Persoonlijk

Chaotisch, maar toch redelijk georganiseerd: zo ziet onze week eruit!

22 september 2016

Mijn man en ik werken allebei 4 dagen per week. Ik werk 32 uur en mijn man maakt een stuk langere dagen, want hij werkt in de horeca. Daardoor moet hij ook avonden en weekenden werken. Hij is dan van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds weg. Hij heeft geen vaste eindtijd, je mag naar huis als het werk klaar is. Ik werk in de journalistiek en moet soms ook onregelmatig werken. Een gezin draaiende houden met zulke werktijden is dan ook een hele uitdaging. Vandaag probeer ik jullie te laten zien hoe onze week eruit ziet!

Dit is voor ons een normale week:

Maandag

Maandag is mijn man vrij, dus dat is een makkelijke dag voor ons. Hij heeft op maandag en dinsdag papadagen en past dan op ons zoontje. Ik werk eigenlijk altijd op maandagen. Het maakt gelukkig niet uit welke dienst ik moet draaien, omdat Kevin op de kleine kan passen.

Dinsdag

Dinsdag is Kevin dus ook vrij. Ik werk op dinsdagen en ik probeer nu te zwangerschapszwemmen op dinsdagavonden, al komt daar de laatste tijd weinig van moet ik zeggen. Als ik namelijk met vriendinnen wil afspreken, doe ik dat ook vaak op maandag of dinsdagavonden, omdat Kevin dan thuis is. De rest van de week ben ik ’s avonds alleen thuis en pas ik op Spencer. Maandag en dinsdagen zijn voor mij de meest luxe dagen, omdat mijn man dan kookt 🙂

Woensdag

Woensdag is mijn vaste vrije dag. Ik werkte fulltime voor Spencer kwam en heb nu nog steeds ouderschapsverlof van hem. Daardoor werk ik zoals gezegd momenteel 32 uur en is woensdag mijn mamadag met de kleine boef. Mijn man werkt, dus we zijn met z’n tweetjes. Meestal is het vooral boodschappen doen op woensdag voor de rest van de week. Ook probeer ik altijd wat leuks te gaan doen met hem.

Donderdag

Op donderdag beginnen de vermoeiendste dagen voor me. Kevin is dan al vroeg werken, en ik moet ook altijd werken. Op donderdagen gaat Spencer naar opa en oma! Die wonen gelukkig heel dichtbij dus dat scheelt. Op donderdag eet ik ook bijna altijd bij hen, dat scheelt me weer koken. Ik vind koken na een lange werkdag best nog vermoeiend met zo’n klein ventje erbij. Dus een gezonde maaltijd van paps sla ik zeker niet af 🙂

Vrijdag

Vrijdag is in een normale week de enige dag dat wij opvang nodig hebben. Spencer gaat dan naar de gastouder. Dat is iets verder van huis en dan moet ik me altijd nogal haasten. Na het werk haal ik hem weer op en dan moet ik dus zelf voor het eten zorgen. Meestal heb ik daar dan echt geen energie meer voor en vrijdagavond is dan ook de dag in de week dat ik wat makkelijks eet. Spencer eet overigens altijd gezond bij de gastouder, dus voor hem wordt goed gezorgd 🙂

Zaterdag & Zondag

In principe in een normale week ben ik de weekenden vrij. Kevin werkt, dus Spencer en ik zijn samen. We gaan dan leuke dingen doen, weer boodschappen doen en in mijn huidige zwangere staat, pak ik ook mijn rust. Als ik af wil spreken met mensen, gaat Spencer dus bijna altijd mee, omdat Kevin er niet is. Soms breng ik hem naar de gastouder als hij echt niet mee kan.

shutterstock_305203829

Maaaaaaaaaaaaaaar, dan de onregelmatige weken

Maar, ik moet vaak mijn baas vervangen en dan ook onregelmatig werken. Dit houdt in: eerder beginnen en ook weekenden en avonden werken. Nu komen avonddiensten bijna niet voor, maar ik werk wel vaak de weekenden. En dan hebben we dus een oppas-probleem, want Kevin werkt ook. Dan gaat Spencer naar de gastouder. We zijn gewisseld van gastouder hiervoor, omdat we iemand zochten die ook de weekenden opvang biedt. Gelukkig hebben we een fantastische gevonden. Maar een weekenddienstje draaien is dus wel een dure bedoening voor ons, omdat we dan veel meer opvang afnemen dan normaal. Maar goed, dat hoort bij het werk en daarnaast vind ik de weekenden heel leuk om te werken. Voordeel is ook dat ik mijn dagen dan doordeweeks gecompenseerd krijg en ik dus op vaak op maandag vrij ben als Kevin ook thuis is. En dan kunnen we wat leuks gaan doen met z’n drietjes, zoals laatst naar de Beekse Bergen!

