Kleding

Mag jouw zoontje in een jurk lopen?

18 februari 2016

Tumult op Twitter en andere social media gisteren! Zangeres Adele was met haar gezin in Disneyland. Uiteraard kon ze daar niet gewoon rondlopen zonder gefotografeerd te worden. En wat bleek? Haar zoontje Angelo had een jurk aan! Nou, daar had iedereen wel een mening over!

Belachelijk

De meningen liepen behoorlijk uiteen op Twitter. Van belachelijk en idioot dat de Britse zangeres haar zoontje (3) in een jurk laat rondlopen tot Twitteraars die het fantastisch en moedig vonden. Het bleef in ieder geval niet onopgemerkt en de discussie over het sekseneutraal opvoeden van kinderen laaide weer even in volle hevigheid op. Sekseneutraal opvoeden is een trend die al langer aan de gang is. Zo is er in Zweden een crèche waar jongens in de poppenhoek mogen spelen en meisjes juist worden aangemoedigd om met LEGO te spelen. Boeken over prinsen en prinsessen worden gemeden. Vorig jaar was er een Brits stel in het nieuws. Zij confronteerden hun zoontje (6) de eerste paar jaar van zijn leven op geen enkele manier met het feit dat hij een jongetje was. Hij mocht spelen met wat hij wilde en aantrekken wat hij wilde (bron).

dresses-808321_1920

Mag mijn zoontje een jurk aan?

Uiteraard hebben de foto’s van het zoontje van Adele en de discussie daaromheen mij wel aan het denken gezet. Als ik zo kijk naar de berg speelgoed hier in de woonkamer, is het voor het grootste deel sekseneutraal. Het had ook prima voor een meisje kunnen zijn. Maar zijn kleding is wel allemaal echt voor jongetjes. Maar stel nou dat hij over een paar jaar een jurk aan wil? Omdat hij ook een prinses wil zijn, of gewoon omdat hij dat toevallig wil. Zou ik daar moeite mee hebben? Nee ik denk het niet. Ik geloof niet dat ik daar moeite mee zou hebben. Als hij maar happy is.

Wat zouden jullie ervan vinden als je zoontje een jurk aan wil? Zou dat een issue zijn?

Facebook Comments

You Might Also Like

16 Comments

 • Reply Channa 18 februari 2016 at 06:22

  Nee, geen probleem. Van mij mag het, zo liep hij hier van de week nog met een haarclip in, ik leg hem wel uit dat het voor meisjes is, maar verbieden tja… een gelukkig kind is beter dan een vverdrietig kindje toch!
  Channa onlangs geplaatst…Action ShoplogMy Profile

 • Reply Josan 18 februari 2016 at 06:51

  Ik heb geen zoontjes dus voor mij is het een non-issue. Maar vorig jaar schreef ik er ook over dat ik genderneutraal opvoeden echt zo’n hype vind. Mijn 3 dochters zijn meisjes welke invulling (kleding, speelgoed weet ik veel) ik daar aan geef is aan mij. Ik wil ze graag kennis laten maken met verschillende dingen. Maakt mij niet uit of jet typisch meisje of jongetje is. Dat krampachtige mag wel van de opvoeding af.
  Josan onlangs geplaatst…7 woorden die ik leerde kennen doordat ik moeder werdMy Profile

 • Reply Charlotte 18 februari 2016 at 07:11

  En toch weet ik niet of ik het in het openbaar goed zou vinden. Ik heb geen zoontje dus ik weet het niet zeker maar ik denk toch dat ik me daar wat vreemd bij zou voelen…
  Charlotte onlangs geplaatst…Ben je zwanger?My Profile

 • Reply Elisabeth 18 februari 2016 at 07:55

  Ja.
  Elisabeth onlangs geplaatst…Doet ‘ie het nog?My Profile

 • Reply Lilian 18 februari 2016 at 08:52

  Waar maken mensen zich tegenwoordig druk om! Misschien wil haar zoontje dat zelf wel, je weet maar nooit wat er achter zit. Als mijn zoontje een jurk aan wil dan zou ik zeggen prima! Hij moet dragen waar hij zich lekker in voelt.
  Lilian onlangs geplaatst…Tips: Wat als je niet sparen kuntMy Profile

 • Reply Liess 18 februari 2016 at 08:57

  Ik zou wel aangeven dat dat voor meisjes js maar als hij nou eenmaal gek is op Anna of welke Disney prinses er straks weer aankomt tja dan doet ie toch lekker een jurk aan.
  Zelfde als met poppen spelen, lekker boeiend.

