Opvoeding

Op zoek naar de ideale autostoel

18 december 2016

Met nog een kindje op komst, moeten we sommige dingen opnieuw aanschaffen of nog een exemplaar van bepaalde dingen kopen. Zo zijn we momenteel aan het kijken naar nog een autostoel. Maar ja, welke kies je dan? Er is zoveel keus!

Maxi-Cosi

Spencer heeft de eerste maanden in een Maxi-Cosi gezeten/gelegen tot hij eruit was gegroeid. Daarna zijn we na een lange zoektocht naar het ideale autostoeltje uitgekomen bij de Maxi-Cosi Tobi. We hebben uiteraard op allerlei dingen gelet met de aankoop, maar vooral op de veiligheid. Spencer is volgende maand alweer 2 en zit nog steeds in deze stoel. Maar straks is er een zusje! Inmiddels hebben we ook een nieuwe auto met véél meer ruimte en kan de zoektocht dus opnieuw beginnen. Al snel hadden we besloten om bij het merk Maxi-Cosi te blijven. We hebben er zeer goede ervaringen mee en het komt veilig uit alle tests.

AxissFix Plus

En zo kwamen we terecht bij de AxissFix Plus. Het is de eerste autostoel van Maxi-Cosi die meegroeit met je kindje vanaf de geboorte. Je kunt de stoel gebruiken tot 4 jaar. Pas daarna hoef je over te stappen naar de volgende autostoel.

maxicosi

Wat ik zelf echt een enorme uitkomst vind, is dat de stoel 360 graden gedraaid kan worden. Je moet zoals jullie wellicht weten kinderen tot 15 maanden achterwaarts vervoeren in de auto in verband met de veiligheid. Je kunt de stoel die eerste 15 maanden achterwaarts houden en dan daarna draaien zodat het kindje voorwaarts vervoerd kan worden. De stoel maak je vast met een ISOFIX-systeem. Zoals je op de foto’s hierboven ziet, staat de stoel vast op een base. Je kunt de stoel dus naar je toe draaien, je kindje erin zetten en het kindje de juiste kant op draaien als je klaar bent. Hierdoor hoef je minder te tillen en voel je minder druk op je bovenlichaam tijdens het vastzetten en losmaken van je kind. Zo voorkom je rug- en nekpijn. Nu had ik tijdens de zwangerschap van Spencer helemaal geen last van mijn bekken, maar deze zwangerschap heb ik wel veel bekkenklachten en last van mijn onderrug. Om mezelf te ontlasten, vind ik een draaibare stoel dus echt een enorme luxe. En we hoeven dus 4 jaar lang geen nieuwe autostoel meer te kopen! Ideaal! Zoals gezegd blijft het allerbelangrijkste de veiligheid. Alle autostoeltjes moeten voldoen aan de recente Europese wetgeving voor kinderautostoeltjes, i-Size (R129). Uiteraard voldoet de AxissFix Plus hieraan.

Wij denken onze ideale autostoel dus te hebben gevonden! En het mooie is: we mogen er eentje testen van Maxi-Cosi! Ik laat jullie mijn bevindingen uiteraard weten.

Deze blog is een samenwerking met Maxi-Cosi.

 

Facebook Comments

You Might Also Like

5 Comments

 • Reply Tips voor Papa's 18 december 2016 at 08:25

  Wij zijn ook nu al fan van de Axissfix Plus. We hebben m al uitgetest met J en, ondanks zijn lengte, past hij er nog goed in. Het draaien heeft hij nu zelf al door, maar dat is echt een superfijne functie. Ook omdat B ook veel last had van haar bekken en onderrug, net als jij.
  Ik ben heel benieuwd wat je er straks van vindt als de baby er is!
  Tips voor Papa’s onlangs geplaatst…Homemade Erwtensoep (met een korreltje zout)My Profile

 • Reply jonna@burgertrutjes 18 december 2016 at 08:39

  Succes met testen 🙂
  jonna@burgertrutjes onlangs geplaatst…Recept: Jonna’s super sandwich met kaas, bacon en gegrilde kipMy Profile

 • Reply marleen@burgertrutjes 18 december 2016 at 13:21

  Wat een hippe stoeltjes 🙂
  marleen@burgertrutjes onlangs geplaatst…Laat ze niet stikken! 3fm Serious Request 2016My Profile

 • Reply jodi - liefthuis 18 december 2016 at 15:28

  Ik ben heel benieuwd. Wij hebben een Nuna, ook een draaiende stoel en wat vind ik dat handig. Echt ideaal. Al hebben wij hem pas als tweede stoel gebruikt, daarvoor gewoon de maxi cosi.
  jodi – liefthuis onlangs geplaatst…Lieve Roosje…- Ik zag een prachtig mini meisje, tussen alle slangetjes en buisjes…My Profile

 • Reply Angela - Mama met passie 19 december 2016 at 10:00

  Wauw wat gaaf dat je er een mag testen! Ik ben heel benieuwd naar jouw bevindingen 😉
  Angela – Mama met passie onlangs geplaatst…Als een ster aan de hemelMy Profile

 • Leave a Reply

  CommentLuv badge

  Lees vorig bericht:
  Hoe ga jij stralen tijdens de feestdagen?

  Het is alweer bijna kerst! Niet te geloven hoe snel het gaat! Hebben jullie alle cadeautjes al in huis? Is...

  Sluiten