Persoonlijk

En alweer gaan de sluizen open

17 november 2015

Vroeger huilde ik eigenlijk nooit bij een zielige film of dergelijke. Het was maar een film, dus waarom zou ik daar bij gaan zitten janken? Ik weet nog dat ik in mijn tienerjaren met een stel vriendinnen naar Titanic was. Zij huilden hun mascara tot op hun knieën, ik had geen traan gelaten. In de loop der jaren kwam er soms een traan, maar echt over tot een potje janken ging ik niet snel. Wel als ik echt verdriet had natuurlijk, maar niet om een TV-serie of iets dergelijks. En één zo’n traan, dat is nog wel soort van stijlvol. Bijna poëtisch, zoals de beroemde traan van Máxima tijdens haar huwelijk.

Huilen!

Sluizen open

Toen was ik zwanger. Het was alsof alle tranen die ik niet had gelaten de afgelopen jaren, nu een inhaalrace wilden maken. Alsof ik de hele dag uien aan het snijden was. Niets meer poëtisch een traan. Nee hoor, lelijk huilen met snot en uitgelopen make-up overal. Mijn man en ik zijn groot fan van Masterchef Australia. En ja, daar valt ook wel eens iemand af of er is een dramatisch moment. In de loop der weken had mijn man er een sport van gemaakt om naar mij te kijken als hij wist dat ik weer zou gaan janken. Dus viel er weer iemand af, zag ik zijn ogen al mijn kant op gaan. En het stomme was, ik moest altijd janken, ook al vond ik het niet eens heel zielig, of diegene misschien zelfs wel een beetje stom die eruit moest. Het maakte niet uit, tranen, tranen, tranen.

Hormonen

Ik troostte mezelf met de gedachte dat ik zwanger was en dat het door de hormonen kwam. Als de baby er eenmaal zou zijn, dan zou het vast over zijn. Yeah right! Het werd zo mogelijk nog erger. Nu jank ik namelijk om alles waar een baby bij betrokken is. Ik houd het geen aflevering van Grey’s Anatomy meer droog. Vind ik een liedje mooi, schiet ik vol. Zie ik een zielig dier op TV? Ja hoor lekker janken.

Houdt dit ooit nog op? Mijn zoontje is nu 1o maanden, die hormonen zijn nu toch wel weg?

Facebook Comments

You Might Also Like

10 Comments

 • Reply Channa 17 november 2015 at 06:28

  Hmm, ik weet niet of het ooit nog weggaat 😉 ik huilde nooit, maar nu na twee zwangerschappen is het ook drama. Probeer vaak mijn tranen weg te slikkende maar voordat ik het zelf doorheb stromen ze vaak al over mijn wangen.
  Channa onlangs geplaatst…Wat ik zou doen als ik een man zou zijn 😉My Profile

 • Reply Lifesabout 17 november 2015 at 10:15

  Tja….hier zijn de sluizen ook nooit meer helemaal dichtgegaan. Ik was ook altijd een coole kikker die nooit een traan liet bij een film. Maar sinds Saar er is…phoeh.
  Lifesabout onlangs geplaatst…Zeg jij het weleens tegen een ander?My Profile

 • Reply Linda 17 november 2015 at 10:18

  Heel herkenbaar 😀
  Linda onlangs geplaatst…Wij keken de Minions film!My Profile

 • Reply Hanna @ eenbezigbijtje.nl 17 november 2015 at 10:40

  Ik ben zelf ook groot van van masterchef maar ik denk inderdaad dat er wel hormonen voor nodig zijn om daarbij te huilen. Maar dit hoort toch wel een beetje bij de zwangerschap en daarna bij het moeder zijn? Ik kan er vanuit mezelf niet over meepraten, maar in m’n omgeving zie ik dat het huilen nog een tijdje kan duren, al werd het na verloop van tijd wel iets minder.
  Hanna @ eenbezigbijtje.nl onlangs geplaatst…Wij woonden met z’n tweeën op 14m2My Profile

 • Reply Eline 17 november 2015 at 11:36

  Oei die hormonsters (zo noem ik ze) toch! Ik heb er nu ook volop last van, en dacht eigenlijk dat het met het ontzwangeren wel minder zal gaan worden.

 • Reply Vlijtig Liesje 17 november 2015 at 13:05

  Je blijft vaak toch gevoeliger, zelfs als je hormonen weer ‘normaal’ zijn.
  Vlijtig Liesje onlangs geplaatst…Hoe vaak per week de schoen zetten?My Profile

 • Reply Sylvia 17 november 2015 at 16:25

  Haha, ach, wat maakt het uit. Laat alleen maar zien dat je inlevingsvermogen hebt 😉

 • Reply Vijf redenen waarom ik van Adele houd - Everyday-Life 26 november 2015 at 06:04

  […] Zo ontroerend hoe de hele zaal mee gaat zingen. Het raakt haar zelf ook. Nu ben ik al zo’n jankerd tegenwoordig, dus gelijk […]

 • Reply Trotse moeder alert - En daar sta ik weer te klappen als een malloot - Everyday-Life 15 december 2015 at 06:01

  […] mensen, dat moederschap doet rare dingen met je hoor! Sowieso jank ik nu werkelijk om alles, maar ik sta dus ook echt met de meest vreemde dingen te klappen als een […]

 • Reply Bregje 17 december 2015 at 22:01

  Haha ik heb er na ruim 1,5 jaar nog steeds last van en heb me er maar bij neergelegd dat het zo blijft 😂
  Bregje onlangs geplaatst…De tien van Breg #1: De best gelezen artikelen van 2015My Profile

 • Leave a Reply

  CommentLuv badge

  Lees vorig bericht:
  Hot Mama Challenge #3 – (Mijn tijdloze) kapsel!

  Tof dat jullie allemaal zo massaal meedoen! We krijgen hele leuke reacties binnen op onze Facebook-groep. Deze week is het...

  Sluiten