Opvoeding

Vijf dingen waar ik niet meer aan toe kom sinds ik moeder ben

20 maart 2017

Sinds ik moeder ben geworden, zijn er bepaalde dingen waar ik gewoon echt niet meer aan toe kom. Ik weet niet hoe het met jullie zit, maar ondanks dat ik er echt voor probeer te zorgen dat ik tijd voor mezelf heb en een eigen leven behoud, glippen sommige dingen er gewoon tussendoor.

 • Naar de kapper gaan. Kevin en ik werken afwisselend van elkaar en één van ons is dus alleen met de kinderen. Met een peuter van 2 en nu een baby erbij ga je niet even naar de kapper. En als ik naar de kapper ga, dan is het voor ons zoontje. Maar inmiddels moet ik wel voor mezelf want mijn grijze haren beginnen de overhand te nemen en ik vind het eigenlijk niet meer kunnen hoe grijs ik ben. Ik maak mezelf nog wel elke ochtend op en dergelijke hoor, dus helemaal een slons ben ik nog niet 😉
 • Rustig op de wc zitten. Ik zat net op de wc toen ons zoontje aan kwam gerend met zijn fles melk. “KLAAR!”, riep hij erbij. Ik probeerde hem uit te leggen dat hij de fles op tafel mocht zetten als hij klaar was, maar daar nam meneer geen genoegen mee. Ik moest en zou de fles overnemen van hem. Dus daar zat ik dan op de wc met een lege fles melk.
 • Naar de bioscoop. Kevin en ik gaan graag naar het theater, uit eten of naar de film. Voor die eerste twee regelen we wel oppas, maar voor de bios vind ik dat dan vaak zonde. Je kunt de film uiteindelijk ook thuis zien ooit en anders wordt het weer zo’n duur avondje uit. En zo komt het er dus nooit meer van.
 • Rustig douchen. Nog zoiets. Ik laat Spencer altijd een filmpje kijken op de tablet in de hoop dat ik even kan douchen. Maar ja als hij dan per ongeluk de op een verkeerde knop drukt, komt hij met tablet en al de douche in gerend. Of mama even kan helpen zodat Mickey Mouse Clubhuis weer zichtbaar is.
 • Koken. Met alleen Spencer ging dit nog wel. Ik zette hem voor de televisie met een bak duplo en ik had mijn handen vrij. Rond de tijd dat ik ga koken begint echter Jasmijn haar huiluurtje dus die wil dan continu vastgehouden worden. Inmiddels heb ik koken met één vrije hand tot kunstvorm gebombardeerd.  Toch lukt het op de één of andere manier nog steeds om maaltijden op tafel te krijgen. Overigens komt er binnenkort een draagdoek voor Jasmijn. Dat lost waarschijnlijk al een hoop op!

Nou, kom maar op! Waar kom jij sinds het moederschap niet meer aan toe?

Afbeelding is van Shutterstock.

Facebook Comments

You Might Also Like

6 Comments

 • Reply Astrid 20 maart 2017 at 07:17

  Herkenbaar 😉 Eigenlijk alles alleen voor mezelf blijft nu op de to-do lijst staan 😉 Draagdoek is heel fijn! Heb ik ook voor baby nr twee en helpt heel goed bij het huiluurtje.

 • Reply Charlotte 20 maart 2017 at 07:47

  Haha hier heeft Aukje er een handje van om ook altijd naar de wc te moeten als ik er net op zit… Ook zo lekker praktisch…

 • Reply Leonie van Mil 20 maart 2017 at 08:07

  Ik kan niet anders zeggen dan: herkenbaar! Allemaal!

 • Reply Nicole 20 maart 2017 at 10:04

  Naar de kapper gaan alleen lukt me wel, lang leve oma die wel eens oppast haha en de peuterspeelzaal. Maar hoe dat straks met een tweede is, geen idee!

 • Reply Angela - Mama met passie 20 maart 2017 at 10:46

  Oh my, geen goede voorbode als hier straks de tweede is haha.

 • Reply marleen 20 maart 2017 at 14:04

  Hahhaha arme PK! Ach, kan je haar weer een beetje groeien :’)

 • Leave a Reply

  CommentLuv badge

  Lees vorig bericht:
  Mijn favoriete TV-programma’s

  TV kijken is niet echt mijn ding. Ik heb een hekel aan reclames, weet nooit wanneer er nou iets op...

  Sluiten