Persoonlijk

De grote vicieuze haarcirkel

26 juni 2016

Ik heb een probleem. Geen wereldschokkend groot probleem, maar toch voor mij is het lastig soms. We scharen het maar onder de ‘first world problems’. Wat is het geval? Mijn haar is heel snel vet.

Elke dag wassen

Ik was mijn haar elke dag. Omdat het vet is. En waarom is het vet? Omdat ik het elke dag was. Je snapt nu misschien waarom ik mijn blog deze titel heb gegeven. En nu lijkt het zo simpel, maar het is verdomd moeilijk om er vanaf te komen. Ik weet eigenlijk niet precies waarom ik ooit ben begonnen met elke dag mijn haar wassen. Het is gewoon praktisch denk ik, ik douche elke ochtend, dus ik was ook elke ochtend mijn haar. Zo begin ik de dag elke dag lekker fris. Maar in de loop van de dag beginnen de problemen. Ik veeg mijn haar uit mijn gezicht, ik zit eraan, en hop aan het einde van de dag zijn vooral de lokken vooraan vet. En dat ziet er niet uit. Dus wat doe ik dan? Precies, de volgende ochtend was ik het weer opnieuw. Ik heb zelfs speciale shampoo tegen vet haar (Schwarzkopf 7 kruiden).  Ik heb het wel eens geprobeerd hoor, om mijn haar niet dagelijks te wassen. Maar als ik dan een dag oversla, voelt mijn haar echt mega vies en heel vet en durf ik amper over straat. Om vervolgens maar weer snel onder de douche te springen.

Doorzetten

Nu ben ik altijd jaloers op beautyblogsters die een week hun haar niet hebben gewassen en het er vervolgens stralend uitziet en nog volume heeft ook. Ik moet ook doorzetten denk ik dan. Maar ja, ik durf echt niet over straat in die overgangsperiode en aangezien ik wel gewoon fulltime werk gaat dat lastig worden. En hoe lang duurt het eigenlijk voordat je dan door die overgangsperiode bent. Hoe vaak was je dan nog je haar en hoe snel (of langzaam) wordt het dan vet? Kortom: Ik kom er niet uit en voorlopig was ik nog elke dag mijn haar en is het vet.

Wat moet ik doen? Hoe vaak wassen jullie je haar? Heeft er iemand goede tips voor mij?

Facebook Comments

You Might Also Like

18 Comments

 • Reply Channa 26 juni 2016 at 06:48

  Hier ook snel last van vet haar. En ook hier helpt niks… dus ben benieuwd naar de tips.
  Channa onlangs geplaatst…De leukste (kinder)gadgets vind je op Coolgift.com +WINACTIEMy Profile

 • Reply Charlotte 26 juni 2016 at 07:05

  Ik vrees dat doorzetten de enige tip is… maar ik was mijn haar om de dag dus vrees dat ik niet echt een goede raadgever ben haha
  Charlotte onlangs geplaatst…Aukjes diary #26:My Profile

 • Reply Marijke 26 juni 2016 at 07:19

  Herkenbaar. Ook bij mij was het erin geslopen mijn haar elke dag te wassen. En ik heb het rustig afgebouwd. En op dagen dat ik het niet waste en het dus in het begin vet was. Haar vast! Ik had het altijd los en dat is met vet haar dus idd erg naar. Leuk staartje, knotje en je ziet het veel minder. En het voelt dan ook meteen minder. Nu zit ik al een jaar op2x in de week wassen. En dat vind ik prima.
  Marijke onlangs geplaatst…SokkentagMy Profile

 • Reply Angela - Mama met passie 26 juni 2016 at 07:53

  Doorzetten is de enige tip, maar zo coldturkey een aantal weken mijn haar niet wassen, zag ik ook niet zitten. Ik was om de dag mijn haar. Net als Marijke doe ik mijn haar sowieso vast op de dagen dat het vet is zeg maar. Ik zat op twee keer in de week, maar merk nu dat mijn hormonen aan het schommelen zijn, want puistjes op mijn kin en dan is mijn haar ook ineens van slag. Erg balen, want nu zit ik weer om de dag. Ik ga proberen met vakantie drie weken door te zetten, maar of mij dat lukt?!
  Angela – Mama met passie onlangs geplaatst…Even babbelen: ziekenhuis, voeding eraf, meeting met Jodi en andere hersenspinselsMy Profile

