Persoonlijk

Bloggen, werk en een gezin. Is het te combineren?

19 augustus 2016

Ik heb een baan en werk 32 uur per week, ik heb een man en een zoontje en ben zwanger van nummer twee. Daarnaast een druk sociaal leven en sinds ruim een jaar ook nog deze blog. Is het allemaal wel te combineren?

Te veel hooi op mijn vork?

Wil je echt een goede/succesvolle blog hebben, gaat er veel tijd in zitten ben ik inmiddels wel achter. Niet alleen het (dagelijks) schrijven van een blog kost tijd, je hebt ook nog social media accounts, veel e-mails, onderhoud aan je site en dergelijke om rekening mee te houden. Ook word je als blogger als je mazzel hebt wel eens uitgenodigd voor een leuk event van bijvoorbeeld een bedrijf of een persbureau. Hartstikke leuk, maar deze zijn vaak doordeweeks en helaas kan ik er dan niet naar toe omdat ik moet werken. Al met al zou ik graag meer tijd aan mijn blog willen besteden omdat ik het hartstikke leuk vind en er heel veel plezier aan beleef. Helaas kan dat niet altijd wegens andere verplichtingen. Desondanks ben ik hartstikke trots op hoe goed het gaat en de bezoekersaantallen blijven stijgen! Toch voelt het soms als een druk om het goed te willen doen en er eigenlijk soms gewoon geen tijd voor is. Helemaal in het begin van mijn zwangerschap toen ik echt zรณ moe was, ging dat niet altijd. Er zijn dan ook wel eens momenten dat ik me afvraag of ik niet allemaal te veel hooi op mijn vork heb genomen door te proberen deze blog er ook nog bij te nemen. Vooralsnog is het antwoord nee hoor, dus maak je geen zorgen, ik ga zeker niet stoppen ๐Ÿ˜‰

Vermoeiend

Soms denk ik wel eens of het allemaal niet te vermoeiend is wat ik wil, en 32 uur werken (ik werkteย 36 en heb nog ouderschapsverlof), en een kind en straks nog een kindje als het ons gegund is en een sociaal leven en weet ik veel wat meer. In het begin van mijn zwangerschap was ik zoals gezegd doodmoe en toen moest ik noodgedwongen gas terug nemen. Ik hield het net vol om te werken, maar daar hield het wel mee op. Echt energie voor de sociale aspecten van mijn leven had ik niet en ik heb dus ook maar weinig gedaan al die tijd. Nu ik meer energie heb, doe ik ook meer, maar toch merk ik dat ik het best vermoeiend vind om het allemaal bij te houden.

Waar deze blog naar toe gaat? Ik heb eigenlijk geen idee, het is een soort samenraapsel van gedachten de laatste tijd. Het vinden van een juiste balans is het belangrijkste denk ik, al is dat soms best moeilijk!

Hebben jullie soms ook er moeite mee om tijd en energie voor alles te vinden?

 

 

Facebook Comments

You Might Also Like

20 Comments

 • Reply Channa 19 augustus 2016 at 05:23

  Herkenbaar, hier heb ik even wat meer rust gepakt. Niet meer dagelijks een artikel en dat geeft rust. Als ik straks weer meer tijd heb dan schrijf ik gewoon weer vaker!
  Channa onlangs geplaatst…Onze favoriete babynamen: Jamie & FennaMy Profile

 • Reply Astrid 19 augustus 2016 at 06:19

  Ja zeker herkenbaar hoor. De eerste drie maanden van mijn zwangerschap dacht ik: hoe ga ik dit doen?! En mijn zoontje van 2,5 besloot ook nog eens dat slapen overdag voor baby’s was ๐Ÿ™‚ Dus als ik thuis ben, heb ik helaas geen rustpunt meer. (Eerder ging ik soms tussen de middag nog even bloggen.) Maar goed, ik heb mezelf een iets minder hoog doel opgelegd en zorg voor 3 posts per week, zolang ik me fit voel. Gezin en werk gaan nou eenmaal voor. Trimester 3 komt er aan en dan kan het wel eens flink teruglopen met de energie. Maar we zien het wel toch? Zolang het goed gaat…
  Astrid onlangs geplaatst…Favoriete Bloggers van dit moment #3My Profile

