Persoonlijk

Even bijpraten: Heel veel spanning, nieuwe auto en blog!

20 oktober 2016

Eigenlijk heb ik best veel te vertellen over de afgelopen weken, maar ik krijg het niet in een blog met een bepaald thema gegoten. Dus ach, waarom niet eens een gezellige bijpraat-blog! Al hoewel, zo gezellig was het niet continu. Het was vooral heel erg veel stress de afgelopen week.

Reorganisatie

Bij het bedrijf waar ik werk moet helaas een reorganisatie plaatsvinden. Dit is niet mogelijk zonder ontslagen. Afgelopen dinsdag was de dag waarop wij als personeel hoorden of je mocht blijven of niet. Ik kan jullie zeggen dat het lang geleden is geweest dat ik zo ontzettend nerveus ben geweest. Niet alleen uit angst voor het verliezen van mijn eigen baan, maar uiteraard ook voor mijn collega’s. Dit heeft me dan ook behoorlijk bezig gehouden en is ook de reden van het feit dat er gisteren geen blog online kwam. Ik kon me er gewoon niet toe zetten en ik had geen plaats in mijn hoofd voor andere dingen. Gelukkig mag ik blijven en houd dus mijn baan. Ik ben echt HEEL erg blij dat dit zo is, ondanks het verdriet dat ik afscheid moet nemen van collega’s. Vooral ook heel opgelucht dat dit deel van het proces erop zit en die onzekerheid niet meer boven ons hoofd hangt. Phew, zo blij dat ik mag blijven!

Auto

De afgelopen jaren wisten we dat dit eraan zat te komen en ben ik alvast gaan sparen. Stel dat je eruit ligt, wil je toch een buffer opgebouwd hebben. En stel dat ik mocht blijven, dan wilden we graag een grotere auto. Ik heb een prachtige Toyota Aygo waar ik al jarenlang de trotse eigenaar van ben, maar ja, toen ik die kocht was ik alleen. Inmiddels ben ik getrouwd, hebben we een zoontje en is er een tweede kindje onderweg. En dat allemaal samen past niet echt in de Aygo, helemaal niet als je een kinderwagen en weet ik veel wat moet meeslepen. Uiteraard ga je niet zo’n dure aankoop doen met een eventueel ontslag boven je hoofd, dus we hebben het allemaal even op een laag pitje gezet, onze autoplannen. Maar ja, soms moeten dingen misschien wel zo zijn. Ik behield mijn baan en toevallig had ik voor het eerst problemen met mijn Aygo. Kapotte katalysator. Potverdorie, geen goedkoop geintje. En verdomd de dealer belt dat hij een hele mooie tweedehands Auris binnen heeft gekregen die precies is wat wij zoeken. We hadden hem wel al op de hoogte gesteld van onze zoektocht. Om een lang verhaal kort te maken: De Aygo ruilen we in en de Auris is gekocht! Nu moet je je voorstellen dat mijn Aygo mijn eerste (en dus enige) auto ooit is geweest. En die zijn niet groot. Dit was tijdens het proefrijden dus wel even wennen met de Auris, want allemachtig, wat een verschil. Ik durfde er amper mee in te parkeren, haha. We zijn echt ontzettend blij met onze nieuwe aankoop!!! Zo zie je maar weer hoe het kan vergaan in een week; van een vreselijke dag naar vreugde een dag later.

Blog

Enige tijd geleden vertelde ik jullie dat ik soms het plezier in het bloggen kwijt ben.  Ondanks dat ik me er deze week door de stress moeilijk tot kon zetten, is dat gelukkig voorbij. Het grappige is dat als je het loslaat, het opeens allemaal ontzettend goed gaat. Ik heb een recordaantal aan bezoekers gehaald en mijn mailbox zat opeens vol met allerlei leuke aanbiedingen. En het allerbelangrijkste: ik heb het plezier weer teruggevonden. Ik probeer niet te streng te zijn voor mezelf en zoals het zoals deze week gewoon even niet gaat, dan maar geen nieuwe blog online.

Verder gaat het allemaal goed! De zwangerschap verloopt voorspoedig en gisteren zijn we heerlijk een dag naar LEGO World in Utrecht geweest. Een verslag daarvan komt binnenkort online!

De foto is van Shutterstock.

