Persoonlijk

Ik ben de slechtste huisvrouw ooit

27 november 2015

“Nicole heeft vele talenten, maar het huishouden is er helaas niet één van”, aldus mijn vader over mij. Ik kan wel verongelijkt hierover zijn, of het ontkennen, maar helaas klopt het als een bus. Ik ben echt een hele, hele slechte huisvrouw, ondanks dat ik behoorlijk burgerlijk ben inmiddels. Ik heb 11 jaar alleen gewoond, dus toen was het geen probleem. Als er iemand kwam, moest ik een uur als een bezetene door het huis om alles op te ruimen en te poetsen, maar ik houd niet van visite, dus dat ging op zich allemaal prima.

Schoonmaken

Samenwonen

Maar toen ging ik samenwonen en zelfs trouwen. Nu is mijn man er niet ingetuind ofzo hoor, ik ben vanaf het begin eerlijk geweest. We hebben elkaar online ontmoet en ik heb gelijk gezegd: “ik ben niet slank en ik ben geen goede huisvrouw. De kans dat ik beiden of één van beiden word, is zeer gering.” En toch wilde hij me ontmoeten en werd hij zelfs verliefd op me. Sja, dan zit je ermee! En hij is zelf zo netjes. Arme jongen. Het is niet (alleen) uit luiheid dat ik echt Martha Stewart worst nightmare ben. Ik zie het gewoon oprecht niet. Ik zie de rommel niet en ik zie niet wat er nodig aan een schoonmaakbeurt toe is. Het is gewoon een grote blinde vlek voor mij. Voordeel is wel, als ik bij iemand op visite ben, kan het huis een bende zijn, zien doe ik het niet hoor!

Ramen lappen-ontmaagding

Ik doe wel mijn best. Zo heb ik afgelopen zomer voor het eerst in mijn leven mijn ramen gelapt. Ja ja, helemaal zelf. Mijn man wist niet wat hij zag. Ontzettend stomme klus natuurlijk ramen lappen, wie heeft daar nou zin in. Alsof je ook de hele dag naar de ramen zit te kijken ofzo en denkt “hey daar zit een vlekje!”. Nou, ik niet dus. Heb nog nooit naar andermans ramen gekeken. En dan gaat het regenen, alles voor niets! Een frustratie van mijn man is, dat ik alles zo de vaatwasser in flikker. “Je moet het eerst omspoelen!”. Maar serieus, dat is toch echt mega irritant?! Het hele idee van een vaatwasser is toch dat je niet hoeft af te wassen. Hij spoelt alles zo grondig af, dan denk ik eerlijk gezegd dat je sneller klaar bent als je dat even met afwasmiddel doet.

Afwassen

Net een vent

“Mop, zie je die grote ronde ton daar?”. Mijn man kijkt me aan en wijst naar de wasmand. Vervolgens wijst hij naar mijn stapel kleding op de grond die ik daar net neer heb gegooid. Oops. Soms denk ik dat ik echt beter als vent geboren had kunnen worden hoor. Als ik thuis komt, gooi ik ook overal mijn zooi neer. Ik laat altijd een soort pad achter vanaf de voordeur tot de bank. Alsof ik Hans en Grietje nog verwacht ofzo. Nu moet ik zeggen dat het wel minder erg is geworden sinds Spencer er is hoor. Ik ben me echt wel bewust van het feit dat hij in een schoon huis op moet groeien. Maar een échte huisvrouw, nee, dat gaat nooit gebeuren.

 

Facebook Comments

You Might Also Like

26 Comments

 • Reply Josan 27 november 2015 at 06:19

  Heel herkenbaar. Sinds vorige maand heb ik een schoonmaakster. Heerlijk! Hij blij ik nog veel blijer. Huis blij.
  Josan onlangs geplaatst…Fashion Friday H&M kinderfeestkledingMy Profile

 • Reply Nicole 27 november 2015 at 06:24

  Ik zie het wel.. maar ik heb dus vaak de puf en zin niet. Want waar moet ik in hemelsnaam beginnen?
  Nicole onlangs geplaatst…All you need is foodMy Profile

 • Reply Channa 27 november 2015 at 06:28

  Hahaha, ik laat het liever ook voor wat het is maar irriteer me toch met regelmaat aan van alles. Wat kinderen wel niet kunnen veroorzaken aan rommel, man. Gelukkig helpt manlief hier altijd mee.
  Channa onlangs geplaatst…Wel of geen nieuwe outfit voor de feestdagen?My Profile

 • Reply Wilmaaa 27 november 2015 at 06:35

  Haha heel grappig om te lezen! Ik hou er ook niet van, maar ik zie het vanzelf dan weer wel;)
  Wilmaaa onlangs geplaatst…Cadeautjes voor de eerste verjaadagMy Profile