 • Reply Lilian 19 augustus 2016 at 07:17

  Jij moet doen waar jij je goed bij voelt en wat jij aankan. Ik vind het allemaal al knap dat het je zo leuk! Het is toch ook niet erg om eens een dagje niet te bloggen.
  Lilian onlangs geplaatst…Topdog trainingen: Deel 1My Profile

 • Reply Charlotte 19 augustus 2016 at 07:45

  Ik vind het knap dat je zoveel werkt en dan nog een blog bijhoudt, naast je gezin natuurlijk. Ik werk maar 2 dagen en krijg het soms al niet voor elkaar haha
  Charlotte onlangs geplaatst…Ik heb een nieuwtje…My Profile

 • Reply Bregje 19 augustus 2016 at 07:52

  Ja het is continu die zoektocht naat balans. Zolang het allemaal dingen zijn die je leuk vindt om te doen is het wel te doen vind i, maar soms wel pittig!
  Ik vind t knap hoe je de ballen in de lucht houdt hoor! ๐Ÿ™‚
  Bregje onlangs geplaatst…Oude liefde roest niet!My Profile

 • Reply Carlijn 19 augustus 2016 at 08:01

  Ik vind het al niet wat hoor, wat je doet. 32 uur werken (da’s best veel!), een kind, huishouden, sociaal leven en een blog om bij te houden waar inderdaad veel tijd in gaat zitten als je dat goed wil doen. En dan komt er nog een tweede kindje in, waarvan volgens mij veel vrouwen onderschatten hoeveel extra werk dat is ten opzichte van รฉรฉn kind. Petje af voor jou. Verder vind ik alles wat je beschrijft heel herkenbaar. Ik heb er bewust voor gekozen om om de dag te posten op mijn blog, iedere dag is simpelweg niet haalbaar met een baan, freelance klussen die ik daarnaast doe, twee kinderen, een man die aandacht wil, een huishouden en sociaal leven. Als ik besluit te bloggen of foto’s te maken (wat nog weer veel langer duurt dan alleen een stukje tikken) dan is er altijd iets wat eronder lijdt: meestal het huishouden ๐Ÿ˜‰ of mijn man die zich even zelf moet gaan vermaken. Mijn kinderen staan op nummer 1, dat sowieso!
  Carlijn onlangs geplaatst…10 dingen die je beter niet tegen een tweelingmoeder kan zeggenMy Profile

 • Reply Marleen@Burgertrutjes 19 augustus 2016 at 09:03

  Ik werk 36 u zonder kinderen maar ik vind het ook al lastig. Wij hebben wel een beetje het ‘geluk’ dat we het met zijn tweetjes kunnen doen! Maa rhet is idd veel werk! Maar je moet niet stoppen met bloggen anders ga ik huilen ๐Ÿ™‚
  Marleen@Burgertrutjes onlangs geplaatst…Guilty pleasures – de hoogtepunten van mijn wansmaakMy Profile

 • Reply -N | Mommies Life 19 augustus 2016 at 10:29

  Ik heb nu vakantie en dus tijd. Ben benieuwd hoe het gaat als ik geen vakantie meer heb…
  Wel knap hoe jij het dan doet!
  -N | Mommies Life onlangs geplaatst…Babyname: Tinder voor babynamenMy Profile

 • Reply Vlijtig Liesje 19 augustus 2016 at 12:34

  Ik heb bloggen als mijn werk. Anders lijkt het me zeker hartstikke lastig om dat er ook nog bij in te proppen!
  Vlijtig Liesje onlangs geplaatst…Waar denk jij aan bij de Primera?My Profile

 • Reply MetMirjam 19 augustus 2016 at 15:41

  Ik werk 2 dagen in de week en dan nog vind ik het soms wel eens lastig om alles bij te houden voor mijn blog! Petje af voor jou hoor!
  MetMirjam onlangs geplaatst…Favoriet: Buitenspeelgoed van de ActionMy Profile

 • Reply Anne 19 augustus 2016 at 17:34

  Nou petje af! Ik heb helemaal (nog) geen kinderen en vind het al pittig. Soms heb je minder inspiratie/energie/tijd en dan schiet het er bij mij gauw nog eens in. Knap dat je het zo goed weet te combineren! ๐Ÿ˜‰
  Anne onlangs geplaatst…Joejoe! Ik ben dโ€™r nog!My Profile

