Persoonlijk

Hoe belangrijk een mooie reis kan zijn

17 augustus 2016

Zoals de vaste volgers van mijn blog inmiddels weten, is 5,5 jaar geleden mijn moeder overleden. Dit heeft uiteraard grote sporen achter gelaten bij zowel mijn vader als bij mij. Ondanks dat mijn moeder al geruime tijd ernstig ziek was, was het feit dat ze er niet meer was, erg zwaar te verwerken. Nu geloof ik ook niet dat je daar ooit helemaal overheen komt (ik niet althans), maar in de loop der jaren heb ik wel geleerd ermee om te gaan. Maar in de weken nadat ze was overleden, was ik daar nog lang niet.

IMG_1924

Santa Monica pier in Los Angeles

Amerika

Mijn moeder is in januari overleden. Een maand later liep ik nog steeds een beetje doelloos rond, ondanks dat ik wel weer gewoon werkte en sociale dingen deed en had ik bedacht dat ik iets moest doen om dit te veranderen. Ik wilde op reis. Ik had toen al een vaste baan en een koophuis, dus kon niet zomaar mijn spullen pakken, maar een paar weken moest toch wel lukken. En ik wilde ook ver weg. Het moest Amerika worden, een reis die ik al heel lang wilde maken. Ik was destijds nog vrijgezel en besloot met een singlereis van Fox mee te gaan. Nu heb je misschien een beetje treurig gevoel bij het woord singlereis, maar ik kan je vertellen dat dit niet terecht is. Met een fantastisch leuke groep van zo’n 25 mensen van allerlei leeftijden hebben we een prachtige rondreis gemaakt. Het werd een reis van San Francisco, naar Las Vegas, Los Angeles en weer terug naar San Francisco. In alle steden hebben we enige dagen doorgebracht en ook hebben we tussenliggende parken aangedaan, zoals Yosemite National Park, Zion, Bryce Canyon en natuurlijk de Grand Canyon. En oh wat heb ik ervan genoten!!!

IMG_1994

In een helikopter boven en door de Grand Canyon vliegen, lopen over The Strip in Las Vegas, Route 66, cocktails drinken op een ronddraaiende verdieping van een wolkenkrabber in downtown Los Angeles, genieten in San Francisco wat misschien wel de leukste stad ooit is. Het was heerlijk en de mooiste reis die ik ooit gemaakt heb.

Grand Canyon vanuit de helikopter

Grand Canyon vanuit de helikopter

Alleen

Nu zal niet iedereen mijn keuze begrijpen, maar als ik écht enorm verdriet heb, en het écht niet meer zie zitten, dan ben ik graag tijdelijk even alleen. Uiteraard heb ik buitengewoon veel steun aan familie en vrienden gehad, maar ik had zo’n behoefte aan een totaal andere omgeving en even wat andere mensen om mij heen. Deze reis heeft me dan ook echt zoveel goeds gedaan. Ik ging erheen als een zielig hoopje met heel veel verdriet. Nu wil ik de term ‘herboren’ niet gebruiken want dat vind ik nogal melodramatisch klinken, maar het heeft me heel veel goeds gedaan. Soms heb je (of althans: ik) een andere omgeving nodig om het weer allemaal te zien zitten. Verandering van spijs doet eten, maar dan anders. Uiteraard mis ik mijn moeder nog elke dag, en tijdens de zwangerschap verergert dit alleen maar, maar sindsdien kan ik er wel beter mee om gaan. Ik ben dan ook heel erg blij dat ik deze reis heb gemaakt. Ik heb zoveel tofs gezien en meegemaakt, dat ik het echt nooit meer vergeet. En omdat ik dit graag met jullie deel, is deze blog volgeplakt met allemaal leuke vakantiefoto’s van toen 🙂

 

Monument Valley

Monument Valley

IMG_2511

Las Vegas!