 • Reply Charlotte 27 november 2015 at 06:53

  Haha ik herken wel stukjes hoor! Zou ook wel graag een hulp willen, al is het maar voor de badkamer en de ramen enzo (die rotklusjes)
  Charlotte onlangs geplaatst…Het leed dat “loslaten” heet…My Profile

 • Reply Linda 27 november 2015 at 06:55

  haha, ik heb er gewoon echt een hekel aan en met kinderen is er gewoon geen beginnen aan.
  Linda onlangs geplaatst…Wie mooi wil zijn moet héél veel pijn lijden!My Profile

 • Reply Bregje 27 november 2015 at 07:23

  Haha prachtig! Fijn dat ik een lotgenoot heb en dan bedoel ik niet je man :p
  Bregje onlangs geplaatst…Mini shoplog: nieuwe rok van OnlyMy Profile

 • Reply Marij 27 november 2015 at 09:33

  Herkenbaar. Hier is manlief ook super netjes en ik…met vlagen kan ik ineens wat opruimen maar dat gaat niet altijd met plezier. En vaak ook na een opmerking als als je nou je schoenen niet opruimt gooi ik ze allemaal weg…En schoonmaken is ook niet mijn sterkste kant race door het huis en vind het dan zelf goed maar hij ziet altijd dingen die beter kunnen. Stofzuigen en dweilen doet hij daarom het liefst zelf. Och we hebben zo onze eigen kwaliteiten toch? 😊
  Marij onlangs geplaatst…Herfstdipje?My Profile

 • Reply Hanna @ eenbezigbijtje.nl 27 november 2015 at 10:11

  Haha leuk geschreven! Ik zie het helaas vaak wel en mijn vriend niet, soms zou ik willen dat ik het allemaal wat minder erg zou vinden, maar ik begin het te leren.. Overigens vind ik die ramen ook een rotklus, de laatste keer dat daar iets overheen ging was toen mijn moeder ze tijdens het verhuizen aan het lappen was. Ik heb deze ramen nog nooit aangeraakt. Als we een schoonmaakster kunnen betalen dan gaan we dat maar doen..
  Hanna @ eenbezigbijtje.nl onlangs geplaatst…Flashback Friday: wachten op dat ene telefoontjeMy Profile

 • Reply Hanna @ eenbezigbijtje.nl 27 november 2015 at 10:11

  Haha leuk geschreven! Ik zie het helaas vaak wel en mijn vriend niet, soms zou ik willen dat ik het allemaal wat minder erg zou vinden, maar ik begin het te leren.. Overigens vind ik die ramen ook een rotklus, de laatste keer dat daar iets overheen ging was toen mijn moeder ze tijdens het verhuizen aan het lappen was. Ik heb deze ramen nog nooit aangeraakt. Als we een schoonmaakster kunnen betalen dan gaan we dat maar doen..
  Hanna @ eenbezigbijtje.nl onlangs geplaatst…Flashback Friday: wachten op dat ene telefoontjeMy Profile

 • Reply Channah 27 november 2015 at 10:21

  Ik ben er gewoon echt slecht in. Ik weet wel hoe het moet, en wat er moet gebeuren, maar verder dan ergens een doekje overheen halen en de boel stofzuigen kom ik niet. Ik weet echt niet wanneer ik dan nog de keuken helemaal moet uitmesten, de ramen moet lappen en ga zo maar door. Er zijn natuurlijk genoeg momenten dat ik dat kan doen, maar naast het normale huishouden heb ik daar dan echt geen zin meer in. Met andere woorden ben ik dus ook een slechte huisvrouw haha!
  Channah onlangs geplaatst…Life After Baby #2My Profile

 • Reply Daniëlle 27 november 2015 at 10:58

  Hahaha, een feest der herkenning! Behalve dan dat Jeroen er net zo slecht in is als ik. We moeten elkaar aansporen, maar er ontstaan gelukkig geen irritaties omdat we beiden net zo erg zijn.

 • Reply Kimberley 27 november 2015 at 11:33

  Haha, ik ben wel zo’n trut die dus naar elk vlekje op mijn ramen gaat zitten kijken 😛 Maar goed, daar wordt je ook niet gelukkig van, haha. Jij bent jij en dat is goed!
  Kimberley onlangs geplaatst…18 weken zwangerMy Profile

 • Reply Vlijtig Liesje 27 november 2015 at 13:47

  Ik was ook een slechte huisvrouw, maar toen de kinderen kwamen ben ik me langzaam maar zeker steeds meer gaan verbeteren. En nu ben ik wel oké denk ik!
  Vlijtig Liesje onlangs geplaatst…Ben ik wel een leuke moeder?My Profile

 • Reply Marca van den Broek 27 november 2015 at 21:29

  schoonmaken heeft bij mij gewoon geen prioriteit. Ik ruim wel op, maar schoonmaken doe ik zo min mogelijk, als ik eerlijk ben 😉