 • Reply Jodi - liefthuis 26 juni 2016 at 07:54

  De eerste maanden na m’n zeangerschap was m’n haar mega snel vet. Super irritant en niet gewend. Toen om de dag / iedere dag wassen, nu was ik 2 tot 3 keer in de week mijn haar en dat heb ik kunnen rekken door doorgehampoo en het vast doen van m’n haar. Succes
  Jodi – liefthuis onlangs geplaatst…Video – Wat zit er in onze commode? + indelingMy Profile

 • Reply Heleen 26 juni 2016 at 08:30

  Doorzetten… Ik zat in dezelfde cirkel en heb het op een gegeven moment gewoon doorgezet. Begin in t weekend, of wanneer je een paar dagen vrij bent. Ik heb wel droogshampoo in huis gehaald. Dat hielp enorm om het minder vet eruit te laten zien. En dan was ik toch weer een dagje verder! Ik was nu elke 3-4 dagen mijn haar, en het is heerlijk dat douchen zo veel sneller gaat. En mijn haar zit nog beter ook!

 • Reply Jess 26 juni 2016 at 08:37

  Zo herkenbaar! Droogshampoo!!!! En als je nergens moet zijn, probeer dan de droogshampoo dagen te rekken, dit hielp voor mij. Succes!
  Jess onlangs geplaatst…Te dik voor H&M!?My Profile

 • Reply Nicole 26 juni 2016 at 08:53

  Ik was mijn haar 2x per week maar heb nog steeds dat het snel vet wordt.. Daarom draag ik vaak een staart zodat je het niet ziet. Want als ik t elke dag was dan is t nog erger..
  Nicole onlangs geplaatst…Eigenwijs de week door #8 | Onze vakantieMy Profile

 • Reply Esther 26 juni 2016 at 09:20

  Het ingrediënt waardoor je haar zo snel weer vet wordt is o.a. SLS of andere sulfaten. Dit is een goedkoop product om shampoos te laten schuimen. Het is heel hardnekkig voor je huid.

  Er zijn genoeg shampoos zonder dit spul en zonder parabenen en parfum. Zogenaamde low poo. Dit zou je kunnen proberen tijdens de overgangsperiode. Of gebruiken i.p.v. je gewone shampoo.

  Ook honing, roggemeel, groene klei, baking soda, ghassoul klei kun je o.a. gebruiken om af en toe je haar mee te wassen. Van een aantal van deze producten heb ik een review geschreven.

  Dan heb je nog de conditioning only, een manier waarbij je je haar alleen nog wast met conditioner.

  Ik heb in t afgelopen jaar mijn haar 2 keer met shampoo gewassen. Als t heel vet is doe ik gewoon een knot in.

  Een groot voordeel aan stoppen met die ingrediënten die ik eerder noemde is dat je niet meer je hoofdhuid zo ruikt. Vaak als je een paar dagen niet was gaat het stinken, naar hoofdhuid. Daardoor wil je het weer gaan wassen. Maar na een tijdje stopt je hoofdhuid met al dat extra vet aanmaken. Je haar wordt nog wel vet, maar op een andere manier. Mijn haar stinkt nu nooit meer 🙂

  Als je meer info wilt kun je me altijd mailen 🙂
  Esther onlangs geplaatst…Dit is waarom je slecht slaaptMy Profile

 • Reply Froukje 26 juni 2016 at 09:26

  Ik ben van de ene op de andere dag gestopt met elke dag wassen. Enorm wennen!
  Wat bij mij helpt is na dat ik het gewassen heb er niets meer aan te doen dan 1 keer met de borstel er doorheen.
  Oplaten drogen en vast knopen snachts.(vlecht geeft me een speels kapsel) Dag 1 en 2 doe ik er helemaal niets mee(ook niet nat maken) dag 3 begin ik met droogshampoo, verder kijk ik het dan aan bij dag vier,( vaak gaat het dan half op) en dag vijf gaat het vast zo kan ik dag 6 weer wassen.

