Opvoeding Persoonlijk

Opvoeddilemma’s! – Hoe ga je daarmee om?

26 augustus 2016

Opvoeden. Elke ouder doet het op zijn of haar manier. Ik denk dat elke ouder weer anders omgaat met bepaalde zaken. We komen als ouders denk ik soortgelijke dilemma’s tegen. En ja, hoe ga je daar dan mee om? Vandaag vul ik de ‘7 Mommy Scenario’s’ tag in. Ik weet niet van wie deze oorspronkelijk is.

Jouw kind wil niet eten, moet hij dan eten of geef je toe?

Nou ik kan hem moeilijk in de houtgreep nemen en dwingen hè? Dan geef ik dus toe. Als hij honger heeft, gaat hij vanzelf wel eten.

Jouw kind heeft een driftbui in de winkel, wat doe je?

Gelukkig is me dat nog bespaard gebleven. Hij wordt wel eens boos, omdat hij dan niet in het karretje of in zijn buggy wil zitten, maar zelf wil lopen. Maar ik weet hem altijd nog af te leiden gelukkig. Lijkt me echt vreselijk als je kindje midden in de supermarkt een enorme driftbui krijgt. Dan zou ik me zo opgelaten voelen.

Jouw kind krijgt te veel cadeaus op zijn/haar verjaardag, bewaar jij de cadeaus voor een later moment of breng je ze terug?

Terugbrengen? Doen mensen dat echt? Nee hoor, wij houden alles en sommige dingen leg ik inderdaad apart. Op zijn kledingkast staan de cadeaus die nog gegeven kunnen worden aan hem. Hetzelfde geldt uiteraard voor speelgoed waar hij nog te jong voor is.

Jouw kind wil niet slapen, geef je toe of ga je door tot het kind slaapt?

Dit is best een zoektocht geweest voor ons, omdat we echt perioden hebben gehad dat Spencer helemaal hysterisch werd als hij naar bed moest. Inmiddels gaat het supergoed gelukkig en hebben we een vast ritme elke dag. Eigenlijk gaat hij nu altijd slapen. Soms is hij aan het brommen een tijdje, maar dan laat ik hem gaan. Als hij echt heel boos en verdrietig wordt en dit langere tijd aan houdt, dan ga ik hem troosten. Ik ken hem, dan gaat hij toch niet meer slapen want dan is hij te overstuur. Even knuffelen met mama en dan gaat het slapen meestal een stuk beter. En in de allerergste gevallen halen we hem nog even naar beneden bij ons. Maar dat komt eigenlijk nooit meer voor.

Je hebt een afspraak en je hebt geen oppas, neem je de kids mee?

Dat komt eigenlijk nooit voor. Als het iets is waar hij wel mee kan, dan neem ik hem mee. En anders blijf ik thuis met hem. Spencer gaat voor.

Je hebt 20 minuten totdat er onverwacht visite komt, maak je snel het huis op orde of laat je het zoals het is?

Haha, iedereen die mij kent, weet dat onverwachtse visite echt geen optie is bij mij. Ik krijg al de stress van geplande visite, laat staan van onverwachtse visite. Maar mocht er onverhoopt toch iemand zo gek zijn om onaangekondigd langs te willen komen, zou ik als een bezetene alles op willen ruimen.

Je bent in het park en een ander kind duwt jouw kind, zeg je hier wat van?

Reken maar! Ik hier pas nog over geschreven! Niemand duwt mijn kind haha. Helaas zijn het vaak de ouders die het toelaten.

Dat waren mijn mommy scenario’s! Met welke dilemma’s worstelen jullie nog?

Facebook Comments

You Might Also Like

8 Comments

 • Reply Merel 26 augustus 2016 at 05:17

  Ik vind op visite gaan best lastig. Soms zijn de kinderen druk en dan voel ik me een beetje opgelaten. Zeker nu ze zo gillen. We gaan dan vaak een ommetje maken en anders naar huis, terwijl de anderen er dan helemaal geen moeite mee hadden. Logisch, want het is vaak naaste familie (daarbuiten zijn t meestal engeltjes haha).
  Merel onlangs geplaatst…Mama en studeren? Zo maak je het mogelijk!My Profile

 • Reply Channa 26 augustus 2016 at 05:42

  Zeker dat ik er ook wat van zeg als ze mijn kinderen duwen! Blijf het bizar vinden dat sommige ouders die het daadwerkelijk gewoon zien niet de moeite nemen om hun eigen kinderen te corrigeren.
  Channa onlangs geplaatst…De eerste dag op de basisschool & peuterschoolMy Profile

 • Reply Charlotte 26 augustus 2016 at 07:23

  Hier ook liever geen onaangekondigde visite haha (en zeker nu niet 😉 )
  Charlotte onlangs geplaatst…9 weken zwanger: zwangerschapsupdate #2My Profile

 • Reply Yvonne 26 augustus 2016 at 08:45

  Nu mijn zoon 4 jaar is vind ik eigenlijk dat hij dingen, zoals een duw van een kind, zelf moet oplossen. Alleen ik zou het liefste dat kind zelf een duw geven. Soms bemoei ik me er dus wel mee. Dit vind ik altijd lastige momenten.
  Yvonne onlangs geplaatst…Als zwanger worden niet spontaan gaat, deel 4My Profile

 • Reply Lilian 26 augustus 2016 at 09:18

  Onverwachtse versite heb ik ook z’n hekel aan, bah! Met eten probeer ik er altijd wel iets in de krijgen door een spelletje er van te maken, soms werkt het wel en soms niet. Nou als hij niet eet dan niet, dan is er morgen weer een nieuwe dag!
  Lilian onlangs geplaatst…Topdog trainingen: Deel 2My Profile

 • Reply wilmaaa 26 augustus 2016 at 09:29

  Haha, hier ook niemand die aan mijn kind moet komen. Yarah wil nog weleens in de winkel op de grond gaan liggen omdat ze de andere kant op wil. Dan pak ik haar gewoon op en dan is het al gauw weer goed.

 • Reply Vlijtig Liesje 26 augustus 2016 at 11:43

  Ik worstel altijd met het evenwicht tussen loslaten en ze veilig willen houden.
  Vlijtig Liesje onlangs geplaatst…Mooier alternatief voor de Filofax: Webster’s plannerMy Profile

 • Reply Jonna@Burgertrutjes 26 augustus 2016 at 11:47

  Haha leuk geschreven! Ik hou ook niet van onaangekondigde visite. Waarom doen mensen dat? :’)
  Jonna@Burgertrutjes onlangs geplaatst…Review: Gezichtsverzorging Yves Rocher – Hydra VégétalMy Profile

 • Leave a Reply

  CommentLuv badge

  Lees vorig bericht:
  Zwangerschapsupdate #4 – 16,2 weken zwanger

  Ik was eigenlijk van plan een weer een update te doen met 17 weken, maar ik kreeg veel vragen over...

  Sluiten