 

Facebook Comments

You Might Also Like

13 Comments

 • Reply Leonie van Mil 17 augustus 2016 at 05:33

  Wat ontzettend goed dat je dat hebt gedaan! Ik kan mij voorstellen dat zo’n reis heel belangrijk kan zijn in een moeilijke tijd. De dag na mijn miskraam hebben we ook meteen een reis naar IJsland geboekt. 5 weken later zaten we daar al. Dat was het eerste moment na mijn miskraam dat ik mij weer een beetje gelukkig kon voelen. Reizen is dus zeker belangrijk
  Leonie van Mil onlangs geplaatst…Op vakantie met een babyMy Profile

 • Reply marleen@burgertrutjes 17 augustus 2016 at 05:50

  Mooie blog! <3 Xxxx
  marleen@burgertrutjes onlangs geplaatst…Een scoliose en kyfose : wat zijn dat en kan je ermee leven?My Profile

 • Reply Channa 17 augustus 2016 at 06:19

  Wat een prachtige reis moet dat geweest zijn! En als dit voor jou heeft geholpen dan is dat heel fijn toch 🙂
  Channa onlangs geplaatst…Die ellendige eerste dag weer…My Profile

 • Reply Nathalie 17 augustus 2016 at 07:11

  Wat gaaf en bijzonder.
  Nathalie onlangs geplaatst…Met Makii op reis door ItaliëMy Profile

 • Reply -N | Mommies Life 17 augustus 2016 at 07:55

  WAt goed dat je alleen gegaan bent! En wat ben ik jaloers! Ik wil nog zó graag naar Amerika!!!
  -N | Mommies Life onlangs geplaatst…WIN ♦ Ik-wil-zwanger-worden-pakketMy Profile

 • Reply Dalinka 17 augustus 2016 at 08:05

  Wat fijn dat deze reis zo goed geholpen heeft. Soms heb je inderdaad even een andere omgeving nodig om alles in een ander licht te zien. Reizen en nieuwe mensen ontmoeten is daar echt een hele goede manier voor. En vergeten doe je nooit, maar dat hoeft ook niet. Zo lang je het maar een plekje kan geven in ke leven.
  Dalinka onlangs geplaatst…Korte vakantie in MaastrichtMy Profile

 • Reply Nicolette Weijman 17 augustus 2016 at 10:25

  Lieve Nicole fijn dat je het zo hebt ervaren! Dat van alleen willen zijn heb ik ook,maar reizen ben ik niet zo van. Vindt het wel geweldig leuk om leuke/ mooie reiservaringen te lezen veel liefs en groetjes aan je mannen❤️👍❤️💋😎🌞

 • Reply Lilian 17 augustus 2016 at 10:47

  Wat goed dat je voor jezelf wist wat je nodig had en dat dan ook hebt gedaan. Uit het oog maar niet uit het hart.
  Lilian onlangs geplaatst…What’s on my Phone?My Profile

 • Reply Kleine Prinses 17 augustus 2016 at 12:36

  oooh prachtig!
  Kleine Prinses onlangs geplaatst…Familierechtbank: de behandeling van de zaakMy Profile

 • Reply Charlotte 17 augustus 2016 at 14:57

  Fijn dat deze reis je zo goed heeft gedaan! Ik ben juist precies andersom, wil juist niet graag alleen zijn als ik verdriet heb.
  Charlotte onlangs geplaatst…Mama is een softie…My Profile

 • Reply Nesrin 17 augustus 2016 at 16:27

  Mooi geschreven. Het klinkt als een hele mooie reis en ik vind het knap dat je dit destijds gedaan hebt.
  Nesrin onlangs geplaatst…Vandaag mogen jullie alles vragenMy Profile

 • Reply Jonna@Burgertrutjes 17 augustus 2016 at 22:26

  Wat een mooi, persoonlijk artikel weer :). En wat een super gave foto’s
  Jonna@Burgertrutjes onlangs geplaatst…Een scoliose en kyfose : wat zijn dat en kan je ermee leven?My Profile

 • Reply Jessica 19 augustus 2016 at 10:02

  Herkenbaar hoor om alleen te willen zijn als je je niet goed voelt/of een hoopje ellende bent zoals je dat zelf noemt. Wat een gave reis heb je toen gemaakt zeg, Amerika lijkt me echt super tof. NY ben ik al helemaal verliefd op, maar als ik deze foto’s zie… ik wil !
  Jessica onlangs geplaatst…Heerlijk liggen in de zon…maar op welk ligbed?My Profile

 • Leave a Reply

  CommentLuv badge

  Lees vorig bericht:
  Zwangerschapsupdate #3 – 15 weken zwanger

  Daar ben ik weer met een update! Vandaag ben ik 15 weken zwanger. Aanstaande donderdag hebben we een echo. Dit zorgt...

  Sluiten