  Probeer zo weinig moegelijk aan je haar te zitten. je handen zijn vet. daarnaast ook proberen niet aan je hoofd te zetten. elke aanraking zorgt voor meer talgproductie.

  Succes

  xo

 • Reply Tamara 26 juni 2016 at 10:12

  Een keer in de anderhalf a twee weken. Gewoon steeds een dag uitstellen. Dat een paar weken volhouden. Nog een dag uitstellen, paar weken volhouden etcetera. Wat bij mij ook goed hielp was conditioner alleen in de punten gebruiken of een tijdje geen conditioner.

 • Reply Jessica 26 juni 2016 at 13:33

  Ik speel misschien een beetje vals, gezien mijn haar bijna altijd in een staart zit, maar ik kan gerust 3 dagen niet mijn haar wassen, zonder dat het echt vet wordt. Ik heb ook ontzettend dik haar, dus om het elke dag te wassen en daarna nog een kwartier bezig te zijn met drogen, nee bedankt haha.. 😉
  Jessica onlangs geplaatst…60 day challenge – Laatste updateMy Profile

 • Reply Astrid 26 juni 2016 at 19:54

  Wat vervelend he? Ik snap dat je niet over straat wil met vet haar. Misschien dat opsteken werkt? Dat doe ik altijd als mijn haar te vet is en ik nog niet wil wassen. Ik was altijd twee keer per week. En misschien dat droogshampoo werkt? Ik weet niet of je daarmee het vette in stand houdt eigenlijk…
  Astrid onlangs geplaatst…De Beauty Routine TagMy Profile

 • Reply Leonie van Mil 27 juni 2016 at 06:39

  Helaas geen goeie tip voor je. Ook ik was iedere dag mijn haar en zit in hetzelfde cirkeltje. *zucht*
  Leonie van Mil onlangs geplaatst…Emotionele mamamomentenMy Profile

 • Reply Lieke 27 juni 2016 at 15:06

  Op de blog van Saskia, twinkelbella las ik over talkpoeder tegen vet haar, misschien kun je dat proberen!
  Ik was mijn haar 3 tot 4 keer per week 😉

 • Reply Mijn vijf slechtste beauty gewoonten - Everyday-Life 29 augustus 2016 at 05:06

  […] heb ik al eens een hele blog over geschreven. Ik was elke ochtend mijn haar. Als ik dat niet doe, dan voelt het gewoon zo vies en vet. Ik weet […]

 • Reply Alice 10 januari 2017 at 17:03

  Je moet eens proberen om erop te letten dat je enkel je haar wast en niet je hoofdhuid. En daar bedoel ik mee dat je gerust shampoo mag laten schuimen bovenop je hoofd, maar vermijd om met je vingers tussen je haar in je hoofdhuid ook te wassen. Op die manier ga je al iets minder talg weghalen waardoor je hoofd ook minder snel weer net extra veel talg zal aanmaken. Op die manier krijg je je haren proper en zien ze er niet vettig uit, maar blijft je hoofdhuid in het ongewisse. Als je dat een paar dagen of weken volhoudt kan je normaal gezien ook wel eens een dag beginnen over te slaan.
  En wat ik ook al las hier: raak je haren verder niet aan door de dag! Een staart maken en tien keer over je hoofd wrijven om alle haren in je elastiekje te krijgen kan al nefast zijn voor het “vettigheidsgehalte”.

 • Leave a Reply

  CommentLuv badge

  Lees vorig bericht:
  Het woord ‘loedermoeder’ irriteert mij

  Laat ik maar gelijk met de deur in huis vallen: het woord 'loedermoeder' kan mij soms een beetje ergeren. En...

  Sluiten