Kortom: het is nogal een geplan vaak. Het hoort nu eenmaal bij de banen die we gekozen hebben en allebei met heel veel plezier doen, dus ik vind het geen ramp. Normaal gesproken ben ik heel goed in overzicht houden (nu iets minder scherp door een beetje zwangerschapsdementie ;-)), maar we komen er eigenlijk altijd wel uit. Ik zou geen thuisblijfmoeder kunnen zijn, ik houd veel te veel van mijn werk, dus het is wat het is. En tussendoor lukt het ook nog om een sociaal leven te hebben en deze blog te onderhouden!

Zien jullie weken er ook zo chaotisch uit?

De foto’s zijn van Shutterstock.

Facebook Comments

You Might Also Like

12 Comments

 • Reply Channa 22 september 2016 at 05:55

  Lijkt mij heel lastig. Hier werkt manlief om de week verschillende diensten. Dat betekent de ene week alle avonden alleen thuis met de kinderen. Soms best pittig, maar het hoort erbij.
  Channa onlangs geplaatst…Nee, ik ben geen perfecte moeder!My Profile

 • Reply marije 22 september 2016 at 06:10

  Wauw dat is echt plannen to the max zeg. Hoe fijn in sommige weken de onregelmatigheid is zijn er ook weken dat het hartstikke lastig is.
  marije onlangs geplaatst…A man’s point of view: Get your happy onMy Profile

 • Reply Malou 22 september 2016 at 06:36

  Lijkt me best lastig zeg! Hier hoeft er weinig gepland te worden, doordat ik niet werk.
  Malou onlangs geplaatst…Met Lenn naar de kinderartsMy Profile

 • Reply Charlotte 22 september 2016 at 07:06

  Onze donderdagen zijn vrijwel hetzelfde 🙂 Bij ons is het best gestructureerd omdat ik maar twee dagen werk. Best fijn!
  Charlotte onlangs geplaatst…Deze zwangerschap lukt het me niet om…My Profile

 • Reply Angela - Mama met passie 22 september 2016 at 09:00

  Jullie hebben het goed geregeld en dat is belangrijk. Lijkt mij best lastig allemaal! Ik werk 24 uur in de week, altijd al gedaan en meer zou ik niet willen werken. Thuisblijfmoeder is niets voor mij, want ik vind mijn werk ook veel te leuk! Mijn man werkt 5 dagen in de week en in de weekenden zijn we dus echt met elkaar.
  Angela – Mama met passie onlangs geplaatst…Kampeertips, op vakantie met een dreumesMy Profile

 • Reply Lilian 22 september 2016 at 09:02

  Het is inderdaad een heel geregel en het is niet altijd even leuk, ik weet er alles van Maar wanneer het loopt is het ook helemaal prima! Aangezien mijn vriend die toevallig ook Kevin heeft, in ploegen werkt en dus elke week ook een andere tijden werkt en ik zelf naar school ga, moeten wij hier thuis ook echt werken met een planning.

 • Reply marleen@burgertrutjes 22 september 2016 at 10:18

  Ik ben trots op mijn chaotische PKtje 🙂

 • Reply Jessica 22 september 2016 at 15:17

  Lijkt me best even puzzelen als je onregelmatige tijden moet werken of je man. Manlief werkt hier fulltime van 7 tot 16 uur. Maar dan is het altijd wel de vraag hoe dicht hij bij huis bezig is en hoelaat hij dan thuis is. Ik werk 28 uur op kantoor.
  Jessica onlangs geplaatst…Nog 10 weetjes about JessMy Profile

 • Reply Cindy - levenalsmama.nl 22 september 2016 at 21:01

  Wauw, dat is inderdaad een gepuzzel. Ik werk zelf wel onregelmatig, maar mijn man werkt gelukkig vaste dagen en tijden. Soms is dat ook even puzzelen, maar het komt gelukkig altijd wel weer goed.
  Cindy – levenalsmama.nl onlangs geplaatst…Hiep hiep, hoera! Ninthe 2 jaar!My Profile

 • Reply Jonna@Burgertrutjes 22 september 2016 at 22:10

  Dat is een uitdagend schema! Maar gelukkig kun je het handelen!
  Jonna@Burgertrutjes onlangs geplaatst…Stop met al die gezondheidspropaganda! Ik wil gewoon lekker eten!My Profile

 • Reply Romy 22 september 2016 at 23:06

  Wat een gepuzzel om alles voor elkaar te krijgen, maar zo te horen lukt het je aardig! 🙂
  Romy onlangs geplaatst…Keuzestress? Volg je hart!My Profile

 • Reply Wendy 23 september 2016 at 15:43

  Super fijn dat je maar 1 dag opvang nodig hebt, dat is hier ook zo! Ik werk 3 dagen hotelreceptie en 1 avond en 1 ochtend geef ik les op de sportschool en dan is Wim ook thuis 😀
  Wendy onlangs geplaatst…Shoplog: alle mama’s naar de Hema!My Profile

 • Leave a Reply

  CommentLuv badge

  Lees vorig bericht:
  Zwangerschapsupdate #6 – 20 weken echo!

  We zijn op de helft! Gisteren was ik 20 weken zwanger en hadden we ook gelijk de 20 weken echo....

  Sluiten