Persoonlijk

Help, een hele dag zonder kind!

28 september 2016

Het komt eigenlijk nooit voor, maar vorige week had ik een hele dag zonder ons zoontje! Dat was gek! Ik wist echt niet wat ik moest doen de hele dag! Wat best gek is, want ik heb me nooit een dag verveeld voor hij er was. Grappig hoe snel zoiets went.

Kapper

Goed, ik had dus echt geen idee wat ik met mezelf aan moest de hele dag. Door onze zeer drukke weekagenda, komt het eigenlijk nooit voor dat ik een dag alleen ben zonder Spencer. Maar vorige week vrijdag was ik vrij omdat ik weekenddienst had en ons zoontje gaat op vrijdag altijd naar de gastouder. Die betalen we sowieso of hij gaat op vrijdag of niet, dus ik kan hem net zo goed brengen. Daarnaast vind ik het belangrijk dat hij zoveel mogelijk een ritme heeft in een week. Dus ik op tijd mijn bed uit, kind naar de gastouder en daar stond ik dan. En toen? Één ding wist ik zeker; op naar de kapper. Ik kom er nooit aan toe om naar de kapper te gaan, dus dit was het moment. Daarna heb ik heerlijk op mijn gemak boodschappen gedaan. Ik vind het heerlijk om boodschappen te doen, maar met een dreumes die alles uit het rek wil trekken en het geduld van een doperwt heeft, is dat soms best een uitdaging. Maar ja, hoe lang kun je in een supermarkt doorbrengen? En toen ik eenmaal thuis was, sja… daar zat ik dan.

SLAPEN

Nu is zwanger zijn, en werken en een dreumes best vermoeiend. Dus ik dacht: ik kan ook wel even een middagdutje doen. Dus ik heb even lekker geslapen. Daarna nog wat aan mijn site gewerkt. Maar ik moet zeggen, het voelt toch gewoon alsof er een onderdeel van mezelf mist ofzo als ik alleen thuis ben. Het is zo saai en stil in huis. Die kleine blonde hoort hier gewoon rond te lopen en er een zootje van te maken haha. Ik vraag me dan ook serieus af wat ik de hele dag deed voor ik moeder was. Ik heb 11 jaar alleen gewoond en toen verveelde ik me echt niet. Ik wist me altijd te vermaken. Maar nu… alsof ik ergens een ledemaat heb laten liggen.

Zijn jullie wel eens een dag alleen zonder (kind)eren?

 

De foto is van Shutterstock.

Facebook Comments

You Might Also Like

12 Comments

 • Reply Patricia Schmitz-Heres 28 september 2016 at 05:11

  Ik ben ook vrijwel nooit zonder Bjarne. Soms komt het wel eens voor en dan ga ik meestal maar werken aan mijn blog om de tijd te doden haha.
  Patricia Schmitz-Heres onlangs geplaatst…Blogmutsen & Co: Wat zou ik met mijn uren doen als ik niet zou bloggen?My Profile

 • Reply marije 28 september 2016 at 05:16

  Minimi is nu gewoon onderdeel van jou dus daarom voelt het zo raar 😉
  marije onlangs geplaatst…Woman Crush Wednesday: Beyoncé Knowles-CarterMy Profile

 • Reply Kirsten 28 september 2016 at 06:24

  Ik ga 4 dagen per week werken & ben op vrijdag in ouderschapsverlof om bij Lenne te zijn. Als ik ga werken zie ik Lenne ’s ochtends niet omdat ze nog slaapt en ’s avonds ben ik pas ten vroegste om 17u30 thuis.. In dat opzicht ben ik het gewend dat ik haar niet veel zie, maar op de dagen dat ik niet moet werken, vind ik het ook raar als ze er eens niet is omdat ze bijvoorbeeld mee is met mijn man..
  Kirsten onlangs geplaatst…Verslag van een gebroken nachtMy Profile

 • Reply Bregje 28 september 2016 at 06:42

  Ik ben twee dagen in de week kindloos en dat vind ik heerlijk! Kan dan alles op mijn gemak doen en rustig achter de laptop werken. Vanaf half 4 ga ij dan wel aftellen tot ik hem weer mag halen! 😉
  Bregje onlangs geplaatst…De kofferkenauMy Profile

 • Reply Leonie van Mil 28 september 2016 at 07:08

  Ik ben wel eens ochtenden zonder de kleine. Dus meestal maak ik van die gelegenheid gebruik om te bloggen of het huis op te ruimen
  Leonie van Mil onlangs geplaatst…Zijn favoriete speelgoedMy Profile

 • Reply MetMirjam 28 september 2016 at 07:11

  Het is bij ons nog niet voorgekomen, maar dat lijkt me inderdaad ook zo gek!
  MetMirjam onlangs geplaatst…Terugblik en winnaar | Nationale Mamablogger DagMy Profile

 • Reply Charlotte 28 september 2016 at 07:16

  Ja ik vind het ook altijd zo raar om alleen thuis te zijn. Meestal ga ik dan flink aan de poets, want dat lukt me toch minder goed met een peuter om me heen
  Charlotte onlangs geplaatst…Ik beken, ik ben zo’n moeder die…My Profile

 • Reply Merel 28 september 2016 at 07:56

  Niet vaak, dus vind zo’n dag vaak heerlijk in ’t begin. Maar na een tijdje voel ik een soort onrust en zou ik het liefst weer samen zijn.
  Merel onlangs geplaatst…YouTube filmpjes: 6x genietenMy Profile

 • Reply Vlijtig Liesje 28 september 2016 at 08:21

  Ik helaas zelden, maar ik herken het gevoel. Je bent het niet meer gewend, en daardoor ben je eerst onthand. Het kan best even duren voordat je je draai weer vindt.
  Vlijtig Liesje onlangs geplaatst…Mandarijnen: Satsuma’s versus ClementinesMy Profile

 • Reply marleen@burgertrutjes 28 september 2016 at 11:29

  Ik snap het wel met dat lekkere ventje! <3
  marleen@burgertrutjes onlangs geplaatst…Burgertrutjes Blog Challenge: Ben jij de leukste blogger van het land? BLOG & WIN!My Profile

 • Reply Jessica 28 september 2016 at 12:59

  Gek he dat je daar zo snel aan went. Maar wel fijn dat je even naar de kapper bent geweest, dat is zonder kindje wel makkelijker.
  Jessica onlangs geplaatst…*Mooie trendy sieraden van aperfectgift.nlMy Profile

 • Reply Astrid 29 september 2016 at 06:16

  Ik ben eigenlijk nooit alleen thuis! Als het wel voorkomt, verveel ik me eerlijk gezegd niet en geniet ik er stiekem even van 😉 Daarna is het wel altijd leuk om de kleine druktemaker weer te zien.
  Astrid onlangs geplaatst…Favoriete producten van septemberMy Profile

 • Leave a Reply

  CommentLuv badge

  Lees vorig bericht:
  Tweedehands kinderkleding shoplog – De eerste meisjeskleding is binnen!

  Ik ben gek op rommelmarkten, kofferbakmarkten, vlooienmarkten, tweedehands kinderkledingbeurzen en dergelijke. Een kind is nou eenmaal niet goedkoop en om...

  Sluiten