  Maar, ik zou m niet aanmoedigen, ik vind namelijk dat er zo’n hype is over het hele transgender gebeuren rond kleine kinderen… en daar doe ik niet aan mee.
  Liess onlangs geplaatst…Groeiecho #3 – 32 weken zwangerMy Profile

 • Reply Nesrin 18 februari 2016 at 09:24

  Ik zou mijn kinderen niet sekseneutraal opvoeden want het verschil, feit, is er. Maar ik probeer ze zoveel mogelijk niet in beperkingen te laten denken. Ik wil ze idee geven dat ze alles kunnen en mogen en als mijn zoon dan een jurk aanwilt en hij is happy wie ben ik om hem tegen te houden/dan ben ik happy.
  Nesrin onlangs geplaatst…Lange en donkere wimpers met CareprostMy Profile

 • Reply Wilmaaa 18 februari 2016 at 09:35

  Als ik een jongetje had zou ik hem niet zomaar een jurk aan trekken. Eens thuis voor een verkleedpartijtje. Ik zou mijn kind ook nooit sekseneutraal opvoeden. Waarom denk ik dan, je kind is toch ook met een bepaald geslacht geboren in eerste instantie?!
  Wilmaaa onlangs geplaatst…DIY mok met tekst van de ActionMy Profile

 • Reply Malou 18 februari 2016 at 10:05

  Ik denk dat ik wel even aan het idee zou moeten wennen, maar als hij het graag wil, zou ik geen ‘nee’ zeggen.
  Malou onlangs geplaatst…Zwanger: week 17 en 18My Profile

 • Reply Suus / babyisthenewblack.nl 18 februari 2016 at 13:58

  Ik heb het ook voorbij zien komen inderdaad. Ophef zal er altijd zijn als je een bekend persoon bent. Jammer dat dat is zoals het is maar goed.

  Ik vind het fantastisch van Adele dat haar zoontje een jurk heeft gekregen. Zou precies hetzelfde hebben gedaan. Als mijn kind gelukkig is, ben ik dat ook!
  Suus / babyisthenewblack.nl onlangs geplaatst…De winnaar van de bos en vaas van Bloomon is bekend!My Profile

 • Reply Bregje 18 februari 2016 at 15:00

  Oh ik denk dat ik dat niet erg zou vinden. Laurens speelt nu ook vaker met poppen op de opvang en heeft laatst thuis een prinsessenkroon gevonden die hij graag draagt. Prachtig vindt hij het en dan ben ik ook blij! Ik vind het wel een toffe actie van Adele, laat je kind lekker zijn wie hij wil zijn <3
  Bregje onlangs geplaatst…Wat ik zou doen met een miljoen #4My Profile

 • Reply Nathalie 18 februari 2016 at 15:37

  Zelf heb ik alleen maar meiden, maar een jaar of twee geleden gaf ik het zoontje van een vriendin een roze prinsessenjurk, hij wilde dat zo graag… hij was het gelukkigste kind op de wereld. Denk dat ik het ook zou laten gebeuren, als een kind dat leuk of fijn vindt is het wat mij betreft prima.
  Nathalie onlangs geplaatst…Hoe gaat het nu ~ persoonlijkMy Profile

 • Reply Heidi 18 februari 2016 at 19:25

  hihih dat doet me denken aan het gene.
  Als mijn zoontje bij zijn nichtjes ga spelen en ze verkleden hun, geeft hij ook best een jurkje aan. Zowat, vind het helemaal niet erg. Zelfs als hij bij zijn oma ga dan speel die wel soms met de popen die der liggen. Ik vind der maar niks aan dat het niet mag.

 • Reply Saskia 18 februari 2016 at 19:32

  Ik denk ook niet dat ik er een heel groot probleem van zou maken, al die ophef vind ik ook iets overdreven.
  Saskia onlangs geplaatst…Villa Fabba + winactie (x4)My Profile

 • Reply Lonneke 19 februari 2016 at 09:02

  wat een leuk origineel artikel! Ik denk dat het een beetje aan de leeftijd ligt.. ik zou er geen probleem van maken maar of ik hem zo mee naar de stad zou nemen weet ik ook weer niet. Het gaat immers om zijn geluk dus als hij daar blij van wordt.. Die ophef snap ik echter totaal niet..
  Lonneke onlangs geplaatst…Een dagje uit & welke medicijnen gebruik ik? – LonnekefilmtMy Profile

 • Reply Vlijtig Liesje 19 februari 2016 at 11:38

  Ik denk dat het me niet veel zou uitmaken. Mijn middelste zoon is een keer als prinses naar de Efteling gegaan want dan mocht je gratis naar binnen.
  Vlijtig Liesje onlangs geplaatst…Miracle Morning: vroeg opstaan in een nieuw jasjeMy Profile

 • Leave a Reply

  CommentLuv badge

  Lees vorig bericht:
  Shoplog – Ik ging shoppen met een stapel cadeaubonnen!

  Voor kerst heb ik een nieuwe portemonnee gekregen. Toen ik mijn vorige portemonnee eens ging uitmesten, ontdekte ik dat ik...

  Sluiten