Facebook Comments

You Might Also Like

21 Comments

 • Reply Susan 20 oktober 2016 at 05:46

  Fijn dat je je baan kunt houden en dat je een nieuwe auto hebt! Alleen maar positieve dingen 🙂
  Susan onlangs geplaatst…Bloggen en studerenMy Profile

 • Reply Charlotte 20 oktober 2016 at 05:50

  Fijn dat je mag blijven op je werk! En dat je het plezier in het bloggen weer terug hebt gevonden 🙂
  Charlotte onlangs geplaatst…Hoe kon dit mij nou gebeuren?!?!My Profile

 • Reply Eline 20 oktober 2016 at 06:11

  Wat een opluchting! Ontzettend fijn dat je je baan kunt houden, en gefeliciteerd met de auto!

 • Reply Maaike 20 oktober 2016 at 06:46

  Wat een opluchting dat je mag blijven op je werk! En fijn dat je het plezier in het bloggen weer hebt hervonden 😉. Ik geloof wat dat betreft echt in de ‘law of attraction’: dat jij er plezier in hebt en dat dan gelijk je inbox volstroomt met aanbiedingen en je bezoekersaantallen stijgen!

 • Reply marije 20 oktober 2016 at 07:00

  Oooh wat fijn dat je je baan mag houden. Kan mij voorstellen dat je op was van de zenuwen en spanning. Reorganisaties zijn verschrikkelijk. Mooie kers op de taart een nieuwe auto. Geniet er lekker van!
  marije onlangs geplaatst…A man’s point of view: de supermarkt de baas zijnMy Profile

 • Reply Simone 20 oktober 2016 at 07:01

  Oh wat een opluchting dat je je baan kunt houden! En een nieuwe auto, wat leuk! 😊
  Simone onlangs geplaatst…Na drie maanden je kat terugvinden… het kan!My Profile

 • Reply Leonie van Mil 20 oktober 2016 at 07:01

  Wat fijn dat je mocht blijven. Wat een opluchting. En ik snap je van de Aygo. Wij hadden die ook en ik moest zo wennen aan een gezinsbak. Maar de Aygo rijdt ook heel stug en die luxe went dan ook snel hahaha 😉
  Leonie van Mil onlangs geplaatst…Is het al bijna kerst? – tagMy Profile

 • Reply Carlijn 20 oktober 2016 at 07:26

  Opluchting zeg dat je niet ontslagen wordt zoals een deel van je collega’s. Lijkt me heel spannend als je van tevoren niet weet welke kant het op kan gaan. Ook fijn dat het plezier in het bloggen terug is, dat is wel het allerbelangrijkste en dit merken je lezers ook gelijk.
  Carlijn onlangs geplaatst…Review: Clarins Skin Illusion Fond de Teint Poudre LibreMy Profile

 • Reply Annet 20 oktober 2016 at 08:46

  Heerlijk dat je op je werk kunt blijven! En gefeliciteerd met de nieuwe auto! Wanneer kan ik instappen? 😉

 • Reply marleen@burgertrutjes 20 oktober 2016 at 09:10

  EN ik zie je zaterdag weer. Dat is ook gezellig <3
  marleen@burgertrutjes onlangs geplaatst…Jeugdsentiment tv – Voor deze programma’s bleef je thuis in de 90’s!My Profile

 • Reply Jessica 20 oktober 2016 at 10:28

  Jeetje wat heb je spannende weken gehad, en wat fijn dat je mag blijven werken daar! Hopelijk veranderd er qua sfeer niet teveel na de reorganisatie en blijf je het naar je zin hebben. Leuk een nieuwe auto, altijd fijn om te weten dat je er straks met z’n 4tjes makkelijk in past inclusief kinderwagen..
  Jessica onlangs geplaatst…Klitten, ik word er knettergek van!My Profile

 • Reply Astrid 20 oktober 2016 at 10:58

  Wat fijn dat je je baan mag houden! Gefeliciteerd! Kan me je opluchting goed voorstellen… Dat zijn toch spannende tijden. Fijn ook dat het bloggen weer plezier oplevert, is toch het allerbelangrijkste. En zeker niet te streng zijn! Lief zijn voor jezelf en baby Spencerina 😉
  Astrid onlangs geplaatst…essence blush ball reviewMy Profile

