar de kleding container. Ik maak foto’s dat ik het draag en zet er bij hoe de maat valt. Werkt bij mij in iedergeval wel. Succes!
  Nancy onlangs geplaatst…STYLE MIX & FANCY FRIDAY LINKUPMy Profile

 • Reply Malou 9 oktober 2016 at 08:39

  Ik vind het ook lastig ja.. De laatste tijd heb ik wel een paar dingetjes verkocht, maar er ligt nog heel veel in de kast wat ik eigenlijk wil verkopen.
  Malou onlangs geplaatst…Win een zilveren mama armband!My Profile

 • Reply Jess 9 oktober 2016 at 10:05

  Ik ken het probleem. Ik denk dat een beurs ofzo nog het beste loopt, maar vraagt organisatie en tijd. Ik wou dat ik iemand kende die automatisch alles overkocht ofzo, hahah
  Jess onlangs geplaatst…SOS schrale babywangenMy Profile

 • Reply marleen@burgertrutjes 9 oktober 2016 at 10:21

  Hahaha ik kan je helaas niet helpen hiermee 😉 Frank past het niet 😛

 • Reply Seline 9 oktober 2016 at 21:18

  Ik vind kinderkleding verkopen ook echt een ramp. En mensen willen het tegenwoordig voor een prikkie, wat ik begrijp wil ik zelf overigens ook, maar voor jezelf is dat uitermate irritant! Succes met de verkoop!

 • Reply Nathalie 10 oktober 2016 at 20:07

  Online verkopen vind ik echt een drama… al die foto’s maken, alle advertenties schrijven om nog maar te zwijgen over discussies met mensen zo nu en dan. Inderdaad een kledingbeurs is een goed alternatief, zelf geef ik de kinderkleding weg.

 • Leave a Reply

  CommentLuv badge

  Lees vorig bericht:
  De meest opvallende zoektermen #3 – Zo vonden jullie Everyday-Life!

  Kijken naar via welke zoektermen mensen op een bepaalde blog terecht komen, vind ik echt enorm fascinerend. Soms zitten er...

  Sluiten