Opmerkelijk

Onze buren laten de baby buiten slapen — En zij zijn nergens te bekennen!

14 juni 2016

Zoals jullie misschien weten zijn wij momenteel op vakantie in Toscane. We zitten in een prachtig appartementencomplex. Het is nog lekker rustig want het is nog lang geen hoogseizoen. Lang niet alle appartementen zijn bezet, maar toevallig die naast ons wel. Even voor het beeld; ons gebouw heeft twee verdiepingen en wij zitten op de onderste verdieping. We hebben een flink terras met een tafel en stoelen buiten. Naast ons zit een Zweeds gezin met twee kinderen. Ik weet het niet zeker, maar ik gok dat de oudste een jaar of 3 is en ik denk dat het een jongetje is. De jongste zal misschien 6 maanden zijn en ik denk dat het een meisje is.

“Er ligt een baby in hoor mop”

Van de week zitten we te eten ’s avonds buiten. Het was één van de eerste avonden en de eerste avond dat wij ook thuis aten buiten. Onze buren hebben zoals altijd de kinderwagen met MaxiCosi buiten staan. Schijnbaar is het niet zo erg als die gestolen wordt. Het appartement is mega groot, dus er kunnen wel 40 kinderwagens in, maar okee.

Het meisje zit sowieso de hele godganse dag in die MaxiCosi. Ik dacht dat zo’n kindje maar maximaal 2 uur achter elkaar in een MaxiCosi mag, maar goed, dat kindje zit er de hele dag in. Bij het zwembad, buiten als ze zitten te eten, uiteraard in de auto. Blijkbaar hebben ze de wandelwagenbak niet mee. Prima, moeten ze zelf weten. Anyway, wij zitten dus buiten te eten. De buren lijken niet thuis, de deur zit dicht en er is niemand buiten. Opeens zegt mijn man “Er ligt een baby in hoor, mop”. Ik – meestal  niet de snelste met dat soort dingen – kijk verbaast om me heen. “Waar is een baby?”. Mijn man wijst naar de MaxiCosi. En verdomd, onder de zonnekap en de klamboe (dat dan weer wel), zie ik twee blote voetjes. Ik, naïef schaap, beweer nog dat er een pop in ligt en ga kijken. Maar nee, er ligt echt een levend, slapend mensenkind in. En sja, wat doe je dan?

“Moeten we iemand waarschuwen?”

Mijn man en ik kijken elkaar een paar minuten vertwijfeld aan. Daarna komen er grapjes of we toevallig een zusje voor Spencer willen en snel naar Nederland zullen rijden. Maar dan beginnen we ons serieus af te vragen of we wat moeten doen. Moeten we iemand waarschuwen van het complex misschien? Er ligt toch onbeheerd een baby te slapen. We besluiten sowieso buiten te blijven bij het kindje totdat de ouders terugkomen van waar ze dan ook zijn. We bedenken ons dat ze waarschijnlijk in het restaurant zitten, schuin tegenover onze appartementen. Net als ik besluit om daar heen te gaan, bedenk ik me dat ik voor de zekerheid toch nog even aan klop bij ze. Misschien liggen ze wel te slapen en zijn ze het kind vergeten ofzo. Net als ik aan wil kloppen, komt het meisje de gang uit gelopen van haar huisje. Inderdaad, vanuit de slaapkamer of badkamer. Verschrikt kijkt ze  me aan, doet de deur open en haalt de baby naar binnen. Ik loop terug naar mijn man en bekijk het hele schouwspel verbouwereerd. Het meisje voelde zich blijkbaar flink betrapt want binnen een seconde was het kind binnen en ging de deur dicht en de gordijnen ook.

Misschien overdrijf ik, maar ik vond het echt ongelofelijk. De tijd dat wij eerst constateerden dat er een baby lag, overlegden en ik voor de deur stond, daar zat zeker een kwartier tussen. In die tussentijd had iedereen zo weg kunnen lopen met de kinderwagen met het kind erin. Stel je voor dat iemand haar mee had genomen? En het kind stond er dus al hè, voor wij buiten gingen eten. Misschien was de buurvrouw in slaap gevallen binnen ofzo, of de badkamer aan het schoonmaken of zat ze lekker te poepen, maar je neemt je kind toch mee naar binnen?

