Muziek

Review concert Mariah Carey – Eindelijk de ‘oude’ Mariah weer terug

24 april 2016

Mariah Carey trad zaterdagavond voor het eerst in jaren weer op in Nederland, in de Ziggo Dome in Amsterdam. Ik ben zelf al jaren fan van de popzangers, al sinds mijn tienerjaren. Vooral de cd’s Music Box, Butterfly, Daydream en Rainbow staan vol met nummers waar ik heel veel herinneringen aan heb van vroeger. Nu is Mariah allang niet meer die lieve, vrolijkekrullebol van vroeger. Haar muziekstijl is in de loop der tijd veranderd en ook haar uiterlijk en stijl. Ik ken veel mensen die de ‘oude’ Mariah leuker vonden, en haar tegenwoordig maar een diva vinden. Maar ja, ze is zo gelinkt aan mijn hele tienerjaren en ik vond haar vroeger zó tof, dat dat eigenlijk is blijven hangen. Zelfs ik als trouw fan heb een periode gehad dat ik haar muziekstijl niet meer leuk vond, en van mij hoeft ze zich niet in de meest sexy pakjes te hijsen en dergelijke. Ik vind haar het leukst als ze gewoon haar prachtige liedjes zingt.

Mariah Carey Ziggo Dome Amsterdam

Ziggo Dome

Zaterdagavond was het dus zover. Mariah trad weer op. Ik was een beetje huiverig voor wat ik kon verwachten, je heldin na zoveel jaar weer terugzien kan ook tegenvallen. Ondanks dat hadden we wel Silver-seats gekocht voor een belachelijk hoog bedrag, want ja.. als ze dan komt, dan wil ik haar ook wel van dichtbij kunnen zien! We zaten dus op rij 9 in de zaal, met prachtig uitzicht op de grande dame van de popmuziek. Maar gelukkig was Mariah in topvorm. Natuurlijk had ze sexy pakjes aan en waren er dansers die zich ontzettend aan het uitsloven waren, maar dat mocht de pret niet drukken. Het draaide vooral om haar, haar fenomenale stem en al haar hits. Ze kwamen dan ook allemaal voorbij: Without You, We belong together, Hero, Always be my Baby, Heartbreaker, Emotions, noem maar op. Op wat schoonheidsfoutjes in de hele hoge noten na, was het loepzuiver. Haar allergrootste kracht; haar stem, laat haar niet in de steek. Ondanks dat de Ziggo Dome niet helemaal uitverkocht was, was de sfeer uitstekend en ging de tent uit z’n dak. Groot nadeel: het concert duurde slechts een uur en 10 miiunuten. Dat had van mij een stuk langer gemogen!

 

 

Facebook Comments

You Might Also Like

5 Comments

 • Reply Bregje 24 april 2016 at 13:39

  Fijn dat je zo genoten hebt!! ❤
  Bregje onlangs geplaatst…De muziek van….AukjeMy Profile

 • Reply Angela - Mama met passie 24 april 2016 at 19:06

  Fijn dat je zo genoten hebt! Maar wat een megakort concert zeg!
  Angela – Mama met passie onlangs geplaatst…Ode aan mijn vaderMy Profile

 • Reply Dennis 24 april 2016 at 21:32

  Ik vond het “OK”. Van die 1u en 10 minuten was ook een flink deel niet op het podium te vinden ((te)vaak omkleden/aan de zuurstoffles?) en werd de tijd gevuld met videobeelden (ODB (Fantasy), stuk van heartbreaker, enz), andere zangers (Trey) en de dansers. Ik vond “My All” ook wat instabiel klinken helaas. Na de medley kwamen er wat ballads die gelukkig prima klonken, al werd er redelijk wat geluid van de originele nummers ‘ingemixed’. Ik vond het gaaf om haar weer eens gezien te hebben, maar als ik het vergelijk met b.v. de show van Paul McCartney vorig jaar in de ZiggoDome. Die man heeft meer dan 2 1/2 uur staan rocken daar zonder onderbrekingen 🙂 Ik mag het misschien geen minpunt noemen, maar ik had gehoopt dat ze net als veel andere artiesten een klein eerbetoon had gegeven aan Prince, die zeer zeker ook een vriend van haar was. Het moet voor haar ook vreemd geweest zijn om weer op het podium te staan na het verschrikkelijke nieuws. Dat bevestigde voor mij ook een beetje dat het puur een opgevoerde “show” was met weinig ruimte voor ‘emotions’. Als ik heel eerlijk ben was het voor mij wel 1 van de mindere concerten van de afgelopen jaren. Desondanks vond ik het gaaf om er geweest te zijn!

 • Reply Beleven we de wereld alleen nog maar via onze telefoon? - Everyday-Life 25 april 2016 at 05:27

  […] ik gisteren  al schreef, was ik met mijn man naar een geweldig concert van Mariah Carey, mijn jeugdheldin. Een recensie daarover heb ik gisteren al geschreven. Maar, naast Mariah, was er […]

 • Reply De trouwambtenaar from hell (Deel 1) - Everyday-Life 26 mei 2016 at 06:05

  […] nummer had eigenlijk gedraaid moeten worden tijdens het tekenen geloof ik, maar goed, ik als enorme Mariah fan vond dit nog niet eens zo’n ramp. En daarnaast was ik er vooral heel erg klaar mee en wilde […]

 • Leave a Reply

  CommentLuv badge

  Lees vorig bericht:
  Brief aan mijn overleden moeder

  Lieve mama, Vandaag zou je 60 zijn geworden. Het zou groot feest zijn geweest. Papa en ik zouden al weken...

  Sluiten