Opmerkelijk

Zou jij naar deze kappers durven? – De meest opvallende kappers

22 april 2016

De kapper. Ik heb er een haat/liefde-verhouding mee. Ik hou niet van dat geprut aan mijn hoofd. Ook heb ik niet altijd zin in die plichtmatige praatjes met de kapster.  “Lekker vrij vandaag?” . “Heb je al bijna vakantie?”. Heel interessant allemaal. Nu hoorde ik gisteren over een kapper waar je een zogenoemde ‘silent treatment’ kunt krijgen. Geen geouwehoer dus! Dit bracht me op het idee om een aantal opvallende kappers eens op een rijtje  te zetten. En er zijn nogal wat kappers die anders zijn dan anders! Van de silent treatment tot een kapper die knipt met zwaarden.

Opvallende kappers #1 – Silent treatment

Ja dit is dus echt wat voor mij. Geen verplichte kletspraatjes. Gewoon zitten en geknipt worden. Helaas voor mij is deze kapper wel ver weg, namelijk in Wales. Voor zover ik heb kunnen vinden, is er in Nederland geen kapper met een dergelijke service, maar mochten jullie er eentje weten, hoor ik het graag. Het idee is simpel: er is een zogenoemde quiet chair en daar mag je inzitten en gewoon lekker je mond houden terwijl je geknipt wordt. En er was gelijk al veel vraag naar! Meer info kun je hier lezen in dit stuk van de Cosmopolitan.

Meest opvallende kappers

Opvallende kappers #2 – Geen spiegels

Dit vind ik dus wel apart. Er zijn dus kappers waar je wordt geknipt, maar er geen spiegels zijn! Je kunt dus niet zien hoe je geknipt wordt tijdens de behandeling. Een voorbeeld is MixtBaby dat onder meer in Rotterdam zit. Ook kon ik er eentje vinden in Amersfoort. Deze kapsalon schrijft op haar website dat er geen spiegels hangen omdat op die manier de sfeer en de communicatie tussen klant en kapper veel beter wordt. Sja… zou ik dat durven? Ik weet het niet eerlijk gezegd. Je haar is toch best belangrijk en ik houd toch graag in de gaten wat er gebeurt met mijn mooie haarbos. Straks knipt ze opeens het veel korter ofzo dan je had gewild!

Opvallende kappers

Opvallende kappers #3 – Met zwaarden en vlammenwerpers!

Okee, deze is wel heel extreem en zit in Spanje, maar toch moest deze in het lijstje. Tijdens mijn zoektocht naar opvallende kappers kwam ik namelijk terecht bij Samurai Super Stylist Alberto Omedo. Hij komt niet aan met een simpele kapperschaar, nee Albert gebruikt zwaarden, vlammenwerpers en messen om een kapsel te creëren. What the fuck? De vlammen vormen een kapsel mooi volgens hem en de zwaarden zorgen voor symmetrie. Dus. Je kunt meer over hem lezen in dit artikel van Metro.

Nou, dat waren de meest opmerkelijke kappers die ik kon vinden? Zouden jullie bij één van deze drie op de stoel gaan zitten?

 

Facebook Comments

You Might Also Like

8 Comments

 • Reply Channa 22 april 2016 at 06:18

  Haha, ik ben ook geen fan van de kapper. Maar die laatste lijkt me dan in ieder geval wel spectaculair 😉
  Channa onlangs geplaatst…Win een bos bloemen t.w.v. 40 euro bij Greetz! Moederdag Winactie #5My Profile

 • Reply Lilian 22 april 2016 at 06:26

  Leuk! Naar de kapper zonder te kletsen, ja. Zonder een spiegel bij de kapper, nee. Mijn haar laten bewerken met vlammen en messen, nee laten we maar even niet doen. Haha ook al zou ik het wel eens willen zien! Ik vind de kapper ook niet heel leuk maar af en toe moet het toch, anders wordt het zo pluizig.
  Lilian onlangs geplaatst…Je kindje vermaken in de treinMy Profile

 • Reply Saskia 22 april 2016 at 07:39

  Hihi nee doe mij maar de gewone kapper. Ik ben altijd al benieuwd hoe ik daar weer vandaan kom 🙂
  Saskia onlangs geplaatst…Plog! Shoppen in ArnhemMy Profile

 • Reply Bregje 22 april 2016 at 08:42

  Uuuh bij die vlammenwerpert blijf ik ver uit de buurt hoor! Ik ga eens in de paar maanden naar de kapper, vind de spiegel en het geklets wel gezellig. Maar ik kom er dan ook al 12 jaar, dus het is vertrouwd.
  Bregje onlangs geplaatst…Uit eten in Maastricht: Gastrobar Dock FiveMy Profile

 • Reply Vlijtig Liesje 22 april 2016 at 10:07

  Ik houd ook wel van kappers waar je niet hoeft te praten moet ik zeggen. Lekker rustig.
  Vlijtig Liesje onlangs geplaatst…Hoe maak je de mooiste vakantiekiekjes?My Profile

 • Reply Leonie van Mil 22 april 2016 at 15:38

  doe mij die eerste maar. Het liefst zonder zwaarden graag 😉
  Leonie van Mil onlangs geplaatst…Mijn leven als blogger #6My Profile

 • Reply Nathalie 23 april 2016 at 07:09

  Uhmm nee!
  Nathalie onlangs geplaatst…Op vakantie naar Baby Bay? Check deze nieuwe reclame van Evian!My Profile

 • Reply Dewi 28 augustus 2016 at 12:32

  Een kapper zonder spiegel, no way dat dat gaat gebeuren! Een silent treatment lijk t mij wel wat. Ik heb nooit zo’n zin in de verplichte cliche praatjes. Geef mij maar gewoon een boekje.

 • Leave a Reply

  CommentLuv badge

  Lees vorig bericht:
  Help! Slecht gebit na de zwangerschap

  Ik had altijd een mooi, sterk gebit. En behoorlijk probleemloos kwam ik altijd de controles bij de tandarts door. Binnen...

  Sluiten