Sindsdien hebben ze het kindje in ieder geval niet meer buiten laten slapen alleen en krijgen wij hele dodelijke blikken toegeworpen.

 

Facebook Comments

You Might Also Like

33 Comments

 • Reply Nicole 14 juni 2016 at 06:11

  Poeh hee, wat een situatie! Ik zou inderdaad ook aan gaan kloppen ofzo. Eerst ‘zeker weten’ dat er niemand is en dan toch echt de eigenaars van het complex informeren. Wat raar zeg…
  Nicole onlangs geplaatst…7 redenen waarom de peutertijd geweldig isMy Profile

 • Reply Astrid 14 juni 2016 at 06:20

  Sjaaaaa buitenslapen is op zich geen probleem. Vind zelfs dat de kinderwagen best buiten kan staan als je zelf even binnen bent. Maar dan wel in je afgesloten achtertuin in de Kinderwagenbak. Niet in de maxi cosi
  Astrid onlangs geplaatst…Dit vilten hangwiegje van Kids Nest is dé baby musthave van 2016My Profile

  • Reply Nicole @ Everyday-Life 14 juni 2016 at 06:31

   Maar dan wil je toch toezicht houden op je kindje? Zij konden het kindje zelf niet zien. Vanuit de slaapkamer is er geen zicht op het terras en we zitten aan het drukte pad van het park, dus dan kan iedereen zo haar meenemen.

 • Reply Astrid 14 juni 2016 at 06:22

  Jee wat schrikken! Is het in sommige landen niet normaal je baby buiten te laten slapen? Niet datze dan onbeheerd achter moeten blijven hoor, zou dat zelf ook nooit doen… Bizar!
  Astrid onlangs geplaatst…Update beautyblog no-buy policyMy Profile

 • Reply Nicole @ Everyday-Life 14 juni 2016 at 06:30

  Haha ja dat dacht ik eerst ook. Maar volgens mij was de man niet thuis 😉

 • Reply Channa 14 juni 2016 at 06:35

  Pfff bizar, snap er echt niks van. Dit kan je zelfs niet vergeten toch! Verschrikkelijk!
  Channa onlangs geplaatst…OMG, dit gebeurt mij NOOIT meer!!My Profile

 • Reply Leonie van Mil 14 juni 2016 at 06:51

  Wat erg zeg! Je laat je meest waardevolle bezit toch niet onbeheerd achter. Dat buiten slapen moet geen probleem zijn. Tenzij het echt te warm is. Maar blijf er dan bij!! Heel gek dat mensen dat doen
  Leonie van Mil onlangs geplaatst…Jeugdsentiment tagMy Profile

 • Reply Nienke 14 juni 2016 at 06:53

  Wat raar!! Ik zou ook niet weten wat ik daar mee aan moest. Dat je ’t misschien in je eigen afgeschermde achtertuin doet terwijl je zelf binnen zit (en wel een beetje kan opletten) oke. Maar op een vreemde plek…
  Nienke onlangs geplaatst…Waarom ik tijdelijk stopte met bloggen.My Profile

 • Reply Kelly 14 juni 2016 at 06:58

  Het praat het echt niet goed maar ik had begrepen dat het ‘normaal’ is in Skandinavische landen om kinderen buiten te laten slapen. Maar kom op in het buitenland zonder dat je er niet eens zicht op hebt? Doe dat lekker in je eigen vertrouwde afgeschermde en afgesloten tuin denk ik dan..

 • Reply Romy 14 juni 2016 at 07:04

  Heel bijzonder inderdaad. Ik zou dat ook echt nooit doen, maar ik ben dan ook een moederkloek. Ik laat peuter nu, als ze bijvoorbeeld in slaap is gevallen in de buggy en het is warm weer, ook niet alleen in de tuin staan. Je weet het gewoon nooit. Ik zou het mezelf nooit vergeven als er iets zou gebeuren dat ik met gemak had kunnen voorkomen.

 • Reply Shirley 14 juni 2016 at 07:25

  OMG… ik durf dat niet eens in mijn eigen afgesloten tuin thuis. Laat staan op vakantie waar iedereen erbij kan. En dat nadat er eerder rare dingen gebeurd zijn (Maddy)

  Goed gehandeld hoor!