 • Reply Angela - Mama met passie 20 oktober 2016 at 11:46

  Leuk om weer even bijgekletst te hebben 🙂 Ik was zo opgelucht voor je toen je een berichtje stuurde dat je de ontslagronde bespaard is gebleven. Heel verdrietig voor je collega’s, zeker als je zo’n hecht team bent, dan is dat een extra klap. Dat van je auto snap ik helemaal. Ik ben ontzettend blij met mijn Twingo, zou ook moeite hebben met afscheid nemen. Overigens gaat het nog wel even duren voordat deze vervangen wordt. Wij hebben namelijk de auto van mijn man nog en dat is de hoofdauto zeg maar. En jeeeeeeeeeeeh voor het plezier in het bloggen 🙂
  Angela – Mama met passie onlangs geplaatst…Dit is zó fijn nu ik geen borstvoeding meer geefMy Profile

 • Reply Nancy 20 oktober 2016 at 11:52

  Gefeliciteerd met het behouden van je baan en met de aankoop van een andere auto!
  Nancy onlangs geplaatst…GUEST POST & GUEST BLOGGERS WANTEDMy Profile

 • Reply Mathiske's mama blog 20 oktober 2016 at 12:28

  Nou willen we natuurlijk wel allemaal foto’s zien van je nieuwe auto!
  Wat fijn dat je mag blijven oo je werk! Wel super zonde van de collega’s, dat zal wel even heftig zijn.
  Mathiske’s mama blog onlangs geplaatst…Even kletsen, hoe gaat het nu als werkende mama.My Profile

 • Reply Loes | Gewoon iets met Loes 20 oktober 2016 at 12:39

  Wat een vervelende week dan zo! Fijn dat je je baan kunt houden, maar dat reorganiseren gaat je niet in de koude kleren zitten! En vooral niet als straks hetzelfde werk met minder mensen gedaan moet worden (dat is hier in elk geval zo). Fijn, een nieuwe auto! Wij zijn ook aan het sparen, tot nu toe kwam mijn Fabia nog steeds door de APK zonder al te veel kosten, maar denk dat dit het laatste jaar is dat het gelukt is (en daarnaast moet er ook meer ruimte komen nu de kids groter worden). Goed dat je weer plezier hebt in het bloggen, soms helpt het al om dingen op te schrijven. Dan kan je het los laten inderdaad!
  Loes | Gewoon iets met Loes onlangs geplaatst…Hoera! Ik blog 1 jaar! | Feestje met winactieMy Profile

 • Reply Lilian 20 oktober 2016 at 13:18

  Heftige week met veel gevoelens, kan ik begrijpen! Wel ontzettend fijn dat je mag blijven! Wat leuk dat jullie nu een nieuwe auto hebben kunnen kopen en eentje die bij jullie past. Veel schade vrije jaartjes ermee 🙂
  Lilian onlangs geplaatst…Zo kom je het snelst van je verkoudheid afMy Profile

 • Reply Nicolette Weijman 20 oktober 2016 at 20:50

  Dat is goed nieuws Nicole gefeliciteerd! En jullie nieuwe auto zullen we zaterdag bewonderen . Tot dan en veel liefs uit Arnhem🏎🚗🚕🚙🚐🚎🚖🚘🚍🚛🚚🚌

 • Reply Jonna@Burgertrutjes 20 oktober 2016 at 23:27

  En ik zie je ook zaterdag weer! Super leuk 🙂
  Jonna@Burgertrutjes onlangs geplaatst…Jeugdsentiment tv – Voor deze programma’s bleef je thuis in de 90’s!My Profile

 • Reply Vlijtig Liesje 21 oktober 2016 at 10:33

  Phew, ik kan me voorstellen dat je opgelucht bent dat je je baan kunt houden. Daar hangt toch best heel veel van af.

  En wat fijn dat het op bloggebied allemaal goed loopt!
  Vlijtig Liesje onlangs geplaatst…6 Tips: waar je aan moet denken bij het uitzoeken van een keukenMy Profile

 • Reply Merel 22 oktober 2016 at 21:58

  Goed nieuws! Gelukkig mag je blijven, nieuwe auto is fantastisch en idd soms is loslaten het toverwoord. Gefeliciteerd!
  Merel onlangs geplaatst…VTech 2 in 1 Loopwagen – ReviewMy Profile

 • Leave a Reply

  CommentLuv badge

  Lees vorig bericht:
  Schermtijd voor een dreumes, wat is verantwoord?

  Kinderen en schermtijd, het was weer een hot topic gisteren in het nieuws. Volgens onderzoek van een Duitse psychiater maken...

  Sluiten