 • Reply Cassandra | Princess-Leia.nl 29 november 2015 at 18:54

  Hahahahahaha ik ga helemaal stuk! Wat heb je dit weer hilarisch beschreven! Ik heb een tijdje (toen ik nog in de thuiszorg werkte) echt een vreselijke tik gehad met schoonmaken. Continue was ik met een doekje in de weer en mijn ramen maakte ik 2x per maand schoon, net als alle plinten etc. Strijken deed ik iedere dag en nu denk ik, fuckyou heb dr geen zin in hahah! Plus ik heb een man, die heeft ook handen.. Steek ze maar uit 😀
  Cassandra | Princess-Leia.nl onlangs geplaatst…Leia’s groeidagboek 12 maanden, happy birthday!My Profile

 • Reply Iloontje 3 december 2015 at 20:04

  Heel herkenbaar! Ik ben ook een slechte huisvrouw, maar ik doe mijn best en dat wordt gewaardeerd! Gelukkig mijn vriend hier ietsje beter in.
  Iloontje onlangs geplaatst…RECEPTEN | WITTE CHOCOLADE CHEESECAKE MET KRUIDNOTEN EN GEZOUTEN CARAMELMy Profile

 • Reply Ben ik dan zo oud? Snapchat is me te ingewikkeld! - Everyday-Life 4 december 2015 at 06:01

  […] er ook mee. Daarnaast is het ook een eergevoel. Ik ben misschien een creatieve kneus en een enorm slechte huisvrouw, maar handig met tech dingen ben ik over het algemeen wel. Zo’n lelijke, simpele app moet ik […]

 • Reply Wat is de ideale kinderkamer? - Everyday-Life 1 maart 2016 at 12:53

  […] ik niet echt een enorme interieur-freak ben. Eerder het tegenovergestelde denk ik. Zo ben ik een slechte huisvrouw, krijg ik stress van visite en zo kan ik nog wel even doorgaan. Toch wil ook ik dat ons huis er […]

 • Reply Het grote pannenkoeken-debacle - Everyday-Life 14 maart 2016 at 06:03

  […] misselijk van. Daarnaast vind ik ze een crime om te bakken. Ik heb jullie al eerder verteld dat ik geen beste huisvrouw ben. Nu kan ik best aardig koken, al zeg ik het zelf. Ik verzin zelfs zelf wel eens een recept en over […]

 • Reply Ben ik een Domestic Goddess? - Everyday-Life 30 maart 2016 at 05:35

  […] heb wel eerder geschreven over het feit dat ik niet echt een beste huisvrouw ben. Ook geef ik niet enorm veel om interieur. Juist daarom leek het me leuk om de Domestic Goddess tag […]

 • Reply Winactie & Review - Win een pakket schoonmaakproducten! - Everyday-Life 26 juli 2016 at 05:04

  […] ben niet de allerbeste huisvrouw. Dit heb ik jullie al eens eerder verteld. Als ik dan wat in huis doe, moet het wel een haalbare klus zijn voor me. En dat begint met de […]

 • Reply Eline 28 juli 2016 at 11:04

  Haha ik herken dit zo erg! Ik zie het ook niet. En het boeit me niet echt. Mijn man heeft wel eens commentaar op hoe ik het doe, maar dan mag hij het wat mij betreft gewoon zelf doen, hoor. En afspoelen vóór het de vaatwasser in gaat? Echt niet. Dat ding staat er niet voor niets..
  Eline onlangs geplaatst…Disney films om deze zomer naar uit te kijken!My Profile

 • Reply diana jansen 2 augustus 2016 at 11:11

  ik hou van een schoonhuis ! maar ik heb er soms weinig zin in , elke dag hetzelfde liedje !

 • Reply Henrieke 9 augustus 2016 at 10:07

  Ik doe mijn best maar moet soms echt opzoeken hoe je iets doet en hoe vaak je iets gemiddeld doen moet. Sommige dingen deed ik gewoon niet helemaal goed, sommige dingen maakte ik te weinig schoon en andere dingen zelfs vaker dan nodig.

  Vooral hogere plekjes zijn weleens beschamend, omdat ik wat klein ben. Zo lag er vermoedelijk al héél lang een laagje stof op de intercom en ons weermetertje! Dit zijn dus echt dingen waar ik een beetje meer op letten moet.

 • Reply Vijf dingen waar ik absoluut geen talent voor heb - Everyday-Life 14 september 2016 at 04:03

  […] huishouden. Één van mijn blogs heette niet voor niets: Ik ben de slechtste huisvrouw ooit. Niet verbeterd […]

 • Leave a Reply

  CommentLuv badge

  Lees vorig bericht:
  Vijf redenen waarom ik van Adele houd

  Het kan niemand ontgaan zijn: de Britse zangeres Adele heeft een nieuw album uitgebracht, genaamd '25'. En, zoals velen, ben...

  Sluiten