Persoonlijk

Ik heb het een beetje te druk

26 mei 2017

Ja, om maar gelijk met de deur in huis te vallen: ik heb het een beetje te druk. En ik weet niet zo goed hoe ik het weer wat rustiger krijg.

Waar ben ik dan zo druk mee?

Uiteraard hebben Kevin en ik twee prachtige kinderen. Allebei nog jong, dus veel werk! Daarnaast werk ik 32 uur per week. Een baan waarbij ik onregelmatige diensten moet draaien, ook in het weekend, ook ’s ochtends vroeg of ’s avonds laat. Kevin werkt in de horeca en ook altijd de weekenden en avonden. Daarnaast vind ik het ook belangrijk om een sociaal leven te hebben, wil ik graag naar het theater zo nu en dan of naar een concert. En ik moet natuurlijk allemaal series kijken, (online) shoppen, boodschappen doen, het huishouden doen en bloggen. Want deze blog loopt als een tierelier momenteel en daar ben ik echt hartstikke trots op. Vorige maand bezochten bijna 24.000 mensen Everyday-Life en dat is echt meer dan ik ooit had durven dromen. Mijn ultieme doel was namelijk 10.000 bezoekers. Als je blog gaat groeien, sta je ook meer in de belangstellingen van bedrijven en dergelijke dus ik krijg ook meer aanbiedingen voor samenwerkingen, wat ik natuurlijk hartstikke leuk vind en ook een eer! Maar ja, ik heb al een bijna full time baan, en ik ben moeder, en ook de site plus de rest: het is een beetje te veel.

Waar merk ik dat aan?

Dat merk ik bijvoorbeeld aan het feit dat ik deze blog nog zit te tikken om 1 uur ’s nachts. Ik begon om middernacht aan het afhandelen van mijn mail toen ik me realiseerde dat het misschien niet heel normaal is wat ik aan het doen ben. Morgenochtend om 6/7 uur zijn de kinderen weer wakker en begint de dag weer. Daarnaast is het gewoon onmogelijk om wat te plannen soms. Met onze roosters en mijn drukke sociale leven heb ik momenteel al dingen gepland staan voor het hele jaar. Ik ben gek op plannen en dingen regelen, maar een beetje spontaniteit mag er ook wel tussen zitten natuurlijk.

De oplossing? Prioriteiten stellen?

Maar ja…. hoe los ik dit op? Something’s gotta give. Dus probeer ik prioriteiten te stellen, maar het blijkt dat ik daar privé toch gewoon niet zo heel erg goed in ben. Uiteraard staan Kevin en de kindjes op één. Daarnaast heb ik heel veel plezier aan mijn werk (en de rekeningen moeten ook gewoon betaald worden), dus ik wil zeker niet minder gaan werken op dit moment. Bloggen vind ik ook nog steeds hartstikke leuk dus ook daar wil ik zeker mee doorgaan. En ik wil ook een leuk sociaal leven hebben en dergelijke. Je merkt, ik schiet geen donder op. Mocht iemand denken dat ik tegen een burn out aan zit of iets dergelijks, dat is niet zo hoor. Zo zwaar is het (gelukkig) allemaal niet. Ik wil gewoon wat meer lucht in mijn agenda en niet het gevoel hebben dat ik alleen maar van hot naar her ren de hele dag.

Maar zoals je wel merkt aan dit epistel (hulde als je nog steeds aan het lezen bent!), weet ik zelf niet hoe dat moet blijkbaar. Ik wil gewoon te veel!!

Hebben jullie goede tips voor mij? Ik hou niet van zweverige dingen, dus in meditatie of dat soort dingen zit het niet voor mij. Ik zoek meer praktische oplossingen 🙂

De foto is van Shutterstock.

Facebook Comments

You Might Also Like

12 Comments

 • Reply Eke 26 mei 2017 at 05:48

  Ik heb een tijdje mijn hele agenda met verplichtingen leeggemaakt. Hoe leuk al die verjaardagen ook zijn van iedereen: even niet. Dat gaf zo’n enorme rust. En hey huis maar eens wat minder schoon, iedereen leeft hier nog.
  Eke onlangs geplaatst…AliExpress Shoplog | Unicorns, telefoonhoesjes, oorbellen en nog veel meerMy Profile

 • Reply Jonna@burgertrutjes 26 mei 2017 at 05:52

  Probeer 1 avond vrij te plannem van uitjes en verplichtingen in de week en besteed alle tijd aan jezelf die avond. Wie weet helpt het
  Jonna@burgertrutjes onlangs geplaatst…Eiersalade met bacon, zonder pakjes en zakjes – RECEPTMy Profile

