Opvoeding

Toch maar een duowagen?

11 januari 2017

Nu ons tweede kindje in aantocht is, begon ik een beetje de zenuwen te krijgen over hoe we in hemelsnaam dat straks gaan doen qua vervoer. En dan bedoel ik niet qua auto, maar qua kinderwagen/dragen/meerijdplankje. Ik loop hier al maanden mee en heb er ook wel vaker over geschreven, maar we kwamen er maar niet uit wat handig is. Alles kwam weer voorbij. Toch een duowagen kopen? Die dingen zijn echt mega duur over het algemeen. Zo’n meerijdplankje kopen? Of de baby toch maar gaan dragen en Spencer gewoon in het buggy deel van de kinderwagen die we al hebben.

Advies

We kwamen er eigenlijk samen niet uit en gisteren zijn we dan ook maar advies gaan vragen in de Baby-Dump. De huidige kinderwagen die we hebben is de Mutsy Transit en die komt daar vandaan. We gingen weg met het idee om een meerijdplankje te kopen. Spencer is nu twee, kan goed lopen en we hoopten dat hij goed zou blijven staan op een plankje. Los lopen naast de kinderwagen durven we niet aan, omdat hij echt een ontdekker is en er vandoor gaat. Nu kun je wel zeggen: dan moet je hem dat leren, en geloof me, daar zijn we ook mee bezig. Maar ik neem daar liever rustig de tijd voor in plaats van dat ik dat doe met een baby ook nog erbij.

Aangekomen in de winkel, troffen we blijkbaar de expert in de meerijdplankjes want deze meneer wist heel veel en dat was handig! Nu kwamen we alleen een beetje van een koude kermis thuis als het om de plankjes gaat. Sowieso kun je dan moeilijk bij de rem, iets wat ik ook al veel op internet had gelezen. Daarnaast is de bak van de kinderwagen waar onze dochter straks in ligt natuurlijk vrij lang, dus Spencer zou dan op het plankje moeten staan precies in de ruimte tussen de bak en de stang waar ik achterloop. Dat is niet heel veel ruimte. En hij is al vrij lang, dus hij past niet onder de stang zeg maar. Ik hoop dat jullie het nog snappen. En dáár achter moet ik dan weer lopen. Hoe kom ik dan een stoep op? Al snel kreeg ik het idee dat dat niets zou worden.

Dan maar dragen toch? We hebben een Stokke MyCarrier gehad voor Spencer, maar nooit echt gebruikt. Hogere wiskunde om hem erin te krijgen. We snapten er niets van en sowieso lukte het me niet in m’n eentje. Ik heb naar andere draagzakken gekeken, maar het lijkt me toch gewoon niet zo praktisch uiteindelijk. Ik denk dat je er misschien ook het type voor moet zijn, maar ik zou me toch een beetje Moeder Gans voelen denk ik. En daarnaast, is dat nou echt praktisch met een peuter erbij waar je steeds voor moet bukken enzo? Ik sluit niet uit dat ik het alsnog ga proberen hoor, maar dit leek me geen oplossing waar ik dagelijks tevreden zou kunnen zijn. Daarnaast moeten we ook rekening houden met opa en oma die oppassen, en die zie ik niet echt met een draagzak rondlopen 🙂

Duowagen

Dus wat was nou de oplossing? Mijn gevoel kwam toch terug bij een duowagen. Ik had al rondgekeken en zelfs op AliExpress goedkope exemplaren gezien. Ik denk dat het iets is dat we niet jarenlang gaan gebruiken, aangezien Spencer natuurlijk vanzelf leert bij ons te blijven met lopen (hoop ik althans ;-)) dus het hoeft voor mij geen heel luxe ding te zijn. Nu schrik je je wel even het apenzuur als je zoekt op duowagens. Duizend euro ben je zo kwijt. Nou dat was ver buiten het budget kan ik jullie vertellen!

De meneer van de Baby-Dump had een goede oplossing voor ons. Hij kwam aan met de Kees Loop 2 Go tandem. Zie foto bovenaan de blog. Een zeer betaalbare wagen die je voor twee kindjes kunt gebruiken die qua leeftijd niet veel van elkaar verschillen. Voorin kan Spencer zitten en achterin kan de baby liggen. Je kunt het achterste deel helemaal plat doen en daar hebben we dan dit babynestje voor gekocht, zodat de baby lekker warm en stevig ligt. Als zij wat groter is, kan zij uiteraard ook rechterop zitten in de wagen. De wagen is vrij simpel inklapbaar en past achterin onze auto.

Nadeel vond ik dat we geen Maxi Cosi hier op kunnen klikken. Nu hebben we de mazzel dat we een Maxi Cosi kinderstoel voor in de auto mogen testen waar de baby al vanaf de geboorte in mag. We kunnen dus haar in de auto daarin doen en dan overhevelen in het nestje en dan lekker wandelen in de duowagen. Het is denk ik voorlopig een prima low budget oplossing voor the time being. Ik vind het een prettig idee dat we straks op vakantie iets hebben waar Spencer ook lekker in kan zitten, mochten we bijvoorbeeld een dagje naar Legoland gaan. En nu kan hij ook even rusten en hoeft hij niet de hele tijd onhandig op een plankje te staan.

Ik hoop echt dat dit allemaal praktisch een beetje te doen is, maar ik heb er een goed gevoel bij. Ik laat jullie weten hoe het bevalt als de baby er eenmaal is.

