Persoonlijk

Hoe kunnen we geld besparen?

2 juni 2017

Twee inkomens, kinderopvang voor twee kinderen, een koopwoning, een auto, een aantal andere vaste lasten… De administratie is hier een heel gepuzzel soms. Gelukkig komen we financieel makkelijk rond elke maand en kunnen we dus ook nog sparen. Desondanks proberen we ook regelmatig geld te besparen op onze vaste lasten en andere zaken. Maar waar kun je eigenlijk op besparen? Dat probeer ik nu in kaart te brengen voor ons.

Boodschappen

Hier zit voor ons een goede mogelijkheid om nog geld te besparen. Waar we eerst braaf 1 a 2 keer per week naar de Lidl gingen om weekboodschappen te doen, zijn we inmiddels behoorlijk makkelijker geworden daarin en gaan we vaak naar de PLUS, wat geen goedkopere supermarkt is, maar voor ons wel heel dichtbij. Gemakzucht dus. Maar soms gaan we wel 4 keer per week en dat is echt zonde. Want zo kom je altijd met meer terug. Dus, dat kan wel wat beter! Het plan is dus weer terug naar de basis: een weekmenu maken en alle boodschappen die we in een week nodig hebben opschrijven. En daarmee naar de Lidl en alles inkopen. Als je je boodschappen thuis laat bezorgen heb je overigens ook niet de kans om allerlei andere dingen mee te nemen die je ziet, maar helaas vind ik de bezorgkosten vaak erg hoog.  Kortom: gewoon weer ouderwets met een flinke lijst op stap!

Verzekeringen

Dit is dus iets waar ik helemaal niet goed in ben om dat in de gaten te houden. Ik heb de meeste verzekeringen ooit afgesloten op mijn 18e en nooit meer naar omgekeken. Stom, want ik weet dat daar geld mee te besparen valt. Maar het is een kwestie van een beetje luiheid en ook onwetendheid. Want hoe weet ik nou waar het dan wel goedkoper is? Zo weet ik zeker dat wij bijvoorbeeld met onze autoverzekering en energieleverancier kunnen besparen. Nu zijn er gelukkig websites en daar kun je bijvoorbeeld energie vergelijken. Hartstikke handig voor een beetje gemakzuchtige mensen zoals ik, want daar zie je gelijk wat de goedkoopste energieleverancier is voor jou. Ideaal dus!

Minimaliseren?

Dit is iets waar ik de laatste tijd veel mee rondloop in mijn hoofd. We hebben te veel spullen. Spencer heeft meer speelgoed dan de gemiddelde Intertoys heeft en ik heb voor Jasmijn zoveel kleertjes dat ik wel 10 dochters aan kan kleden. We moeten dus minder kopen. En met ‘we’ bedoel ik vooral mezelf. Ik heb namelijk best een beetje een gat in mijn hand als het op de kinderen aan komt. Er is ook gewoon ZOVEEL leuke kinderkleding. En ik vind al dat speelgoed zelf ook leuk. Daarnaast komt vaak de verzamelwoede in me naar boven, dus als Spencer dan één iets van een bepaalde serie heeft, wil ik alles kopen. Erg hè? En dat kan allemaal best wel wat minder. Dus doel 3: minder meuk voor de kids kopen. Dit gaat de lastigste worden, dat weet ik nu al.

En zo zit er al met al dus zeker (veel) ruimte in ons uitgavenpatroon waar op bespaard kan worden. Daar gaan we na de vakantie maar eens aan de slag!

Deze blog is een samenwerking.

De uitgelichte afbeelding is van Shutterstock.

Facebook Comments

You Might Also Like

5 Comments

 • Reply Channa 2 juni 2017 at 05:41

  Wij stapte jaarlijks over van energiemaatschappij, scheelt best wat. Inmiddels levert het werk van manlief de energie en daar komt qua kosten geen andere energieleverancier onder.
  Channa onlangs geplaatst…Super toffe gepersonaliseerde fotosieraden + WINACTIEMy Profile

 • Reply Jonna@burgertrutjesNL 2 juni 2017 at 06:36

  Wij zijn ook goed bezig met besparen thuis! Shop ook weer de boodschappen bij de Lidle en ik heb dit jaar al mijn verzekeringen goed uitgezocht en ben overgestapt van energieleverancier en telefoonprovider. Goed bezig Nicole
  Jonna@burgertrutjesNL onlangs geplaatst…Zomerhits: favoriete zomerhits! Bring on the sun..en wat drankjes!My Profile

 • Reply Vlijtig Liesje 2 juni 2017 at 12:28

  Fijn dat je ruimte en mogelijkheden ziet waar je kunt bezuinigen! Daar liggen beslist kansen dan.
  Vlijtig Liesje onlangs geplaatst…Nieuwe hangmatMy Profile

 • Reply Charlotte 2 juni 2017 at 19:37

  Ik ben heel slecht in bezuinigen… Daar zou voor mij nog veel in te behalen zijn!
  Charlotte onlangs geplaatst…Win een Quapi maxi dress!My Profile

 • Reply Jodi - liefthuis 4 juni 2017 at 09:53

  Overstappen van energie leverancier scheelde hier heel veel. Ik kijk ook regelmatig waar we kunnen besparen.
  Jodi – liefthuis onlangs geplaatst…Klus zolder update…Kinderkamer in de maak…My Profile

 • Leave a Reply

  CommentLuv badge

  Lees vorig bericht:
  Ik ga naar Londen! (in mijn eentje)

  Ik ga een paar dagen naar Londen binnenkort. Alleen. Schrik niet, er is geen relatiecrisis, Kevin en ik zijn nog...

  Sluiten