 • Reply Michelle 26 mei 2017 at 06:31

  Heel bewust een aantal uur per week helemaal niks inplannen en pas op dat moment bedenken wat je echt wil doen. Is dat bloggen? Doen! Heb je zin om te wandelen of te lezen, dat doen. Ik heb vrijwel elke avond niks gepland staan en dat is zo fijn! Ik kan dan doen waar ik zin in heb en zo voelt het niet alsof ik het druk heb. Succes!
  Michelle onlangs geplaatst…Als je niet gelukkig wordt van je werkMy Profile

 • Reply Mathiske -gelukineenrompertje- 26 mei 2017 at 07:11

  Een avondje voor jezelf plannen. En dan ook echt wat voor jezelf doen. Hoeft niet eens iedere week, ik ga soms even een half uurtje hardlopen en ben weer helemaal opgeladen als ik thuis kom.
  Mathiske -gelukineenrompertje- onlangs geplaatst…Share a Perfect day: Hemelvaart 2017My Profile

 • Reply Vlijtig Liesje 26 mei 2017 at 08:10

  Lastig zeg! Mijn oplossing zou zijn om te kijken of je minder uren buitenshuis kunt werken. Zou dat een optie zijn? Zeker als je met je blog geld kunt verdienen zou je het op die manier kunnen compenseren. Zo sla je twee vliegen in 1 klap: meer tijd en toch hetzelfde inkomen.
  Vlijtig Liesje onlangs geplaatst…22 Manieren om geld te besparen als moederMy Profile

 • Reply Jeanine 26 mei 2017 at 08:24

  Heel herkenbaar. Ik heb me toen ik het allemaal een beetje teveel vond worden er simpelweg gewoon bij neergelegd. Go with the flow. Minder bloggen, minder internetten en ik nam 4 uur ouderschapsverlof op in de week. Het niks moeten gaf me veel rust. Maar hierboven lees ik ook veel goede tips. Mediteren is ook niks voor mij. Zou alleen al onrustig worden van het idee alleen al.

 • Reply marleen 26 mei 2017 at 12:56

  Te-ring die bezoekers! Haha! Gewoon nog meer series kijken en lekker chillen pk 😉
  marleen onlangs geplaatst…Eiersalade met bacon, zonder pakjes en zakjes – RECEPTMy Profile

 • Reply Carrieremamma 26 mei 2017 at 21:17

  Heel herkenbaar. Ik schrijf mijn blogs op de raarste momenten. Meestal in een wachtkamer van het een of ander of tussen werkzaamheden door. Gewoon de tv uitzetten levert ook veel tijd op!

 • Reply Charlotte 27 mei 2017 at 10:04

  Geen tips helaas want ik heb het net zo druk haha 🙈
  Charlotte onlangs geplaatst…Draagdoek vs draagzak, mijn ervaringenMy Profile

 • Reply Jessica 27 mei 2017 at 11:37

  Wat Eke zegt, sommige verjaardagen gewoon schrappen voor even… volgend jaar weer een jaar… Heb ik ook gedaan en dat gaf mij zoveel rust. Anders zat ik bijna 2-3 keer per maand op een verjaardag. Geen zin in!
  Jessica onlangs geplaatst…Last van heimwee, ken je dat?My Profile

 • Reply Josefien 28 mei 2017 at 07:17

  Één dag in de week ouderschapsverlof opnemen.
  Geen privé social media meer lezen.
  Accepteren dat het sociale leven tijdelijk wat minder wordt als je 2 kleine kinderen hebt. Ik vind het best gek dat sommige ouders vinden dat ze best nog 2 x per maand “op stap” kunnen en hun kinderen bij de oppas achterlaten.
  Als je geld verdient met je blog, misschien toch een halve dag minder werken? Kan al veel schelen voor je gevoel.

 • Reply Iris 29 mei 2017 at 08:16

  Zoooo herkenbaar! Ik zit de dagen af te tellen tot de vakantie, want: 10 dagen NIKS MOETEN!
  Ik las vanochtend toevallig ergens de tip om meer stuctuur aan te brengen: http://www.mamas-coach.nl/meer-tijd-voor-jezelf/

 • Leave a Reply

  CommentLuv badge

  Lees vorig bericht:
  Spencer test – Veilig buiten spelen in de zon met NAÏF

  Zomerse temperaturen dit weekend! Kijken jullie er ook zo naar uit? Helaas is het niet zonder risico om van de...

  Sluiten