Opvoeding

De 5 babyspullen waar ik niet zonder kan

25 januari 2017

Ons tweede kindje is er bijna en de afgelopen tijd zijn we uiteraard bezig geweest om alles weer op orde te krijgen qua spullen. De eerste keer met Spencer waren we volslagen clueless qua wat je nou wel of niet nodig hebt en dat kwam er eigenlijk op neer dat we gewoon alles kochten en uiteindelijk dus ook met flink wat miskopen thuis zaten. Maar al doende leert men, dus deze keer weet ik wat we in ieder geval niet gaan gebruiken. Máár een groot voordeel is natuurlijk ook is dat we nu weten welke spullen essentieel zijn en waar we er dus niet genoeg van kunnen hebben. Doe er je voordeel mee, misschien heb je er nog wat aan, maar deze spullen hebben ons echt de kraamtijd door geholpen.

Flessen van Dr Brown’s

Wat mij betreft dé tip: Flessen van Dr Brown’s. Ze hebben ons met Spencer echt gered. De flessen hebben een speciaal ventielsysteem en daardoor kun je je kindje voeden zonder luchtbelletjes en vacuümvrij. Nou echt, dit was een wereld van verschil. Spencer hapte altijd te veel lucht en we hadden dit probleem bij elke fles. Behalve bij deze. Hij drinkt nog steeds elke avond zijn flesje melk uit een Dr Brown’s fles en voor zijn zusje hebben we al gezellige roze flessen klaar staan!

Een babyfoon met camera

Bij het uitzoeken van een babyfoon wist ik destijds al één ding zeker: het moest er eentje met camera zijn. Voor mij is het nog steeds een enorme geruststelling dat we ons zoontje kunnen zien als hij ligt te slapen. Ik snap eerlijk gezegd echt niet dat er mensen zijn die überhaupt geen babyfoon hebben of een babyfoon met alleen geluid. Zodra Spencer als baby begon te bewegen, was het maar goed ook dat we hem konden zien. Zag hem twee keer onder de dekens verdwijnen. Snel over gegaan op slaapzakjes dus! En eind vorig jaar had Spencer opeens een week lang de rare gewoonte om met zijn neus recht naar beneden in het matras in slaap te vallen. Dan ging ik dus weer naar boven om zijn hoofdje goed te leggen. Ik zou echt niet lekker zitten beneden als ik hem niet kon zien. Wij hebben overigens de Luvion Essential en daarvoor een extra camera gekocht voor als zijn zusje er is.

Oneindig veel hydrofieldoeken en spuugdoekjes

Die gebruiken we al een tijdje niet meer, maar met het uitzoeken met alle spullen voor de baby moesten mijn man en ik wel even lachen. Wat een zooi van die doeken hadden we! Manden vol! Maar ik weet nog hoe veel we die gebruikt hebben. Spencer had reflux en de doeken waren niet aan te slepen (reflux was overigens opgelost met de komst van de Dr Brown’s fles). We legden sowieso overal een hydrofieldoek in; in de kinderwagen, in de box, op het aankleedkussen als extra bescherming, noem maar op. Ik verwacht dat we ze deze keer weer veel gaan gebruiken!

Overslagrompers

Tip van mijn nicht destijds: koop overslagrompers. Het is best een beetje eng als het kindje zijn hoofdje nog niet zelf overigens kan houden vind ik, en een romper dan daar overheen trekken vond ik niet zo prettig. Overslagrompers waren voor ons echt een uitkomst. Voor ons meisje hebben we daar dus zeker rekening mee gehouden met winkelen en een stapel overslagrompers ligt al klaar in kleine maatjes. Nu zijn we vast iets handiger met aan- en uitkleden dan destijds, maar toch, die rompers maken het leven weer een stukje makkelijker.

Voedingskussens

Meervoud? Ja ik had een grote en een klein voedingskussen. Ik gebruikte de grote al tijdens de zwangerschap om mee te slapen. Dit hielp tegen de pijn bij mijn bekken. Later toen ik borstvoeding gaf, heb ik een kleintje erbij gekregen. Ik vond het soms lastig de juiste houding te vinden tijdens het voeden en aangezien ik vrij lang ben, ging ik al snel gebogen zitten en dat resulteerde dus in pijn in mijn nek en rug. De voedingskussens losten dat probleem op, zo kon ik Spencer prima voedden. Aangezien ik toch weer ga proberen borstvoeding te geven, komen de kussens weer de kast uit!

Volgens mij zijn dat de vijf dingen die wij het meeste gebruikt hebben hier. Welk babyproduct was voor jou essentieel?