 • Reply Corine 14 juni 2016 at 07:37

  Een mooi voorbeeld van hoe wij Nederlanders omgaan met onze kids en hoe bizar wij het daarom kunnen vinden hoe ze dat in andere landen doen. Zoals in Italië zelf bijvoorbeeld. Daar laten ze de kinderen véél vrijer dan wij gewend zijn. Mogen heel veel later dan onze kinderen naar bed (denk aan 10/11 uur) en worden ook veel minder gecorrigeerd. Zij geloven erin dat je kinderen niet zo strak met regels moet opvoeden. De Italiaanse kinderen hebben nu 3 maanden vakantie, dus hoop voor jullie dat jullie niet midden in een kinderfeestje terecht komen in een restaurant, want neem dan maar je oordoppen mee. 😉
  Met gewoontes in Scandinavië ben ik minder bekend, misschien zetten zij hun kinderen gewoon overal neer? 😄 Ik zou in ieder geval net als jullie er op gelet hebben en actie ondernomen hebben waar nodig.

 • Reply Charlotte 14 juni 2016 at 08:03

  Wat raar dat ze er zelf niet bij waren. Je moet er toch niet aan denken wat er allemaal had kunnen gebeuren… ik doe zelfs de poort nog op slot als Aukje in de tuin speelt…
  Charlotte onlangs geplaatst…Hoe mijn kind een euro poepte…My Profile

 • Reply Vlijtig Liesje 14 juni 2016 at 08:05

  Jeetje zeg. Ik vind dat ook eng. Er zal maar iemand langskomen met slechte bedoelingen!
  Vlijtig Liesje onlangs geplaatst…Robots om het huishouden makkelijker te maken?My Profile

 • Reply Marije 14 juni 2016 at 08:34

  Mijn moeder liet ons heel vaak lekker buiten slapen in de kinderwagen. Heerlijk, die buitenlucht. Bij ‘ons’ in Nederland is het misschien niet normaal, maar in Scandinavië slapen de kindjes zelfs in hartje winter gewoon buiten.
  Marije onlangs geplaatst…Shoplog DuitslandMy Profile

 • Reply Carlijn 14 juni 2016 at 09:10

  Ik werd getriggerd door de titel van deze blogpost, op een andere blog via CommentLuv… Vind dit echt ONGELOFELIJK. Je laat je kind nog geen minuut alleen, dat doe je gewoon niet. Er kan van alles gebeuren in korte tijd. Vind een kwartier ook idioot lang. Prima om je kindje buiten te laten slapen, maar ga er dan naast zitten.

 • Reply Linda 14 juni 2016 at 09:46

  Wist je dat het in Denemarken normaal is dat baby’s buiten het restaurant naast elkaar in de wandelwagens gezet worden?
  Zij slapen ook buiten op het KDV. Misschien zijn ze Deens?
  Maar toch, ik moest met het lezen meteen denken aan Madeleine Mccan in Portugal. Had ook met haar baby kunnen gebeuren..
  Mijn voorkeur is het niet.
  Dan heeft ze nog geluk gehad dat jullie oplettend geweest zijn en ‘op de baby lette’.
  Linda onlangs geplaatst…Number 79 – OutfitMy Profile

  • Reply Nicole @ Everyday-Life 14 juni 2016 at 12:05

   Ja dat wist ik! Het gaat me ook niet om het buiten slapen maar om het feit dat er geen toezicht was

 • Reply Janske 14 juni 2016 at 10:27

  Ik ben het helemaal met je eens…zoiets doe je gewoon niet…wie weet wat er allemaal had kunnen gebeuren..gelukkig hebben ze jullie als buren 😉
  Janske onlangs geplaatst…Zwangerschapsupdate #16 – Week 28 – De knoop is doorgehakt, ik stopMy Profile

 • Reply Kimberley 14 juni 2016 at 10:48

  Oh wat gek zeg! Ik zou net hetzelfde reageren als jij!
  Oh en ik vind het super leuk geschreven zeker het begin over hoe je beschrijft hoe het kind altijd in die maxi cosi zit 😉
  Kimberley onlangs geplaatst…Mijn strijd tegen de kilo’s: het verloopMy Profile

 • Reply Hanna 14 juni 2016 at 11:17

  Dat is echt niet normaal zeg! Moet gelijk aan dst verhaal van Maddie denken (terwijl zij zelfs gewoon in haar kamer lag).
  En fijn dat jullie er in ieder geval waren, hopelijk hebben ze er van geleerd!