 • Reply Sjoukje - meergeldminderstress 20 augustus 2016 at 08:21

  Het is ook veel! Ik kom er steeds meer achter. Ik werk 36 uur en heb 2 kinderen, en blog sinds een paar maanden. Ik merk echter wel dat het me veel energie geeft, dat helpt. Tijdens je zwangerschap lijkt het me overigens nog zwaarder, dan ben je sowieso sneller moe. Succes dus! Heel knap dat je het combineert!
  Sjoukje – meergeldminderstress onlangs geplaatst…Hoe vind je de goedkoopste supermarkt?My Profile

 • Reply Merel 20 augustus 2016 at 09:00

  Kan me voorstellen dat je door de zwangerschap even een stapje terug moest. Het is dat het zo leuk is, dat bloggen, maar wat kost t veel tijd! En dat geldt voor andere zaken ook. Je moet er toch allemaal maar energie voor hebben. Dus ja, ook zonder zwangerschap vind ik het weleens lastig alle ballen in de lucht te houden. Ik probeer zo’n periode altijd extra veel te slapen, dat helpt wel.
  Merel onlangs geplaatst…Zeven redenen waarom tieners fantastisch zijn!My Profile

  • Reply Merel 20 augustus 2016 at 09:00

   Hรฉ daar ben ik weer ๐Ÿ˜Š

 • Reply Kleine Prinses 20 augustus 2016 at 10:49

  ja hoor en zeker nu… heb nog eens de rechtszaak er bij over mijn dochter en dacht vraagt enorm veel energie!
  Kleine Prinses onlangs geplaatst…Plopsaland De PanneMy Profile

 • Reply Sas 21 augustus 2016 at 13:56

  Het is ook zeker veel. Ik heb af en toe ook gewoon de tijd niet met een fulltime job, mijn naaste waar ik graag leuke dingen mee doe, of even fijn ontspannen offline.
  Sas onlangs geplaatst…Dreamjob #12: Sonja die tweezijdigheid zoekt in haar droombaanMy Profile

 • Reply Ilse van Kreanimo 22 augustus 2016 at 06:53

  Nu september eraan komt en ik terug moet gaan lesgeven zal het moeilijker worden…

  Niet simpel hรจ!
  Ilse van Kreanimo onlangs geplaatst…Tante Jannie’s Postkamer – MC2016 SnailmailMy Profile

 • Reply Sheila 22 augustus 2016 at 18:37

  Ik wil vooral voorkomen dat het bloggen me tegen gaat staan. Dat gebeurt als bloggen gaat veranderen in moeten en als je druk voelt. Ik blog dus gewoon lekker om de 4 dagen. Prima tempo en daarmee kan ik het combineren met mijn gezin, werk en vrije tijd.
  Sheila onlangs geplaatst…Grootouders, heb jij ze nog?My Profile

 • Reply Maaike 7 september 2016 at 12:53

  Vind het ook heel lastig met mijn gezin en fulltime baan. Bij mij zul je daarom helaas ook niet elke dag een nieuwe post vinden. Ik zou graag veel meer schrijven maar mijn gezin gaat voor en mijn werk kom ik helaas ook niet onderuit ๐Ÿ˜‰
  Maaike onlangs geplaatst…Zomer in Barcelona โ€“ 2016My Profile

 • Reply Fitte mama dees 26 september 2016 at 06:31

  Herkenbaar ik werk ook en dochtertje en sporten en huishouden en nog lief zijn voor me vriend dat ik soms denk hoe combineer ik het maar vind bloggen te leuk en zo lang idd de bezoekersaantallen stijgen blijf ik nog even door gaan
  Fitte mama dees onlangs geplaatst…DIY: Lampenkap/ MobileMy Profile

 • Leave a Reply

  CommentLuv badge

  Lees vorig bericht:
  Strontvervelende kinderen of strontvervelende ouders?

  Indoor speelparadijzen, you either love them or you hate them. Wij (en vooral Spencer) vinden ze hartstikke leuk. Soms ga...

  Sluiten