 

Facebook Comments

You Might Also Like

12 Comments

 • Reply Leonie van Mil 25 januari 2017 at 06:32

  Ja allemaal fijne spullen. Precies dezelfde babyfoon. En die is zo fijn. Alleen met het Voedingskussen had ik altijd ruzie haha.
  Leonie van Mil onlangs geplaatst…Brands for kids – TAGMy Profile

 • Reply Nicole 25 januari 2017 at 06:44

  De dr brown flessen heb ik geen ervaring mee maar denk wel dat ik deze ga proberen..
  Nicole onlangs geplaatst…Ik kijk nu al uit naar..My Profile

 • Reply Merel 25 januari 2017 at 06:53

  Ik vond inderdaad die hydrofiele luiers zo fijn om te hebben. En die overslagrompers… Eerlijk gezegd snap ik niet dat ze in de kleinste maat ook andere rompers aanbieden. Ik kon zelf niet zonder draagdoek bij de jongste twee, ze sliepen bijna alleen daarin.
  Merel onlangs geplaatst…Smartphones in groep 7: June was de een-na-laatste zonderMy Profile

 • Reply Volgmama 25 januari 2017 at 07:21

  Hydrofiel luiers en dat maat XXL. 🙂
  Volgmama onlangs geplaatst…Er was eens.. een VTech Magisch Koninkrijk KasteelMy Profile

 • Reply Batboy/Krystle 25 januari 2017 at 07:34

  Een babyfoon met camera. Dan kan ik precies zien hoe ze liggen e.d. . Als er geen beeld bij is en ik hoor iets ben ga ik meteen kijken nu kan ik eerst op de camera kijken en dat vind ik super handig!
  Batboy/Krystle onlangs geplaatst…Welk cadeautje geef je aan je kindje van 1 jaar?My Profile

 • Reply Bregje 25 januari 2017 at 08:25

  Ik ben zo iemand met babyfoon zonder camera en dat werkt(e) hier helemaal prima. De hydrofiel doeken gebruik ik nog steeds, betere brillenpoetsers zijn er niet 😜
  Bregje onlangs geplaatst…Ik heb een knoop doorgehakt!My Profile

 • Reply Charlotte 25 januari 2017 at 08:31

  Die hydrofiel doeken! Ik hou ervan! Wij hebben ook een beeldcamera maar nu ervoor gekozen om er geen bij te kopen. Deze gaat naar de baby en als we thuis zijn is dat voldoende. Voor als we in de hoeve zijn heb ik een geluidsbabyfoon gekocht met 2 stations dus dan hebben we wel op beide kamers een babyfoon staan.
  Charlotte onlangs geplaatst…Ask me anything & wat wil jij lezen op aukjeswereld.nl? My Profile

 • Reply Malou 25 januari 2017 at 09:18

  Ik gebruik ook echt ontzettend veel hydrofiele luiers!
  Malou onlangs geplaatst…Het begin van Lenns Rapley avontuurMy Profile

 • Reply Roelina 25 januari 2017 at 13:24

  Oh ja die hydrofielluiers, ik gebruik ze nog steeds OVERAL voor. Overslagrompers kon ik nooit mee overweg, al die knoopjes… Daar had ik geen geduld voor 🙂
  Roelina onlangs geplaatst…Wat gaat ermee naar het KDVMy Profile

 • Reply Jess 25 januari 2017 at 13:39

  Die doeken lagen hier ook overal!!!
  Haha
  Jess onlangs geplaatst…Eerste schoentjesMy Profile

 • Reply Lees mee 14: mijn favoriete blogs van afgelopen week - Lotus Writings 28 januari 2017 at 18:46

  […] geeft met dit lijstje vijf handige tips voor de babytijd. Welke flessen moet je nu echt hebben, welke babyfoon is extra […]

 • Reply Roxanne 25 februari 2017 at 00:02

  Wij gebruikten eerst flesjes van Medela vanwege mijn kolf maar zijn overstapt naar Difrax en die bevielen super goed. Andere dingen die ik geweldig vond was onze KipKep Woller… fijn bij krampjes, maar gebruik hem nu nog als de kleine zich niet lekker voelt. En inderdaad, eindeloos veel spuugdoeken en hydrofiele doeken. Overal handig voor. Overslagrompers zijn ook de bom!
  Roxanne onlangs geplaatst…Protected: De langste twee weken van mijn levenMy Profile

 • Leave a Reply

  CommentLuv badge

  Lees vorig bericht:
  Allemaal in de ziekenboeg

  Het is de afgelopen dagen wat stiller op Everyday-Life. Niet eens omdat ik hoogzwanger ben (al heb ik de energie...

  Sluiten