 • Reply Josan 14 juni 2016 at 12:15

  Tja als het mis gaat, is het altijd drama ik vind het onverantwoordelijk. Dat soort mensen moeten ze op ouderschapscursus sturen.
  Josan onlangs geplaatst…VLOG Fast Rider BloggerseventMy Profile

 • Reply Merel 14 juni 2016 at 12:38

  Ik ben geloof ik net een havik als het om de kinderen gaat (toepasselijk met mijn naam), kan me er niks bij voorstellen. Buiten slapen prima, maar idd niet in maxi cosi en zeker niet onbeheerd.

  In elk geval heeft je actief wel effect gehad 😊 kindje slaapt nu niet meer zomaar alleen.
  Merel onlangs geplaatst…Papa vertelt: Vrouwen, een nieuwe dimensie aan tv-kijkenMy Profile

 • Reply Liess 14 juni 2016 at 14:17

  Bram vindt het heerlijk om in de wagen bak buiten te slapen. Maar never nooit zonder dat ik of iemand erbij is.
  Liess onlangs geplaatst…Zon, Strand en Babys.My Profile

 • Reply Cindy - levenalsmama.nl 14 juni 2016 at 16:22

  Ik zou het zelf nooit van zijn leven doen. Maar in Scandinavische landen is het heel normaal ik heb zelfs begrepen dat ze kinderen in sommige landen ook bij een café of restaurant buiten laten staan en dan zelf binnen wat gaan nuttigen.

 • Reply Marijke 14 juni 2016 at 17:35

  Oh echt eng. En nu denken ze dus vast dat jullie slechte bedoelingen hadden en het kind mee hadden willen nemen. Nee dat zou ik nooit doen idd.
  Marijke onlangs geplaatst…Vlierbloesem limonadeMy Profile

 • Reply Maaike 14 juni 2016 at 20:15

  Wat je beschrijft is heel normaal in Denemarken en Zweden. Daar laten mensen de wandelwagen ook buiten een winkel staan als deze klein is of smalle gangpaden heeft. Zeker als het rustig is in Toscane bij jullie appartement dan vind ik dat heel goed kunnen.

 • Reply Nathalie 15 juni 2016 at 21:03

  Ongelooflijk… lekker verantwoordelijk 🙁

 • Reply Jessica 15 juni 2016 at 21:47

  jeetje… wat klinkt dit eng… ik zal dit echt nooit nooit nooit doen… Als me kind niet ergens mee naar binnen kan… pech dan niet… dan gaan we allebei niet..
  Jessica onlangs geplaatst…Picture by Jess #2 tipsMy Profile

 • Reply Rory 16 juni 2016 at 19:12

  Bizar. Heel bizar. Soms kan je echt verwijten naar je hoofd krijgen als je jezelf bemoeit met ‘zaken die je niet aangaan’. Dit vind ik daar dus niet onder vallen. Heel onverantwoordelijk van de ouders. Een oordeel, I know. Maar ik vind dit heel ‘link’. Ik kijk waarschijnlijk te veel Amerikaanse series, maar toch.
  Rory onlangs geplaatst…Reactie op #taboe 5 Burn-out bij moeders door Rory BlokzijlMy Profile

 • Reply Judith 18 juni 2016 at 06:05

  Buiten slapen is prima, heel gezond zelfs. Maar wel in een campingbedje of echte kinderwagen. De hele dag in een maxi cosí is ruk. En zonder toezicht op het terras laten staan is vragen om problemen
  Judith onlangs geplaatst…4 dingen die een man echt wil op Vaderdag(of verjaardag)My Profile

 • Reply De dag dat ik een overval meemaakte - en het amper door had - Everyday-Life 28 juni 2016 at 05:01

  […] schreef laatst al dat ik niet altijd de snelste ben met dingen zien of merken om me heen. Ik ben het type dat als je […]

 • Leave a Reply

  CommentLuv badge

  Lees vorig bericht:
  (GESLOTEN) WINACTIE! Win een pakket van Rituals!

  Tijd voor een heerlijke nieuwe winactie! Vandaag kun je een pakketje winnen van Rituals. Het gaat om 'The Ritual of...

  Sluiten