Opvoeding

Update! Spencer slaapt op zijn eigen kamer, hoe gaat het nu?

1 december 2016

Precies een maand geleden zijn mijn man en ik begonnen met het laten slapen van ons zoontje op zijn eigen kamer. Spencer is nu 22 maanden en heeft dus vrij lang bij ons op de kamer gelegen. Je kunt onder meer deze blog erover lezen die ik schreef toen hij 16 maanden was. Vorige maand schreef ik dat Spencer op zijn eigen kamer sliep, maar dat het nog niet zonder slag of stoot ging. Inmiddels zijn we een maand verder, tijd voor een update dus!

Ziek

Vorige keer schreef ik al dat Spencer verkouden was en een beetje ziek. Daardoor was hij wat aanhankelijker dan normaal en wilde hij nóg liever bij ons slapen dan als hij niet ziek zou zijn. Nadat ik de blog had geschreven, werd Spencer nog wat zieker helaas. Zat helemaal vol snot en hoestte zich een ongeluk. Het was dus geen ideale start om hem op zijn eigen kamer te laten slapen en de 2 nachten dat hij echt goed ziek was, heeft hij dus ook bij ons geslapen.

We did it!!

Gelukkig is hij nooit lang ziek, dus toen Spencer weer was opgeknapt, zijn we weer met frisse moed begonnen. Een strak ritueel is belangrijk voor Spencer voor het slapen gaan, dus dat houden we er elke dag in: beneden drinkt hij een fles melk, dan naar boven omkleden, tandjes poetsen, voorlezen en slapen. Op zijn eigen kamer in zijn eigen bed dus. Meestal met in slaap vallen werd hij even heel erg boos op ons, maar dat was het probleem niet. Het probleem kwam ’s nachts als hij wakker werd en in paniek raakte omdat hij alleen was. Maar wat denk je? Toen we het weer probeerden, ging hij liggen, geen gehuil of niets en ging slapen. ’s Nachts schoot ik een paar keer wakker en keek op de klok. Hoorde ik daar nou Spencer? Nee…. het is helemaal stil. ’s Ochtends schoot ik wakker van de wekker en keek op de babyfoon. Spencer lag als een roosje te slapen zo lief. Maar goed, één zwaluw maakt nog geen zomer. De nachten die volgden verliepen echter net zo. We did it! Toch best een beetje trots waren we op onszelf en vooral op Spencer natuurlijk. Blijkbaar is het toch ergens ‘geklikt’ bij hem en heeft hij de nieuwe situatie geaccepteerd.

Nu werd Spencer weer strontverkouden deze week en hoest hij weer zo erg. Het is dus één nacht voorgekomen dat hij toch weer bij ons eindigde. Maar verder gaat het al weken vlekkeloos en slaapt hij lief door. Het grappige is dat hij dan ook veel meer uitslaapt dan als hij bij ons op de kamer sliep. Mijn man moet altijd vroeg op voor zijn werk en vaak wekte hem dat toch ook blijkbaar. Maar nu moet ik hem soms wakker maken als ik hem echt moet gaan aankleden als ik moet werken. Wow, wat een luxe!

Kortom: het was hier best een ding, maar het is gelukt! En daar leren we weer van voor onze dochter die we begin februari verwachten!

 

Facebook Comments

You Might Also Like

8 Comments

 • Reply Simone 1 december 2016 at 06:07

  Wauw wat goed! Wij hebben hier een dochter die liever tusseninkruipt en proberen dat ook tussen de verkoudheden door zoveel mogelijk te beperken.
  Simone onlangs geplaatst…Kerst Blog ChallengeMy Profile

 • Reply Merel 1 december 2016 at 06:38

  Wat goed zeg, fijn dat het zo lekker loopt nu. Geeft ons ook hoop 😊
  Merel onlangs geplaatst…Dreumespuberen: zo’n kleintje opvoeden is een vak apartMy Profile

 • Reply Astrid 1 december 2016 at 07:24

  Wat super! En nu heeft iedereen een betere nachtrust, win-win dus 😀 Goed dat jullie doorgezet hebben zeg!
  Astrid onlangs geplaatst…In de pers: Make-up Studio GlitterlipsMy Profile

 • Reply jonna@burgertrutjes 1 december 2016 at 08:26

  Yeah wat goed! Spencer wordt nu echt de grote, stoere broer 🙂
  jonna@burgertrutjes onlangs geplaatst…Bloggen is moeilijk – waar voor mij de moeilijkheid in schrijven ligtMy Profile

 • Reply Vlijtig Liesje 1 december 2016 at 11:41

  Dat is het fijne bij de tweede: dan weet je van veel dingen al hoe je het het beste kunt aanpakken : )
  Vlijtig Liesje onlangs geplaatst…Boodschappen doen op de fiets: wie doet het nog?My Profile

 • Reply marleen@burgertrutjes 1 december 2016 at 11:53

  Ahh fijn dat dat goed gaat zeg! Ben trots op mijn kleine maat! 😀
  marleen@burgertrutjes onlangs geplaatst…Bloggen is moeilijk – waar voor mij de moeilijkheid in schrijven ligtMy Profile

 • Reply Charlotte 1 december 2016 at 20:08

  Super fijn dat het gelukt is!
  Charlotte onlangs geplaatst…23 weken zwanger: zwangerschapsupdate #10My Profile

 • Reply Mary-Lou 1 december 2016 at 21:57

  Wat goed zeg! Bij ons ging het wat minder vlotjes, maar ook dat is uiteindelijk goed gekomen.

 • Leave a Reply

  CommentLuv badge

  Lees vorig bericht:
  “RAAK ME NIET AAN!!!!!!!!” – En andere dingen die ik riep tijdens de bevalling

  Bevallen. Wat moet je ervan zeggen. Het is nogal een ervaring. Voor sommigen een hele prettige, voor sommigen een hele...

  Sluiten