Zijn er meer mensen die twee kindjes hebben die qua leeftijd weinig verschillen? En hoe hebben jullie dat opgelost?

 

Facebook Comments

You Might Also Like

10 Comments

 • Reply Channa 11 januari 2017 at 06:47

  Hier hebben we ook een duowagen gehad, ondanks dat we hem maar 1,5 jaar gebruokt hebben vond ik het ideaal! Zo’n plankje zag er altijd zo onhandig uit, mensen die er schuin naast liepen, etc. Met onze duowagen kwam je zelfs het Kruidvat normaal door en had je ruimte zat voor boodschappen.
  Channa onlangs geplaatst…Verhuizen of niet?My Profile

 • Reply Nathalie 11 januari 2017 at 08:02

  Wij hebben een meerijdplankje inderdaad. En ook een Thule fietskar waar ze met twee in kunnen en die je ook gewoon kan duwen. Ik denk dat ik de kleinste inderdaad ga dragen…. Lijkt me nog het makkelijkste.
  Nathalie onlangs geplaatst…Doopsuiker en geboortekaartje van LexMy Profile

 • Reply Charlotte 11 januari 2017 at 08:03

  Hier hebben we gelukkig geen duo wagen nodig. Ook al zit Aukje zelf ook nog graag in de buggy, dat is dan straks pech haha. 😉
  Charlotte onlangs geplaatst…Zo bereid je je voor op de kraamweek…My Profile

 • Reply Lilian 11 januari 2017 at 08:24

  Je hebt alles prima van elkaar afgewogen en de juiste beslissing genomen. Zou zonde zijn als je er later toch achter komt dat je hem wel nodig hebt.

 • Reply Batboy/Krystle 11 januari 2017 at 08:48

  Ik heb sinds kort ook een duowagen aangeschaft en dat is echt een aanrader! Is super handig en ik kan ook niet meer zonder! Ik heb er één van easy walker waar ze naast elkaar zitten, bevalt super!
  Batboy/Krystle onlangs geplaatst…Geen middagslaapje meer voor mijn peuter?My Profile

 • Reply Vlijtig Liesje 11 januari 2017 at 10:42

  Ik had een tandembuggy! Helemaal geweldig. Daarmee bracht ik ze elke dag naar school. Het was een ideale oplossing. En toen de een na jongste zelf wilde lopen, gooiden ze allemaal hun schooltasjes op zijn plek.

  Ik heb hem gebruikt tot het wiel afbrak.
  Vlijtig Liesje onlangs geplaatst…Wat bewaren we graag: top 3 en hoe laat je los?My Profile

 • Reply Chantal 11 januari 2017 at 11:24

  Fijn dat je een betaalbare optie gevonden hebt, is toch heel wat om een nieuwe wagen te moeten kopen. Bij ons kruipt Noah (nu 3,5!) gewoon onder de wagen, haha. Hij zou eigenlijk gewoon kunnen lopen gezien zijn leeftijd, daarom hebben wij geen plankje e.d. gekocht. Niet zoals het hoort, op de plek voor de boodschappen, maar als hij moe is, is dit super handig en we hebben veel bekijks hahaha! Zie mijn instagram voor een leuke foto, van een tijdje terug. 😉 Succes met de tweede op komst!
  Chantal onlangs geplaatst…Babyfoon kiezen – review Gynoii Move babyfoon (met tips!)My Profile

 • Reply Ilse van Kreanimo 11 januari 2017 at 18:50

  Ik had er één in de draagdoek en één in de wagen.
  Nooit echt behoefte gehad aan zo’n duowagen, maar ik kan me er het nut wel van inzien.
  Ilse van Kreanimo onlangs geplaatst…Londen voor Dummies – Tips (soms met een knipoog)My Profile

 • Reply Liselotte 11 januari 2017 at 20:56

  Ik had die kees duowagen ook besteld, voor mijn tweeling, maar ik heb hem teruggestuurd omdat ik hem echt niet fijn vond. Met mijn eerste en tweede dochter (verschil 2jr) had ik een duowagen van Topmark, écht een aanrader! Vond ik echt een súper wagen. Met mijn tweede dochter en tweeling (verschillen ook weer 2 jr) had ik een kidsit. Was ook erg handig. Ze noemde het haar ‘paard’ en bleef er goed op zitten. Zo ver onze ervaring. Succes met beslissen.

 • Reply Merel 12 januari 2017 at 21:23

  Hier een duowagen (wel achter elkaar trouwens). Eerlijk gezegd vond ik het niet de leukste oplossing, wel de makkelijkste. En eigenlijk hebben we er toch een jaar profijt van gehad (toen de middelste 2 werd stopten we trouwens, ook omdat ze vanaf dat moment naar de peuterspeelzaal ging).

  Denk dat jullie zelf het best de afweging kunnen maken hoelang je de wagen nog nodig hebt. Voor een paar maanden is het eigenlijk zonde van het geld, maar minstens een jaar is het geld meer dan waard.
  Merel onlangs geplaatst…De eerste keer: alles dat je moet weten over de pretecho!My Profile

 • Leave a Reply

  CommentLuv badge

  Lees vorig bericht:
  Ons Everyday-Life #8 – Zo vierden wij Spencers tweede verjaardag!

  Afgelopen woensdag werd ons kleine mannetje alweer twee jaar! Vandaag laat ik jullie zien hoe wij zijn verjaardag gevierd hebben....

  Sluiten